Volkswagen restaurē 54 gadus vecu busiņu un aprīko to ar elektropiedziņu (+ FOTO) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 24.marts 2020 13:31

Volkswagen restaurējis no Amerikas atvestu 1966.gada T1 Samba Bus un aprīkojis to ar elektrisko piedziņu.

Volkswagen prezentējis elektrisko pasažieru furgoniņu e-Bulli, ko plašākai publikai plānoja izrādīt marta beigās gaidāmajā Esenes Techno Classica izstādē.

1966.gadā Hanoverē dzimušais transportlīdzeklis savas dzīves labākos gadus pavadīja ASV, tad jau galīgi nolietotā stāvoklī un bez dzinēja atgriezās Vācijā, kur Volkswagen Commercial spēkiem tas atkal atgriezts apritē.

Šoreiz tam iebūvēts Volkswagen e-Up elektromotors, kas attīsta 83 Zs un 212 Nm, nodrošinot maksimālo ātrumu 130 km/h, kamēr oriģinālais 44 Zs boksermotors – vien 105 km/h.

Zināms, ka e-Bulli aprīkots ar CCS (Combined Charging System), kas uzlādēšani ļauj izmantot gan maiņstrāvu, gan līdzstrāvu. Par 80% akumulatoru var uzlādēt 40 minūtēs, ja pieslēdzas pie 50 kW līdzstrāvas iekārtas. Bez atkārtotas uzlādes busiņš, kas enerģijas krājumus uzglabā septiņos zem grīdas iebūvētos akumulatora blokos ar kopējo kapacitāti 45 kWh, var nobraukt aptuveni 200 km.

Volkswagen atklāj, ka, ieskaitot salona ādas apdari, jaunos diožu lukturus, kā arī virsbūvei izmantoto Energetic Orange Metallic un matēto Golden Sand Metallic krāsojumu pārbūvei iztērēti gandrīz 65 000 eiro.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 24.marts 2020 16:08
5 0 Atbildēt

Principa visi VW busi sskot ar T3 ir ar konstrukciju kur grīdā diezgan smuki var salikt baterijas (zemāki gan kļus, bet IMO diezgan vienkārši ievūvejams)..

Pie kam pasacienu, kad nosprāguša dzinēja vietā ieliek elektrisku, es tikai par !

eidis 25.marts 2020 11:29
1 0 Atbildēt

Kādus gadus 3 atpakaļ redzēju RAM busiņu no Zviedrijas, kas bija pārtaisīts par hibrīdu - elektromotors + ģenerators. Izskatījās interesanti.

Ja CSDD ļautu, šo varētu sadarīt daudziem skaistiem, nolietotiem un neekoloģiskiem auto.

eidis 26.marts 2020 0:47
1 0 Atbildēt

Neatļauta pārbūve.

Bija kkāds soms, kurš bija publiskojis instrukciju un visu ciemu šitā pārbūvējis. Viņam sanāca 3k EUR laikam. Izmaksās

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti