Divi miljoni Škoda krosoveru 8

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 3.marts 2021 10:25

Škoda galvenajā rūpnīcā Mlada Boļeslavā no konveijera noripojis divmiljonais Škoda krosovers. Tas ir modelis Kamiq, kas pie reizes svin mazo jubileju, kā Nr` 250 000.

Krosoveri Kodiaq, Karoq un Kamiq allaž ir labi pieprasīti, visā pasaulē veidojot aptuveni 40 procentus no visiem Škoda saražotajiem automobiļiem.

Škoda krosoveru veiksmes stāstam pamatus lika modelis Yeti, kas pasaulē nāca 2009.gadā. Līdz 2017.gadam tika izlaisti 685 500 Yeti, tad tā vietā stājās divi citi: Kodiaq un Karoq, kas līdz šodienai saražoti attiecīgi 593 600 un 454 800 vienības.

Kopš 2019. gada SUV paletei pievienojies Kamiq (tagad jau 250 000 pārdotu auto), bet jaunākais pārstāvis šajā segmentā ir elektriskais Enyaq iV.

Ārpus Čehijas Škoda krosoveri tiek ražoti Ķīnā, Krievijā un Indijā, kā arī Ukrainā un Slovākijā. Ķīnā, kas ir pasaules lielākais vienotais tirgus, uzņēmums piedāvā arī īpašus atvasinājumus ar Kamiq GT un Kodiaq GT versijām.

Šomēnes Indijā pasaules pirmizrādi svinēs vēl viens Škoda krosovers un kā jau ierasts čehu ražotājam arī tā nosaukums sākas ar burtu „K”. Tas ir kompakts modelis Kushaq, kas īpaši izstrādāts Indijas tirgum.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Antons 3.marts 2021 15:55
11 1 Atbildēt

Ja es pirms 20 gadiem teiktu ka man vajag auto, kurš ir bezjēdzīgs bezceļos, bet sliktāks uz ceļa, dārgāks, vairāk paterē nekā hečbeks, par mani teiktu kā idiots. Šodien viss ir otrādi - uz mani skatās kā uz idiotu jo es joprojām nesaprotu šo koncepiju.

GTD2 3.marts 2021 16:44
10 0 Atbildēt

tā viš i

Gropīts 4.marts 2021 11:07
5 1 Atbildēt

Cik no visiem ir a 1L motoru?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 2

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti