Tesla elektromobiļi nobrauc mazāk nekā solīts 24

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 12.februāris 2021 5:08

Auto nozares eksperti no Edmunds.com pārbaudījuši, cik nobrauc dažādu marku elektroautomobiļi „nevis uz papīra”, bet gan reālos apstākļos. Tesla ražojumi izrādījās pārsteigums ar negatīvu pieskaņu.

Atšķirībā no ASV pieņemtās EPA, globālās WLTP un Ķīnas NEDC metodikas, kas balstās uz izmēģinājumiem stendā, Edmunds automobiļa nobraukumu pārbaudīja koplietošanas satiksmē 60 procentu maršruta nospraužot pa apdzīvotām vietām un 40 procentus atvēlot lielceļiem. Pie stūres sēdās parasti autovadītāji, kas brauca tiktāl, kamēr elektronika brīdināja par atlikušās jaudas rezervi 10 jūdzēm (16 km).

Vistālāk tika Porsche Taycan 4S, kas noripināja 520 km – par 59,3% vairāk nekā ražotāja norādītais pēc EPA cikla (327 km). Pārsteidza arī Mini Cooper SE (241 km pret ražotāja 177), Hyundai Kona Electric (507 km pret 415) un Kia Niro EV (459 km pret 385).

Tesla turpretim izrādījās pārsteigums ar negatīvu pieskaņu, jo neviens no tā ražojumam nespēja izpildīt specifikācijā solīto: Model 3 Performance nobrauca vien 412 km solīto 499 km vietā (-17,4 procenti), Model X Long Range – 473 nevis 528 km, kā bija uzrādījis ražotājs (-10,4%), bet Model Y Performance veica 380 km neaizsniedzoties līdz tehniskajā dokumentācijā ierakstītajiem 468 km (-9,6 %).

Arī Model 3 Standard Range Plus un Model S Performance līdz solītajam pietrūka attiecīgi 7,2 un 2,5 procenti: pirmais nobrauca 373 km (solīts 402) otrs – 512 km (solīts 525).

Tiesa, Tesla rezultātu varēja iespaidot fakts, ka Īlona Maska vadītā uzņēmuma ražojumi par mazu atlikušās enerģijas daudzumu ziņo agrāk nekā citu zīmolu modeļi. Tas nozīmē, ka Tesla ar atlikušo krājumu var nobraukt krietni vairāk par 10 jūdzēm jeb 16 km.

 

 

 
24 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 12.februāris 2021 10:12
11 2 Atbildēt

Porsche jebkurā gadijumā ir 2 objetīvi iemesli kāpēc tika tālāk - pēc noklušejuma Prosche ir iemācījies, ka performances rādītāju pārspīlēšana uz augšu vienmēr ir čakarējusi reputāciu, tādēļ rādītājus parasti liek tādus kādi ir atkārtojami parastam cilvim vai pat mazliet uz leju, un otrs bonuss tējkannai ir divi pānesumi - līdz ar to elektrodzinējam ir iespēja strādāt daudz efektīvāk.

skaidrs 12.februāris 2021 8:48
10 8 Atbildēt

tesla ir sūds, bet poršu gan var ņemt

Hibrīds 12.februāris 2021 14:39
8 0 Atbildēt

Es gan nevaru sasniegt solītos 5 litrus uz 100 ar RAV4 Hybrid.

Tuvāk ap 7,5 sanāk, bet % tās ir ļoti daudz!

Pilsētā pa korķiem viss ir skaisti, bet uz šosejas jau strādā tikai benzīna motors un nav nekāda labuma no elektro motora. Pa lietuvas bāni 130km/h + 20km/h pa virsu , rij jau 12,5 uz simta.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti