Līdz pat 70 centiem dārgāka degviela – vācu mediji ziņo par zaļo plāniem 36

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 8.decembris 2019 15:14

Vācu mediji ziņo, ka zaļās politikas plānus varēs izpildīt vien tad, ja pieņems drastiskus plānus attiecībā uz fosilo degvielu un samazinās braukšanas ātrumu uz automaģistrālēm.

Vācijas Federālās vides aģentūras aplēses liecina, ka, lai samazinātu izmešus un sasniegtu klimata mērķus, ir nepieciešami stingri un nepopulāri lēmumi. Atsaucoties uz kādu aģentūras iekšējo dokumentu, kas sagatavots jau jūnijā, bet kļuvis pieejams vien tagad, vācu mediji vēsta, ka starp priekšlikumiem ir arī straujš akcīzes nodokļa pieaugums dīzeļdegvielai nākamo desmit gadu laikā, tāpat arī benzīnam. Rezultātā līdz 2030.gadam dīzeļdegvielas cena varētu paaugstināties par 70 centiem, bet benzīnam tā pieaugtu par 47 centiem.

Kravas automašīnu nodevām vajadzētu strauji pieaugt, bet uz automaģistrālēm ieviest ātruma ierobežojumu, kas maksimālajam ātrumam neļaus pārsniegt 120 kilometru stundā. Jāveicina elektroautomobiļu iegāde un alternatīvo degvielu izmantošana. Ceļojumiem ar dzelzceļa transportu vajadzētu kļūt lētākiem, savukārt avio biļetēm jāpiemēro lielāki nodokļi.

Vides aģentūra uzskata, ka klimata mērķi satiksmē ir "vērienīgi, bet izpildāmi".

Atgādināsim, ka līdz 2030. gadam Vācija plāno CO2 izmešus samazināt par 55%, salīdzinot ar 1990.gadu.

Nesen par maksimālā ātruma ierobežojumu līdz 100 km/h nakts laikā uz savām automaģistrālēm izlēma Nīderlande, bet Brisele plāno, ka visā pilsētā standarta ātruma ierobežojums būs 30 km/h. Izņēmumi būs nozīmīgāki ceļi un ielas, kuros būs atļauti 50 km/h, un atsevišķos posmos 70 km/h.

 

 

 
36 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
felix65 8.decembris 2019 19:02
19 3 Atbildēt

Redzēs, kas gūs virsroku- naftas baroni, vai ekofašistu saimnieki. Rietumiem trūkst draiva, tāpēc pagaidām izskatās, ka ekofašistie vairāk lobas. Citādi jau tāds pusdebils skuķis pie mikrofona laists netiktu un dauņu miljoni viņai neuzgavilētu. 30 km/h pa pilsētu? Viņi galīgi ne ko nejēdz? Jo zemākā robā brauc, jo lielāks patēriņš. Kādam 3cilindru nemotoram nāksies strīķēt pat 2jā robā. Kur tad paliek cīņa ar to šausmīgo CO2?

WALA 8.decembris 2019 19:55
16 1 Atbildēt

Vai tā pati vides aģentūra pastāstīja vāciešiem kā pārtikas cenas paleksies pie šāda nodoklīša pacelšanas ?

Pļurkt 8.decembris 2019 18:11
15 1 Atbildēt

Mūsējie "dibenlaiži" ne tikai skries pakaļ Vācijas zaļajiem, bet visdrīzāk skries tiem pa priekšu!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 2

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 45

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

"Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi 26

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti