Latvijas uzņēmums CrossChem Polijā atklāj līdz šim jaudīgāko AdBlue® rūpnīcu 9

 

Foto: Publicitātes attēls

CrossChem | 20.jūlijs 2021 14:44

Vienīgais VDA sertificētais dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidruma AdBlue® ražotājs Baltijā SIA CrossChem 21. maijā atvēris rūpnīcu Polijas dienvidos, Silēzijas apgabalā. Rūpnīcas jauda ir 8,4 miljoni AdBlue® litru mēnesī, kas ir līdz šim jaudīgākā CrossChem izveidotā rūpnīca pasaulē.

Dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidruma AdBlue® ražošanai nepieciešamās iekārtas Latvijā tika izgatavotas trīs mēnešu laikā un tikpat ilgā laikā notika to montāža, testēšana un palaišana Polijā. AdBlue® rūpnīca aizņem 1500 kvadrātmetrus un trīs cilvēku sastāvā spēj ražot 400 tonnas AdBlue® dienā.

Latvijā radītā AdBlue® ražošanas sistēma ir viena no tehnoloģiski attīstītākajām pasaulē, sniedzot CrossChem ievērojamas konkurētspējas priekšrocības un elastību uzņēmuma turpmākajā attīstībai – trīs mēnešu laikā ar minimāliem resursiem var uzsākt AdBlue® ražošanu gandrīz jebkurā pasaules vietā. AdBlue® ražošana ir komplicēts process, kas prasa augstu atbildību, precizitāti un zināšanas, kā arī nepārtrauktu procesa kontroli. Turklāt procesam ir jānotiek ātri, lai nodrošinātu produkta ražošanu lielos apjomos. CrossChem ražošanas sistēma nodrošina maksimālu AdBlue® kvalitāti, ko apliecina Vācijas auto industrijas asociācijas VDA (Verband der Automobilindustrie) akreditācija.

“Katras jaunas rūpnīcas atvēršana ir uzņēmuma izsvērts un ilgtspējīgs solis – tā vietā, lai pārvadātu savu produktu tūkstošiem kilometrus tālu, izveidojam inovatīvu un efektīvu rūpnīcu tur, kur ir pieprasījums. Polija ir ne tikai viena no lielākajām Eiropas valstīm, bet arī ļoti nozīmīgs transporta mezgls – ar mūsu ražoto AdBlue® plānojam nodrošināt lielāko daļu Polijas. Klātesamība šajā reģionā, kas faktiski ir Eiropas transporta un loģistikas centrs, ir mūsu garantija kaitīgo izmešu daudzuma samazināšanai,” tā Ričards Andersons, CrossChem valdes priekšsēdētājs. 

Par AdBlue®:

AdBlue® ir dīzeļdegvielas piedeva, kas būtiski samazina automašīnu izplūdes gāzu kaitīgo izmešu nokļūšanu vidē, neitralizējot apmēram 98% no visiem dīzeļdzinēja radītajiem slāpekļa oksīdiem (NOx) nekaitīgā slāpeklī un ūdens tvaikos. AdBlue® var lietot tādos transportlīdzekļos, kas aprīkoti ar selektīvo katalītisko reducēšanas sistēmu (SCR).

Tuvākajās desmitgadēs dīzeļdegviela būs ekonomiski izdevīgākais degvielas veids kravas pārvadājumu, lauksaimniecības un komunālo pakalpojumu nozarēs, tāpēc AdBlue® ir viena no iespējām, kā nozarei globālā mērogā tuvoties Eiropas zaļā kursa nospraustajiem mērķiem, samazinot kaitīgos izmešus.

 

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
lasot 21.jūlijs 2021 12:55
2 0 Atbildēt

"Klātesamība šajā reģionā, kas faktiski ir Eiropas transporta un loģistikas centrs,.." tiešām interesanti,ka var nesaprast.

Pļurkt 22.jūlijs 2021 8:01
1 0 Atbildēt

Kādreiz der arī ķīmijas mācību grāmatā ieskatīties!!

Kaut vai sadaļā pārtvaicēšana = destilācija!

Pļurkt 21.jūlijs 2021 10:57
1 1 Atbildēt

Uztaisīja veselu rūpnīcu, lai ražotu čurūdeņi!!!

Tak vajadzēja kā viduslaikos - iepirkt čuras no krogiem!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti