Darbs 1000 cilvēkiem - Lietuvā darbu sāk jaunā "Continental" rūpnīca 8

 

Foto: Ekrānbilde

Nozare.lv | 10.oktobris 2019 14:43

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda ceturtdien Kauņas pievārtē ieslēdza pirmo ražošanas līniju Vācijas automašīnu detaļu ražotāja "Continental" jaunajā rūpnīcā.

"Continental" rūpnīcā Kauņas brīvajā ekonomikas zonā plāno piecu gadu laikā investēt 95 miljonus eiro, tādējādi tās būs lielākās investīcijas Lietuvas apstrādes rūpniecībā 20 gadu laikā.

Kompānija paziņojusi, ka pašlaik Kauņas rūpnīcā strādā 190 cilvēki no vairāk nekā desmit valstīm. Līdz 2021.gadam strādājošo skaitu plānots palielināt līdz 1000. 

Rūpnīcā Kauņā tiks ražotas pasažieru drošības un viedās palīdzības sistēmas automašīnas vadītājam, tostarp durvju un sēdekļu kontroles elementi, viedās stiklu aptumšošanas sistēmas, kā arī radaru sensori komforta funkcijām, piemēram, adaptīvā kruīza kontrole, un drošības sistēmas, piemēram, ārkārtas bremzēšanas funkcijas. Saražotais tiks eksportēts uz Eiropas valstīm.

22 000 kvadrātmetru plašajā teritorijā izvietotas ražošanas, administratīvās un noliktavas telpas. Nākotnē rūpnīcā plānots uzstādīt saules enerģijas paneļus un atteikties no vienreizlietojamās plastmasas izmantošanas. 

Rūpnīcas celtniecība sākās 2018.gadā.

"Continental" Lietuvā līdz 2021.gada vidum plāno uzbūvēt arī jaunu plastmasas liešanas cehu. 

Vācijas riepu un  automašīnu komplektējošo detaļu ražotāja "Continental" apgrozījums pērn bija 44 miljardi eiro, kas ir par 0,9% vairāk nekā 2017.gadā, savukārt peļņa sarukusi par 2,9% un pērn bija 2,9 miljardi eiro. 60 pasaules valstīs "Continental" strādā 243 000 cilvēku.

 
Visi komentāri
 
felix65 11.oktobris 2019 9:37
2 4 Atbildēt

Jāpajautā mūsu "veiksmes stāstam" kur ir Latvijas continental.

anonimikis 11.oktobris 2019 12:46
3 2 Atbildēt

Ko tu esi izdarījis, lai tāds te būtu?

felix65 12.oktobris 2019 10:16
3 1 Atbildēt

Un kas man būtu jādara? Te tak viss iet uz grunti. Zina tik nodokļus un sev algas celt. Apdauzītie optimisti.

s 11.oktobris 2019 14:18
3 3 Atbildēt

Domāji, ka Tev visu pienesīs un uz ceļiem lūgsies, lai nāc strādāt par 5k mēnesī?

Jobanie pīkstētāji....

novērojums 11.oktobris 2019 10:37
2 3 Atbildēt

Toties mums ir populārs Latvijas liselin!

aigi 11.oktobris 2019 17:03
0 1 Atbildēt

Viss forši, bet bieži šie lielie milži, vienkārši aiztaisa ciet savas rūpnīcas taupības nolūkos. Skatīt rakstu par Michelin. Un tas nav vienīgais stāsts.

Mums ir daudz autobūves komponenšu ražotāju, kuri ir daudz mobilāki un spēj pasūtījumus mainīt, lai nodrošinātu ilgtermiņa darbību - Liepājā, Daugavpilī, Jelgavā. no drošības sistēmām līdz radiatoriem un parking sensoriem.

Pilsonis 13.oktobris 2019 21:22
0 0 Atbildēt

Tas nav viņa vai mans vai tavs uzdevums. Investīcijas ir jāpiesaista valstij. Tāpēc tur strādā savas jomas speciālisti, kas par to saņem algu! Bet diemžēl šis režīms ir spējīgs tikai shēmot, zagt un sagraut to visu, kas vēl strādā!

Pilsonis 13.oktobris 2019 21:23
0 0 Atbildēt

Šis bija domāts Anonimikim

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti