Mazāk zirgspēku, mazāks degvielas patēriņš – Suzuki modernizē krosoveru Vitara (+ FOTO) 48

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 10.marts 2020 14:05

Suzuki modernizējis Swift Sport, SX4 S-Cross un Vitara – jaunais motors ar 48V daļējo hibrīdsistēmu ir par 11 zirgspēkiem vājāks, taču kļuvis taupīgāks.

Suzuki modernizējis sportisko mazauto Swift Sport, kā arī kompaktos krosoverus SX4 S-Cross un Vitara. Trijotne tagad būs pieejama ar jaunu 129 Zs 1,4 litru benzīna turbomotoru, kas aizstās līdzšinējo 140 Zs agregātu. Jaunais motors kombinēts ar 48V daļējo hibrīdsistēmu, kas palīdzēs paātrinājuma brīžos, samazinās degvielas patēriņu un kaitīgos CO2 izmešus atkarībā no modeļa par līdz pat 21%.

Ražotājs norādījis, ka Suzuki Vitara un SX4 S-Cross ar priekšējo riteņu piedziņu un jauno motoru uz 100 km patērēs vidēji 4,6 litrus degvielas, kas atbilst CO2 izmešu daudzumam 104 g/km, bet mazauto Swift Sport vajadzēs 4,7 litrus (CO2 - 106 g/km).

Kopā ar jaunajiem motoriem veiti arī citi uzlabojumi, piemēram, abi SUV var lepoties ar jauniem diožu lukturiem, bet sportiskais mazauto iegūst Suzuki Safety Support drošības kompleksu ar joslas uzturētāju, aklā leņķa un noguruma asistentiem, ceļa zīmju atpazinēju un palīgsistēmu, kas brīdinās par šķēršļiem, kas tuvojas no labās un kreisās puses, ja mašīna brauc atpakaļgaitā.

Jaunais Suzuki Vitara Vācijas tirgū maksās vismaz 23 650 eiro. Tas ir par 1200 eiro vairāk nekā līdz šim, taču jāņem vērā uzlabotais aprīkojums. SX4 S-Cross cena – no 24 740 eiro (par 1000 eiro vairāk), bet par Swift Sport prasīs 23 800 eiro (par 2400 eiro vairāk).

 
48 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Labvēlis 10.marts 2020 17:33
8 0 Atbildēt

Atkarīgs no apstākļiem

Klārksons iekš TopGear parādīja ka trasē hibrīds pilnā klapē ēd vairāk ka BMW M3 tāda pašā ātrumā.

Atkal, ja ikdienā puršķina apkārt pa pilsētu tad varbūt tas mazais hibrīds kaut ko arī sniedz. Uz apdzīšanu.. Neesmu drošs.

WALA 10.marts 2020 17:23
7 0 Atbildēt

Ehh nu kad beigsies šīs pasaciņas par to ka mazjaudīgāks auto ir ekonomiskāks, daudz nepiepūloties varu pierādīt absolūti pretējo, jo man nav mode vilkties ar auto tā itkā kadam butu paradā vai būtu pusakls!

mefisto 10.marts 2020 21:17
5 3 Atbildēt

Tas tādēļ, ka ražotāji nolaiduši zemāk parastos hečbekus. Nu paskaties, kāda priekšējā lūpa visiem jaunajiem Ceed, Focus, i30, Civicam??? Plus vēl krosoveri parasti ir plašāki iekšā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 5

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti