Romas pāvests brauks ar ūdeņraža auto 18

 

Foto: Ekrānbilde no Autonews.ru

iAuto | 13.oktobris 2020 5:09

Romas pāvests Francisks saņēmis jaunu dienesta auto – īpašas konstrukcijas Toyota Mirai sedanu, kas izmanto degvielas šūnu tehnoloģiju.

Pirms nodošanas Romas Katoļu baznīcas augstākā virspriestera rīcībā japāņu sedans tika pamatīgi pārbūvēts – tagad tā garums sasniedz vairāk nekā piecus metrus, bet augstums – 2,8 m. Parastā jumta vietā tika uzstādīts caurspīdīgs speciālais konstrukcijas modulis, sēdeklis un nolaižamas kāpnes, kas atvieglo iekāpšanu automašīnā.

Toyota Mirai ir aprīkots ar 155 Zs jaudīgu dzinēju, kas izmanto ūdeņraža degvielas šūnu tehnoloģiju, var paātrināties līdz simtam 9,6 sekundēs un sasniegt maksimālo ātrumu 178 km/h. Iebūvētās ūdeņraža degvielas tvertnes nodrošina gaitas rezervi gandrīz 500 km un pilnībā videi draudzīgu pārvietošanos bez kaitīgajām emisijām un izdalot vienīgi tīru ūdeni.

Katoļu baznīcas galva dod priekšroku ceļojumiem ar salīdzinoši pieticīgiem transportlīdzekļiem. Piemēram, pagājušajā gadā viņš izmantoja Renault izstrādāto krosovera Dacia Duster modifikāciju, apmeklējot Indijas okeāna Maurīcijas salu, nesmādēja pārveidotu Nissan NP300 Hardbody pikapu, bet, viesojoties Īrijā, augsto viesi vizināja Škoda Rapid universāls.

APSKATI: Pārdod: lietotu Toyota sludinājumi 

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
seller 13.oktobris 2020 6:54
3 0 Atbildēt

Ūdeņraža auto - interesanta tēma, bet ne par pāvestu! Tepat taču Rīgā kursē par nodokļu maksātāju naudu sagādāti elektro/ūdeņraža pa pusei busi/trolejbusi! Tātad tiem tiek ražots/pildīts ūdeņradis?? Kāpēc tad to zaļā pilsēta nevar tirgot arī pārējiem autovadītājiem, tad Mirai varētu lietot arī Rīgā, kas ievērojami samazinātu kaitīgo izmešu apjomu!!!

Hmm 13.oktobris 2020 7:52
3 0 Atbildēt

ja vien ko nejaucu, Igaunijā jau sen tādi busi braukā

WALA 13.oktobris 2020 8:29
2 1 Atbildēt

Pagaidām ūdenraža ieguve nekādi nav saistāma ar tīru enerģiju, vai videi draudzīgu veidu, jo to neiegūst no ūdens kā dažam varbūt labpatiktu domāt !

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti