BMW i Vision Circular būs pilnībā pārstrādājams (+ VIDEO) 10

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 7.septembris 2021 14:32

BMW Minhenes IAA Mobility autoizstādē demonstrē konceptautomobili i Vision Circular, kas izgatavots no otrreizējām izejvielām, turklāt ir pilnībā pārstrādājams.

BMW stendā apskatāms i Vision Circular konceptautomobilis, kas ir bavāriešu vīzija par nākotnes transportu. Ražotājs domā, ka šāds transportlīdzeklis ielās varētu parādīties ap 2040.gadu. Tas ir kompakta izmēra pilsētas auto ar elektropiedziņu, ērti pieejamu salonu un futūristisku dizainu.

Galvenais tomēr ir šī automobiļa pienesums apkārtējai videi. Pirmkārt, tas izgatavots no otrreizējām izejvielām, otrkārt, tas ir pilnībā pārstrādājams pēc sava dzīves cikla beigām, ieskaitot enerģijas avotu, cietvielu akumulatoru, kuru BMW savu automobiļu konstrukcijās plāno ieviest no 2030.gada.

Automašīnas virsbūve ir izgatavota no pārstrādāta alumīnija, buferi - no pārstrādātas plastmasas. Virsbūves paneļi un citas detaļas ir savienotas ar auklām, kniedēm un citiem “gudriem” stiprinājumiem, kas ir izslēdz līmes izmantošanu. Elektromobiļa virsbūve nav krāsota – tā ir anodēta, iegūstot zeltainus bronzas nokrāsu, savukārt aizmugures paneļu zilais tonis panākts ar termisko apstrādi. Riepas izgatavotas no dabīgā kaučuka, stūre izprintēta ar 3D printeri no koka pulvera, bet informācija tiek iegūta uz vējstikla - ar projekcijas displeju palīdzību.

 

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pļurkt 8.septembris 2021 9:38
4 0 Atbildēt

Pēc cik gadiem tas sūds izšķīdīs??? Jeb sadalīsies ielas vidū pat stāvot!!

Bija kādreiz saite kur 10 gadus nokalpojis Porše Kajens nav atjaunojams līdz braukt stāvoklim!!!

viencexperc 7.septembris 2021 14:43
3 1 Atbildēt

Tāds auto neparādīsies arī 2040 gadā, jo tam nav galvenās lietas, kāpēc zilīši to pērk - iztrūkst priekšā dibena vaigi un zilibaltais ānuss pa vidu.

LMT 7.septembris 2021 15:58
3 0 Atbildēt

Uzreiz var izmest!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti