Mitsubishi i-MiEV izņems no piedāvājuma (+ FOTO) 6

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 22.septembris 2020 5:35

Japānas autoražotājs Mitsubishi noņems no konveijera modeli i-MiEV, kas tiek uzskatīts par vienu no pirmajiem plašām masām paredzēto elektriskās piedziņas automobili.

Savu lēmumu Mitsubishi skaidro ar lielo konkurenci segmentā un morāli novecojušo konstrukciju, neslēpjot, ka uzņēmumam nav finanšu līdzekļu, ko varētu novirzīt i-MiEV modernizācijai.

i-MiEV pēctecis tomēr būs un tā izstrādē Mitsubishi plāno sadarboties ar alianses partneri Nissan, iespējams, izmantojot jauno CMF-EV platformu, uz kuras radīts krosovers Ariya. Jaunais modelis varētu nākt klajā ne agrāk kā 2023.gadā.

Mitsubishi i-MiEV sāka ražot 2009.gadā. Neraugoties uz plašo izplatību, aptverot vairāk nekā 50 pasaules tirgu, tostarp arī Eiropas Savienību un ASV, pa šo laiku pārdoti vien nedaudz vairāk par 32 000 kompakto elektroautomobiļu.  

Interesanti, ka 2011.gadā Igaunijas valdība un Mitsubishi Motors Corportation panāca vienošanos, kas paredzēja Igaunijai apmaiņā pret 10 miljonu tonnu CO2 emisijas tiesībām (ko saņems Mitsubishi), piegādāt 507 jaunus i-MiEV elektroauto.

 i-MiEV ir aprīkots ar 67 Zs jaudīgu elektromotoru, kas ļāva sasniegt 130 km/h, taču veicamā distance ar pilnībā uzlādētu akumulatoru bija vien 150 km.

Mitsubishi paziņojis, ka i-MiEV no ražošanas tiks noņemts līdz 2020.gada beigām.

APSKATI: Pārdod: lietotu Mitsubishi sludinājumi 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
didzisk 22.septembris 2020 12:10
3 0 Atbildēt

Viņš eksistē vēl zem diviem nosaukumiem - Peugeot iOn un arī Citroën C-Zero.

Bet zinot, ka pat labos apstākļos tālāk kā 90 km aizbraukt nevar (150 km ir vecolaiku tests, ko Eiropā jau gadus 3-5 vairs neviens neņem vērā), protams, ka viņam nav vietas tirgū un jaunus ražot nav nekādas jēgas.

msh 22.septembris 2020 12:51
2 1 Atbildēt

Nepareizos maršrutos brauc - mūsu pašu pseido eko aktīvists mendziņš ar šitādu kurpju kasti brauc un pie mums pat pamanās uz avīžu/žurnālu vākiem ar to nokļūt.

Valdis 23.septembris 2020 13:14
1 0 Atbildēt

Esot gana ticams novērojums,cilvēku prāta spējām, procentuāli 80 %pret 20%,pēc šiem tekstiem var viegli atrast savu vietu,ja zināms, ka 80% esot debīluma pazīmes.Nekas personīgi,tikai pārdomas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti