Norvēģijā elektrificēto un elektroauto tirgus daļa tuvojas 90 procentiem 16

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/Teslarati

iAuto | 5.septembris 2021 5:35

Norvēģijā augustā piereģistrēti 16 427 jauni automobiļi, gandrīz 90 procenti no tiem bija pilnībā elektriski vai elektrificēti spēkrati.

Augustā Norvēģijas jauno automašīnu tirgus uzstādīja vēl vienu rekordu-pilnībā elektriskie transportlīdzekļi sasniedza 71,9 procentus no tirgus daļas, bet uzlādējamie hibrīdi-15,8 procentus. Tādējādi no mēneša laikā pārdotajām 16 427 automašīnām, 87,7 procenti ir elektrificēto modeļu daļa.

Saskaņā ar InsideEVs datiem pagājušajā mēnesī Norvēģijā reģistrēti 16 427 jauni transportlīdzekļi, no kuriem 14 410 ir elektromobiļi un PHEV hibrīdi. Kopā tie ieņēma rekordlielu 87,7 procentu tirgus daļu un vēl vairāk izspieda gan benzīna, gan dīzeļa automašīnas un parastos hibrīdus. Vislabāk pārdotie modeļi bija Tesla Model Y (1309 vienības), Ford Mustang Mach-E (907), Volkswagen ID.4 (861), Tesla Model 3 (774) un Volkswagen ID.3 (649).

Skaidrojums ir gana vienkāršs – valdības politika, kas šādu automobiļu pircējus stimulē ar dažādiem bonusiem, piemēram, elektromobiļu īpašnieki ir atbrīvoti no vairāku nodokļu maksāšanas. Tiek minēts vēl viens apstāklis, ko mēs varējām paši nojaust – tā ir šīs valsts iedzīvotāju augstā pirktspēja.

 

 

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jumu 5.septembris 2021 10:30
8 7 Atbildēt

Bet pie mums elektroenerğija jau tā dārga, bet ja pacels cenu vēl? Un nav pie mums adekvātu servisu, kur tos elektrobrīnumus apkalpo vai remontē, un kur ņemt rezerves daļas. Manā izpratnē tā ir kā bērnu vienas reizes lietošanas rotaļļieta. Nopirki, paspēlējies, salūza, izmeti, pērc jaunu. Vai kā savādāk?

Ivars 5.septembris 2021 10:28
7 2 Atbildēt

Pavisam saprotams. Nav kā pie mums, kur valsts dod "varbūt" ja paveicās 4500Eur atbalstu. Norvēģijā biju pie draugiem un brīnījos ka šiem jaunā Tesla X, kura pie mums sākās no 100tūkstošiem. Izrādās Norvēģijā valsts atbalsta segums 55-60%. Tur vēl ļoti liels atbalsts ir ja izmanto alternatīvās tehnoloģijas, kā saules, vēja enerģiju uc.

Asterix 5.septembris 2021 9:38
6 1 Atbildēt

Tas pierāda tikai to, cik dziļi ir cilvēku prātos iesakņojusies patērētāju sabiedrības ideoloģija. Vajag vai nevajag pa galvu pa kaklu skrien pirkt… Lai ekonomika eksistētu pastāvīgi vajadzīgi jauni vai uzlaboti produkti un tie ir par katru cenu jāpārdod pamatojoties uz glītām reklāmām vai tā saucamo zaļo kursu. Citādi bankrots!!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti