Volkswagen kārdina ar septiņvietīgo krosoveru ID.6 3

 
iAuto | 12.aprīlis 2021 5:37

Aprīļa beigās Šanhajas autoizstādē pirmizrādi piedzīvos septiņvietīgais elektriskās piedziņas krosovers ID.6.

Volkswagen piedāvājumā jau ir divi elektriskās ID līnijas modeļi: hečbeks ID.3 un krosovers ID.4, bet drīzumā tam pievienosies Touareg izmēru krosovers ID.6.

ID.6 ir 4,9 m garš (Touareg – 4,87 m) un apveltīts ar 2,9 m riteņu garenbāzi (Touareg – 2,89 m). Automašīnā varēs ceļot līdz pat septiņiem braucējiem un tā būs apgādāta ar 204 Zs elektromotoru, kas piedzen priekšējos riteņus. Enerģijas krājumi tiks uzglabāti 82 kWh akumulatorā, kas nodrošina braucienu bez papildu uzlādes aptuveni 450 km garumā.

Tiek solīta arī pilnpiedziņas modifikācija ar diviem motoriem un 300 Zs jaudu, kā arī ātrās uzlādes iespēja, kas bateriju uzlādēs 30 minūšu laikā.

ID.6 ražošana notiks SAIC Volkswagen uzņēmumā Ķīnā un pārdošana startēs vispirms Ķīnas tirgū, tikai vēlāk aptverot arī ASV un Eiropas tirgu.

Tāpat kā mazākais modelis ID.4, arī ID.6 Ķīnas tirgū būs pieejams standarta versijā X, kā arī modifikācijā Crozz ar kupejveida virsbūvi.

Nākamo piecu gadu laikā Volkswagen zīmols sola izlaist vairākus elektriskos krosoverus, kompaktu hečbeku, minivenu un sedanu gammas flagmani. Kopumā līdz 2025. gadam vācu uzņēmums plāno paplašināt piedāvājumu ar vairāk nekā 20 modeļiem un to elektriskajām modifikācijām.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
didzisk 13.aprīlis 2021 19:51
3 0 Atbildēt

Joki tādi. Vairākās valstīs jau tagad ir pieņemts, ka no 2030. gada drīkstēs pārdot vairs tikai bezizmešu auto, viena daļa ražotāju ir paziņojuši, ka no kāda gada vairs iekšdedzes neražos. Audi, piemēram, ir pateikuši, ka jaunus iekšdedzes motoru modeļus vairs neizstrādās.

Un no otras puses - elektriskajam kustīgo detaļu ir daudz mazāk. Mazāk dilst, lētāka uzturēšana. Un pat 2011. gada Nissan Leaf joprojām ir 80% akumulatora ietilpība - nevis vienam eksemplāram, bet gandrīz visiem (tātad 10 gadu arguments nestrādā).

Eiropas Savienība turpina apkarot CO2, un drīz vien lādēšanas infrastruktūra Eiropas valstīm tiks uzspiesta - tad būs kā Norvēģijā, kur pēc noteikumiem arī garāžu kompleksos jāpiedāvā iespēja lādēt. Iespēja lādēt pa ceļam uzlabosies ievērojami. Arī elektroauto cenas kritīsies.

Latvietis 13.aprīlis 2021 10:57
1 0 Atbildēt

Kārdina ar Pirkstiņ baterijas ElektroMēslu. Ielieciet normālu Benzīna dzinēju un būs labāks.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti