Volkswagen izgudro robotu, kas uzlādēs elektromobiļus 8

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 2.janvāris 2020 10:47

Volkswagen izstrādājis tehnoloģiju, kas ļaus praktiski jebkuru autostāvvietu pārvērst par elektromobiļu uzlādēšanas staciju.

Volkswagen izstrādātā tehnoloģija ir mobilais komplekss, kas sastāv no diviem moduļiem: pašbraucoša robota un pārvietojamās iekārtas ar akumulatoriem. Iekārta aprīkota ar sensoriem, kas palīdz tai orientēties apkārtējā vidē un nokļūt pie automobiļa, kura īpašnieks to izsauc ar viedtālruņa lietotnes palīdzību. Robots patstāvīgi atver vāciņu, kas noslēdz automobiļa kabeļa pieslēgšanas ligzdu, pieslēdz uzlādes kabeli un kontrolē uzlādes gaitu. Kad automobiļa akumulators uzlādēts, robots atvieno kabeli un atgriežas bāzes stacijā.

Mobilajam uzlādēšanas kompleksam Volkswagen izmanto 50 kilovatu ātrās uzlādēšanas iekārtu un 25 kWh akumulatorus, ko robots velk sev līdzi speciālā modulī - vagoniņā. Robotam var piekabināt vairākus vagoniņus, tādēļ bez atgriešanās bāzes stacijā iespējams uzlādēt vairākus automobiļus.

Volkswagen uzskata, ka šādai iekārtai ir milzīgs potenciāls – robotu var izmantot praktiski jebkurā autostāvvietā vai pazemes garāžā, tas ir kompakts un spēj darboties pilnībā autonomi.

Volkswagen Group Components izstrādātajai tehnoloģijai pagaidām ir koncepta statuss un kad šāda iekārta varētu parādīties pārdošanā vēl nav zināms.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Shiirs 2.janvāris 2020 12:37
7 0 Atbildēt

Vajadzētu vēl trešo akumulatoru, kurš uzlādē akumulatoru, kurš uzlādē akumulatoru. Trīs lietas labas lietas.

LA 2.janvāris 2020 15:23
3 2 Atbildēt

bet pēc tam visu pārņem roboti un mākslīgais saprāts, kas cilvēkus pasludina par nevajadzīgiem un pārņem pasaules kārtību savās rokās

WALA 2.janvāris 2020 14:51
2 0 Atbildēt

nenopriecāties par risinājumu izdomātai problēmai. Bet man ir labāka ideja vajag R2D2 (en.wikipedia.org/wiki/R2-D2) kurš var iekāpt tavā auto kā akumlators, vieta- uz jumta, motortelpā - whatever - kur ērtāk.

Vai arī savādāk - auto neeksistē kā suga- ir tikai šaid roboti vilcēji, un tad ir uzkabes - pasažieru kad cilvēki grib kur braukt, pasta piegādes utml. lai nav bateriju-robotu dīkstāves.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti