Darbs 1000 cilvēkiem - Lietuvā darbu sāk jaunā "Continental" rūpnīca 8

 

Foto: Ekrānbilde

Nozare.lv | 10.oktobris 2019 14:43

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda ceturtdien Kauņas pievārtē ieslēdza pirmo ražošanas līniju Vācijas automašīnu detaļu ražotāja "Continental" jaunajā rūpnīcā.

"Continental" rūpnīcā Kauņas brīvajā ekonomikas zonā plāno piecu gadu laikā investēt 95 miljonus eiro, tādējādi tās būs lielākās investīcijas Lietuvas apstrādes rūpniecībā 20 gadu laikā.

Kompānija paziņojusi, ka pašlaik Kauņas rūpnīcā strādā 190 cilvēki no vairāk nekā desmit valstīm. Līdz 2021.gadam strādājošo skaitu plānots palielināt līdz 1000. 

Rūpnīcā Kauņā tiks ražotas pasažieru drošības un viedās palīdzības sistēmas automašīnas vadītājam, tostarp durvju un sēdekļu kontroles elementi, viedās stiklu aptumšošanas sistēmas, kā arī radaru sensori komforta funkcijām, piemēram, adaptīvā kruīza kontrole, un drošības sistēmas, piemēram, ārkārtas bremzēšanas funkcijas. Saražotais tiks eksportēts uz Eiropas valstīm.

22 000 kvadrātmetru plašajā teritorijā izvietotas ražošanas, administratīvās un noliktavas telpas. Nākotnē rūpnīcā plānots uzstādīt saules enerģijas paneļus un atteikties no vienreizlietojamās plastmasas izmantošanas. 

Rūpnīcas celtniecība sākās 2018.gadā.

"Continental" Lietuvā līdz 2021.gada vidum plāno uzbūvēt arī jaunu plastmasas liešanas cehu. 

Vācijas riepu un  automašīnu komplektējošo detaļu ražotāja "Continental" apgrozījums pērn bija 44 miljardi eiro, kas ir par 0,9% vairāk nekā 2017.gadā, savukārt peļņa sarukusi par 2,9% un pērn bija 2,9 miljardi eiro. 60 pasaules valstīs "Continental" strādā 243 000 cilvēku.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 11.oktobris 2019 12:46
3 2 Atbildēt

Ko tu esi izdarījis, lai tāds te būtu?

s 11.oktobris 2019 14:18
3 3 Atbildēt

Domāji, ka Tev visu pienesīs un uz ceļiem lūgsies, lai nāc strādāt par 5k mēnesī?

Jobanie pīkstētāji....

felix65 12.oktobris 2019 10:16
3 1 Atbildēt

Un kas man būtu jādara? Te tak viss iet uz grunti. Zina tik nodokļus un sev algas celt. Apdauzītie optimisti.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

ASV plosās tornado; "vētru mednieki" tiem seko (+ VIDEO) 2

Neraugoties uz policijas brīdinājumiem, cilvēki, kas sevi dēvē par Storm Chaser (vētru mednieki) izmanto automašīnas, lai postošajai dabas stihijai nonāktu pēc iespējas tuvāk. Lasīt vairāk

 

Degvielas cenas: Dīzelis 1.647 un 95 benzīns 1.697 EUR - 26.04.2024 (+ VIDEO) 6

Latvija apsteidz Spāniju... ar degvielas cenām. Būtu jauki, ja tas notiktu arī ekonomikā, taču atliek tikai paskatīties, kaut vai uz mūsu ceļiem, lai saprastu, kur esam. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 3

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti