Lietuva nesamazinās PVN likmi elektromobiļiem 17

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 9.oktobris 2019 11:08

Lietuvas parlaments noraidījis ieceri samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) jaunām automašīnām ar elektrisko dzinēju.

Seims otrdien nepieņēma izskatīšanai deputātu grupas ierosinājumu piemērot samazinātu PVN likmi 9% apmērā jauniem elektromobiļiem, ja to cena nepārsniedz 35 000 eiro.

Likuma par PVN grozījumu autors Pjetrs Čimbarass no parlamenta opozīcijā esošās Sociāldemokrātiskās darba partijas skaidrojis, ka nodokļa likmes samazinājums palīdzētu Lietuvai izpildīt Eiropas Savienības saistības klimata pārmaiņu kontroles jomā.

Savukārt valdošās Zemnieku un zaļo savienības deputāts Aurims Gaidžjūns prognozēja, ka no nodokļa samazinājuma iegūtu elektromobiļu pārdevēji, savukārt viņa partijas biedrs Arvīds Nekrošjus brīdināja, ka elektromobiļi un hibrīdauto, skatoties no to izmantošanas cikla, rada lielāku piesārņojumu nekā citi transportlīdzekļi.

Lietuvas Seima Budžeta un finanšu komitejas loceklis Mikols Majausks no parlamenta opozīcijā esošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība-Lietuvas kristīgie demokrāti" sacīja, ka šāda nodokļu atvieglojuma mērķauditorija ir turīgi cilvēki. "Atvieglojums ir paredzēts tiem, kas nopelna vairāk nekā citi un var atļauties dārgu automašīnu," viņš teica.

Ja pieņemtu tādu PVN likmes samazinājumu elektromobiļiem, Lietuvas valsts budžetam tas izmaksātu ap 840 000 eiro gadā. 

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
tas 9.oktobris 2019 15:05
7 4 Atbildēt

Pareizs lemums,apsveicami....

Pļurkt 10.oktobris 2019 8:32
4 1 Atbildēt

Kuros sodos????

Letņi savulaik iznīdēja visu cukurrūpniecību (baidoties no sodiem), leiši tai pat laikā uzbūvēja JAUNU cukurfabrīku un priecājas, ka ir darbs un SAVS cukurs.

msh 9.oktobris 2019 12:52
3 4 Atbildēt

Nu jā, lietuviešiem ir pārāk saprātīgi politiķi...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti