Tesla robotcilvēks varēs doties pēc pirkumiem (+ VIDEO) 6

 
iAuto | 21.augusts 2021 5:00

Tesla izstrādā cilvēkveidīgu robotu Tesla Bot, kura prototips var tikt parādīts jau nākamgad.

Uzņēmuma vadītājs Īlons Masks Tesla mākslīgā intelekta dienas ietvaros pastāstījis par jaunu projektu – cilvēkam līdzīgu robotu, kas pārvietosies uz kājām ar ātrumu līdz 8 km/h.

Tesla Bot robots izmantos autopilota un mākslīgā intelekta tehnoloģijas, kas jau tagad integrētas mūsdienu Tesla elektriskajos transportlīdzekļos. Robota galvenais uzdevums, pēc Maska domām, būs "bīstamu vai ikdienas uzdevumu veikšana", piemēram, Tesla Bot varēs "nosūtīt uz pārtikas preču veikalu pēc pirkumiem".

Robots, kura augstums ir 1,72 m un masa 57 kg, varēs pārvietoties uz mākslīgām kājām ar ātrumu līdz 8 km stundā. Humanoīds orientēsies apkārtnē ar astoņu kameru palīdzību, radaru un sensoru kompleksu, līdzīgi, kā tas notiek Tesla patentētajā pusautomātiskajā transportlīdzekļu vadības sistēmā Autopilot.

Par robota kustībām atbildēs vismaz 40 elektromehāniskie spēka pievadi, kas tiks uzstādīti elkoņos, plaukstās, plecos, kājās, kaklā un rumpī. Ierīce varēs pacelt un pārvadāt kravas, kas sver līdz 68 kilogramiem. Turklāt sejas vietā Tesla Bot būs digitāls ekrāns dažādas informācijas atspoguļošanai.

 
Visi komentāri
 
rupicii 21.augusts 2021 7:13
7 0 Atbildēt

tīņi viņus pīzdīs tā pat, kā šo:

www.youtube.com/watch?v=ka0fIAPVjaU

tīnis 21.augusts 2021 10:20
3 0 Atbildēt

Apgāzīs kā rupuci!

Ahaha 21.augusts 2021 10:21
3 1 Atbildēt

Glupiņais Masks....kāpēc jātaisa čeldobreki, kas tipina uz veikalu? Tādu uz pasaules ir pārpārēm, īpaši Rietumu pasaulē.

Krotow 22.augusts 2021 16:56
0 1 Atbildēt

Austrumu pasaulē dzimtcilvēku ir vēl vairāk.

650 boti 21.augusts 2021 23:25
3 1 Atbildēt

Bračkas top!

Skeptikis 23.augusts 2021 17:33
0 0 Atbildēt

Da zajebal jau tas masks ar savām hujovinam, tā jau cilvēki pēdējā laikā nihuja nedara, visur roboti sabāzti tak vēl pēc maizes uz veikalu robotu sūtīs pisdets visā jau.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti