Subaru prezentējis jauno BRZ (+ FOTO) 17

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 20.novembris 2020 5:28

Japānas autobūves kompānija Subaru iepazīstinājusi ar sportiskās kupejas BRZ jaunās paaudzes modeli.

Subaru publicējis attēlus un atklājis informāciju par jaunās paaudzes BRZ. Toyota GT86 dvīnis ieguvis pilnībā jaunu izskatu ar jauniem bamperiem, radiatora resti, gaisa pievadiem, aerodinamikas elementiem, priekšas un aizmugures lukturiem, spoileri un riteņu diskiem.

Garumā jaunais BRZ pielicis 31 mm sasniedzot 4265 mm, platums palicis tas pats (1776 mm), bet augstums sarucis par 1 mm (1311 mm). Konstrukcijas kopējais svars pieaudzis par 7,7 kg, versijā ar automātisko kārbu sasniedzot 1307 kg.

Salonā iebūvēta Starlink multimediju sistēma ar astoņu collu displeju, Apple CarPlay un Android Auto atbalstu, kā arī ciparu mērinstrumenti ar septiņu collu ekrānu. Apdare ar kontrastējošām sarkanām šuvēm atgādina iepriekšējo BRZ un no tā mantots arī EyeSight drošības sistēmu komplekss.

Jaunajam modelim ir pārveidota šasija, kas kļuvusi stingrāka par 50 procentiem, uzlabojot vadāmību līkumos. Priekšējās piekares konstrukcijā joprojām izmanto McPherson balstiekārtu, savukārt aizmugurē ir dubultās sviras.

Iepriekš izmantotais divlitru atmosfēriskais agregāts ar 205 Zs jaudu nomainīts pret 2,4 litru Boxer motoru, kas attīsta 231 Zs un 249 Nm. Motors var sadarboties ar sešu pakāpju automātisko vai manuālo pārnesumkārbu. Ražotājs uzsver, ka pateicoties zemākiem motora stiprinājuma punktiem, inženieriem izdevās pazemināt automašīnas smaguma centru. Kupejas dinamiskie raksturlielumi vēl netiek atklāti, taču zināms, ka tā tiks piedāvāta vienīgi ASV tirgū (agrāk arī Eiropā), kur maksās aptuveni 27 000 dolāru.

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 20.novembris 2020 9:48
4 0 Atbildēt

NU nez kā reiz ziemā testēju GT86 - auto tik ļoti saprotams vadāmībā, ka jābūt izcilam idiotam, lai pat pie sūdīgākās apstākļu sakritības no koka nespētu izvairīties. ;)

Brz 20.novembris 2020 17:48
3 0 Atbildēt

Tu stulbs?

Kāds sakars ar koku ceļa malā?

felix65 20.novembris 2020 7:22
2 0 Atbildēt

Kāpēc Eiropu diskriminē? Vai tādēļ, ka te "zaļie fašisti" valdības sagrābuši pie rīkles un uzskatīs kupeju par šausmīgu piesārņotāju?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti