Volkswagen Taigo – krosa kupeja 28 Eiropas valstīm (+ FOTO) 30

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 29.jūlijs 2021 13:59

Volkswagen jaunumu ražos koncerna rūpnīcā Spānijā, Eiropā tā pārdošana sāksies 2022.gada pirmajos mēnešos.

Volkswagen Taigo ir kompakts krosovers, kura dvīņu brālis – Nivus – jau kādu laiku tiek ražots Brazīlijā. Eiropas modelis atšķiras ar nelielām dizaina niansēm, kuras veiktas, lai “izpatiktu šī kontinenta klientiem”, bet pēc izmēriem tas līdzinās Volkswagen T-Roc un T-Cross, lai gan modeļu hierarhijā tiks ierindots pakāpi augstāk.

Arī Taigo pamatā ir MQB-A0 platforma un Eiropas tirgum to komplektēs ar motoriem, kas aizgūti no citiem koncerna modeļiem. To skaitā gan 1,0 TSI agregāts ar 95 vai 110 Zs, kā arī 1,5 TSI, kas attīsta 150 Zs. Šie motori ļaus sasniegt 183, 191 un 212 km/h.

Transmisiju izvēlē piecu vai sešu pakāpju mehānika, divsajūgu robotizētā pārnesumkārba ar septiņām pakāpēm. Piedziņa, tāpat kā Nivus – tikai uz priekšējiem riteņiem.

Taigo interjers gandrīz precīzi nokopēts no Eiropas Polo. Jau standartā ciparu instrumentu panelis, kura izmērs, atkarībā no konfigurācijas, svārstās no astoņām līdz 10,25 collām, diožu lukturi, multimediju sistēma ar 6,5 līdz 9,2 collu skārienekrānu, elektroniskie palīgi, kas palīdz noturēties savā joslā, brīdina par sadursmi un automātiski iedarbina bremzes.

Pēc vēlēšanās pieejama daļēji autonomā braukšanas sistēma IQ. Drive Travel Assist, kas darbojas ar ātrumu līdz 210 kilometriem stundā. Turklāt, atšķirībā no Nivus, Taigo par papildmaksu var pasūtīt arī IQ.Light matricas lukturiem. Riteņu disku izmērs - no 16 līdz 18 collām.

Automašīnas bagāžas nodalījuma tilpums ir 438 litri, krosovers drīkst vilkt līdz 1100 kg (1200 kg 1.5 TSI motoram) smagu piekabi, kas aprīkota ar bremzēm un līdz pat 610 kg smagu, ja bremžu sistēmas tai nav.

Eiropas tirgū būs pieejamas četras komplektācijas:  „Taigo“, „Life“, „Style“ un „R-Line“, astoņas virsbūves krāsas un opcija, kas ļauj izvēlēties citas krāsas jumtu.

Tiek prognozēts, ka VW Taigo bāzes modeļa cena būs mazāka par 20 000 eiro.

 
30 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
R(8) 29.jūlijs 2021 20:10
8 0 Atbildēt

Nakosa jauna mode bus SUV sedani

Kondic 30.jūlijs 2021 7:30
8 0 Atbildēt

Jā, un patiesībā tas ir tkai normāli.

Man piemēram patīk sedani patīk tādēļ, ka ir atsevišķš bagāžas nodalījums, un salons, nevis viss kopā, kā universāļiem un suviem/džipiem sauc, kā gribi.

P.s.

Kas tur ar tiem kondicionieriem, nāca apskaidrība par to patieso el. patēriņu?

iAuto 30.jūlijs 2021 9:54
6 0 Atbildēt

Jā, vw noteikti izstrādā un ražo auto priekš Latvijas, labākajā gadījumā viņi vispar zin kur tāda Latvija atrodas.....

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti