Bez naudas un ar elektromobili – students nobrauc 95 000 km (+ FOTO) 13

 

Foto: Ekrānbilde no instagram.com/plugmeintravel

iAuto | 8.novembris 2020 7:15

Holandietis Vībe Vakkers kļuvis par cilvēku, kurš veicis garāko ceļojumu ar elektroautomobili. Tas izstiepies 1119 dienu un 95 000 km garumā, turklāt puisis to paveicis bez naudas. Par „Zilo Bandītu” nosauktā automašīna izlikta apskatei Volkswagen Autopilsētā Volfsburgā.

Lai gan Autopilsētas apmeklējumi vīrusa dēļ novembrī ir liegti, Blue Bandit atkal gaidīs interesentus, kad situācija normalizēsies, bet stāsts ir tā vērts, lai to atcerētos.

Sācies viss ar to, ka holandietim apnikušas studijas un bārā pie alus kausa radusies traka iecere – apceļot pasauli, turklāt nevis ar parasto, bet ar elektroautomobili un – neieguldot savus līdzekļus.

Vakkers sāka ar to, ka nodibināja projektu Plug me in un no kāda elektrību ražojoša koncerna ieguva savā rīcībā tobrīd septiņus gadus vecu reklāmas auto Volkswagen Golf Variant, kas tika pārbūvēts par elektroautomobili aptuveni 200 km veikšanai ar vienu uzlādi. Tad tika izveidota mājaslapa, kur viņš pastāstīja par savu ieceri, neaizmirstot palūgt ziedojumu, kur ikviens varēja dot savu pienesumu pārtikas, strāvas uzlādes vai naktsmāju nodrošinājuma veidā.

Kad parādījās pirmie piedāvājumi, ceļojums varēja sākties.

Bijušais students startēja 2016.gada 15.martā caur savu dzimteni dodoties uz Beļģiju un Vāciju. Kad Itālijas dienvidos vairs nebija naktsmītņu piedāvājumu, viņš bez minstināšanās atgriezās Skandināvijā, kur tādi bija un aizbrauca līdz pat Nordkapam - vistālāk uz ziemeļiem esošajam punktam Eiropā. Tālāk sekoja garš pārbrauciens pa Poliju, Ukrainu, Turciju un Irānu līdz Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Pateicoties sociālajiem tīkliem un uzstāšanās televīzijā, šeit pasaules apceļotāja stāsts kļuva tik populārs, ka to pamanīja pat šeihi un uzaicināja viņu uz vakariņām un svētku programmu.

Cauri Indijai ceļotājs devās Austrumtimoras virzienā, kur prāmis pārveda to uz Austrāliju. Tālāk kontinenta apceļošana un svinīgs finišs 2019.gada 7.aprīlī daudzu elektroautomobiļu pavadījumā slavenās Sidnejas operas fonā.

1119 dienu un 95 000 km ceļojumā nācās daudz ko piedzīvot: problēmas ar vīzām, automašīnas remonts „lauka apstākļos”, anekdotiski atgadījumi, patiesa cilvēku mīlestība un vēlme palīdzēt.

 
Visi komentāri
 
aha 8.novembris 2020 8:11
4 4 Atbildēt

Protams, studenti ne to vien paveiktu, tie nobrauktu šo maršrutu pat stopējot. Un tagad ģimenes brauks tālākos ceļojumos, lādējot auto un nakšņojot pie citām ģimenēm, nudien iestādies hipiju apdziedātie vienotības un draudzības laiki.

Visiem spēkiem mēģina iegalvot pircējiem, ka vēl pajaunais fosilauto jāpārdod pa lēto un jāstājas rindā pēc elektriskā.

hmm 8.novembris 2020 9:49
4 0 Atbildēt

super ideja - lai citi tev samet!, bet es nenosodu - arī mums tādu dēkaiņu netrūkst, nu, kaut vai laivotājs Kārl;is Bardelis, kurš nesen atzina, ka jau 7 gadus nav strādājis vai Laine un Artūrs, kuri, kā reizi, ar stopiem ar'ī apceļoja to mūsu lodīti

darbs 8.novembris 2020 10:04
1 1 Atbildēt

Strādāt - tas jau nav tikai akmeņus lauzt vai govis slaukt.

hmm 8.novembris 2020 9:51
6 3 Atbildēt

un vēl - man liekas, ka puisim bijusi līdzi vesela komanda - ja pameklē, var atrast viņa ceļojuma laikā uzņemtos video, kas neizskatās paša filmēti

Nja 8.novembris 2020 9:51
3 0 Atbildēt

Naudas nav, bet sponsori reklamējas. Viņi ar nez pārtiku deva, jeb normāli sapiķoja? Aiz visiem šiem stāstiem, izdomājām paest visu un ceļot, stāv naduas maisi. Ja tā nebutu, kam tev vispār zīmēties, ceļo un baudi.

Latvietis 8.novembris 2020 11:11
1 4 Atbildēt

Bezjēdzīgi nortiektas 1119dienas no savas dzīves braucot ar Elektrosūdu... Bet par piedzīvojumu cepuri nost. Malacis

viencexperc 8.novembris 2020 11:13
12 6 Atbildēt

Uz tāda lēta, melu raksta uzķeras tikai muļķi un žurnaļuģi.

Nebrauca viens, nebrauca bez naudas ( jo šitā braukšana, šovi, reklāma, utt - arī ir darbs) utt.

??? 8.novembris 2020 11:17
2 0 Atbildēt

apgaismo - kā bija īstenībā?

viencexperc 8.novembris 2020 13:32
5 3 Atbildēt

Viņš strādāja par beznaudas braucēju. Tāds darbs.

Tedis 9.novembris 2020 12:41
1 0 Atbildēt

Patiesībā bija līdzīgi kā Top Gear - TV rāda, it kā šie tikai 3jatā visur brauktu. Kaut gan ir vēl paliela filmēšanas grupa un tehniskā nodrošinājuma mašīnas.

Indijā ne visur degvielu var dabūt, TV nav, jo nav elektrības.

Nelīmējas kkā.

imzz 8.novembris 2020 12:16
2 0 Atbildēt

ka tikai tie šeihi, kuri viņu esot uzaicinājuši uz vakariņām , nav bijuši "nepareizie" šeihi ;)

Andrejs 8.novembris 2020 17:17
1 0 Atbildēt

Cik cilvēku tik viedoķli,

Es uskatu to pa pilnīgu diršanu

kā saka 9.novembris 2020 15:14
1 0 Atbildēt

puika uzlēca divdirsu augstumā, visās nozīmēs

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti