BMW i Vision Circular būs pilnībā pārstrādājams (+ VIDEO) 10

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 7.septembris 2021 14:32

BMW Minhenes IAA Mobility autoizstādē demonstrē konceptautomobili i Vision Circular, kas izgatavots no otrreizējām izejvielām, turklāt ir pilnībā pārstrādājams.

BMW stendā apskatāms i Vision Circular konceptautomobilis, kas ir bavāriešu vīzija par nākotnes transportu. Ražotājs domā, ka šāds transportlīdzeklis ielās varētu parādīties ap 2040.gadu. Tas ir kompakta izmēra pilsētas auto ar elektropiedziņu, ērti pieejamu salonu un futūristisku dizainu.

Galvenais tomēr ir šī automobiļa pienesums apkārtējai videi. Pirmkārt, tas izgatavots no otrreizējām izejvielām, otrkārt, tas ir pilnībā pārstrādājams pēc sava dzīves cikla beigām, ieskaitot enerģijas avotu, cietvielu akumulatoru, kuru BMW savu automobiļu konstrukcijās plāno ieviest no 2030.gada.

Automašīnas virsbūve ir izgatavota no pārstrādāta alumīnija, buferi - no pārstrādātas plastmasas. Virsbūves paneļi un citas detaļas ir savienotas ar auklām, kniedēm un citiem “gudriem” stiprinājumiem, kas ir izslēdz līmes izmantošanu. Elektromobiļa virsbūve nav krāsota – tā ir anodēta, iegūstot zeltainus bronzas nokrāsu, savukārt aizmugures paneļu zilais tonis panākts ar termisko apstrādi. Riepas izgatavotas no dabīgā kaučuka, stūre izprintēta ar 3D printeri no koka pulvera, bet informācija tiek iegūta uz vējstikla - ar projekcijas displeju palīdzību.

 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 7.septembris 2021 14:43
3 1 Atbildēt

Tāds auto neparādīsies arī 2040 gadā, jo tam nav galvenās lietas, kāpēc zilīši to pērk - iztrūkst priekšā dibena vaigi un zilibaltais ānuss pa vidu.

LMT 7.septembris 2021 15:58
3 0 Atbildēt

Uzreiz var izmest!

imzz 7.septembris 2021 15:59
2 1 Atbildēt

"Pirmkārt, tas izgatavots no otrreizējām izejvielām",-- Tur vēl jāizaudzina paaudze, kas būs sajūsmā par to, ka dārgi pirktais izstrādājums gatavots no atkritumiem. Un ne jau katra pārstrāde ir vienkāršāka un dabai draudzīgāka, nekā jauna materiāla ieguve tradicionālā veidā.

Krotow 7.septembris 2021 20:34
1 0 Atbildēt

Vairāk interesē cik labi minētie stiprinājumi turēsies. Ir pieredze ka spārnu arkām plastmasas kniedes "novecojot" pašas izbirst. Un ja salona apšuvums turas kopā tikai dēl specifiska formāta gropes kas novecojot deformējas un vairs neturas, apšuvums pēc dažiem gadiem braucējam uzkritīs uz galvas.

cits bembists 9.septembris 2021 0:49
0 0 Atbildēt

Jā ,bet teikts ka tas turas uz šņorēm.Tātad jāiepērk kādus pārus kurpju šņores rezerves daļām.Cilvēki brauks arī no fekālijām ražotos auto,visu izšķirs cena.

imzz 9.septembris 2021 11:27
1 0 Atbildēt

Jā, bet kurš tad ir teicis, ka no ražošanas atlikumiem un otrreizējām izejvielām gatavoti izstrādājumi būs lētāki. Tādas lietas jau eksistē. Pirms dažiem gadiem nopirku mēteli, nemaz nebija īpaši lēts, un sev par pārsteigumu mājās konstatēju, ka uz šiltes rakstīts: jūsu mētelis gatavots no ražošanas atlikumiem un otrreizējām izejvielām !. Angliski , protams. Es īpašā sajūsmā par šo faktu nebiju.

Bils 7.septembris 2021 20:33
2 1 Atbildēt

Pedāļi laikam tikai dizaina pēc tā novietoti, dabā tas būtu pīī, vai nu jāminas kā ar velo, ar abām kājām.

Pļurkt 8.septembris 2021 9:38
4 0 Atbildēt

Pēc cik gadiem tas sūds izšķīdīs??? Jeb sadalīsies ielas vidū pat stāvot!!

Bija kādreiz saite kur 10 gadus nokalpojis Porše Kajens nav atjaunojams līdz braukt stāvoklim!!!

Krotow 8.septembris 2021 21:20
2 0 Atbildēt

Par to ekoloģiski - pats sadalās. Varēja arī virsbūvi no duroplasta uztaisīt lai cūkas var apēst.

iciks 8.septembris 2021 10:00
2 0 Atbildēt

Vajag tikai turpināt kaunināt cilvēku par to, ka viņš atļaujas nopirkt auto un, kas zina, varbūt pēc 20 gadiem pirkts atkritummobili un būs sajūsmā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti