Hyperion hiperauto Losandželosas ielās (+ FOTO) 8

 

Foto: Ekrānbilde no Autonews.ru

iAuto | 21.februāris 2021 5:54

Ūdeņraža hiperauto līdz 100 km/h ieskrienas 2,2 sekundēs.

ASV uzņēmums Hyperion Motors izvedis Rietumkrasta megapoles ielās savu topošo hiperauto XP-1. Divvietīgo kupeju vēl piesedz maskējošā plēve, taču jau tagad redzams, ka amerikāņi radījuši kaut ko līdzīgu Bugatti Chiron, tikai – vēl ekstrēmāku.

Automašīnu darbina degvielas šūnu tehnoloģija, izmantojot enerģiju, kas rodas ķīmiskā reakcijā starp ūdeņradi un skābekli. Paātrinājums līdz simtiem automašīnai prasa tikai 2,2 sekundes, bet maksimālais ātrums ir 356 km stundā.

Inženieri apgalvo, ka XP-1 konstrukcijā izmantotas vadošo kosmosa aģentūru tehnoloģijas, kas pielāgotas ceļu automašīnām, piemēram, sporta automašīnas monokoks ir izgatavots no metāla kompozīta ar oglekļa šķiedras un titāna piejaukumu. Kupejas svars ir 1248 kilogrami, bet kabīnē zem milzīgā izliektā vējstikla iebūvēts multimediju-informācijas displejs ar 98 collu diagonāli.

Sērijveida ražošanai vajadzētu sākties nākamgad. Hyperion Motors sola uzbūvē 300 ūdeņraža hiperauto, gan nenosaucot tā cenu.

 

 

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 21.februāris 2021 7:25
3 1 Atbildēt

Hmm, H2 auto bet ar klasiska ICE izplūdes caurulēm un pat kopējo dizainu, pie kam nebūt ne aerodinamiski labākajā izpildijumā ... kaut kā dīvaini tas izskatās ...

Bemberis melnais 21.februāris 2021 10:46
3 1 Atbildēt

Elons Masks saka, ka šī tehnoloģija (degvielas šūnas) ir - fool cells (muļķu šūnas). Elektroauto entuziasti pilnīgi piekrīt.

Japāņi būvē ūdeņraža ekonomiku. Pat sola olimpisko lāpu šogag darbināt ar ūdeņradi.

Kuram taisnība?

Bet džeki dziesmā dzied ka galvenais ir bemberis melnais un ādene vecā

Dampis 21.februāris 2021 15:51
2 0 Atbildēt

Skaidrs ir viens cilvēki vislaiku salīdzinās šīs abas tehnoloģijas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti