Jaunie Audi iegūs superkompjūteru 14

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 6.augusts 2020 14:01

Drīzumā visus Audi jaunos modeļus sāks komplektēt ar superkompjūteru, kas būs 10 reizes jaudīgāks un pārvaldīs līdz 90% automobiļa elektronisko sistēmu.

Tuvākajā nākotnē gaidāmie Audi automobiļi tiks aprīkoti ar superdatoru, kas vienlaikus spēs vadīt visas automašīnas galvenās sastāvdaļas un elektroniskās sistēmas. Integrated Vehicle Dynamics Computer būs atbildīga par optimālu spēkstacijas, šasijas sastāvdaļu, elektronisko palīgu un drošības sistēmu vienotu darbību.

Ražotājs atzīmē, ka jaunais superdators būs aptuveni 10 reizes jaudīgāks nekā pašreizējie vadības moduļi un spēs kontrolēt līdz pat 90% dažādu transportlīdzekļu sistēmu.

Tā būs ļoti elastīga un daudzpusīga sistēma, kas tiks izmantota visā Audi modeļu klāstā – sākot ar kompakto A3 un beidzot ar krosoveru flagmani Q8. To pašu tehnoloģiju izmantos arī jaunākajiem elektriskajiem transportlīdzekļiem no E-Tron saimes klāsta.

Elektromobiļos superdators kontrolēs vissvarīgākās sistēmas, ieskaitot enerģijas reģenerācijas funkciju bremzēšanas laikā, kas gaitas rezervi var palielināt par 30%, bet sportiskās RS līnijas automobiļiem IVDC cita starpā regulēs adaptīvās balstiekārtas un virsbūves sānsveres sasveres kontroles darbību. Audi uzsvēris, ka tāds automobilis, kam šasijas un spēka piedziņas komponentu darbību kontrolēs viens modulis, tirgū dosies pirmoreiz.

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
msh 6.augusts 2020 18:20
9 2 Atbildēt

VAGisti nekādus devējus neražo, tos ražo detaļu piegādātāji...

viencexperc 6.augusts 2020 14:36
6 6 Atbildēt

Ērtāk šo strādnieku sapni varēs remontēt. Tagad pie servisiem redzēsim nevis 8 audi no 10 mašīnām, bet 7 no 10.

Jo viss serviss aizņems mazāku laiku.

he 6.augusts 2020 15:10
6 4 Atbildēt

mani kā pircēju neinteresē cik superīgs ir borta kompis - galvenais, lai auto brauc. Man nav jāzin, kāds ir hroma saturs izpūtēja caurulē, vienkārši sakot, vai molekulu intelektuālās spējas riepās. Izpūtējam jāpūš, riepām jāturas uz ceļa.

Tikai muļķis pērk produktu, balstoties uz vienas komponentes hipertrofētajām īpašībām. Lai klauni paliek cirkam....

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti