Matricu lukturi un sēdekļu pārvalki no pārstrādātām pudelēm - Škoda parāda modernizēto Karoq (+ FOTO) 4

 

Foto: Skoda

iAuto | 1.decembris 2021 9:27

Čehijas autoražotājs Škoda nodemonstrējis jauno Karoq, kur modernās tehnoloģijas iet roku rokā ar centieniem uzlabot ekoloģiju.

Modernizācijas gaitā krosovers ieguvis nedaudz pārveidotu priekšpusi ar jauna dizaina lukturiem un dienasgaismām, kā arī priekšējo pamperi, bet aizmugurē to „nodod” šaurākie lukturi un drukāto burtu uzraksts SKODA agrākās emblēmas vietā.

Jau bāzes versijā modernizētais Karoq tiek aprīkots ar diožu lukturiem, bet par papildmaksu pieejami lukturi ar matricu tehnoloģiju. Ražotājs uzlabojis aerodinamiku, samazinot pretestības koeficientu līdz 0,30 un panākot vienu no labākajiem rādītājiem klasē, savukārt interjerā izmantoti videi draudzīgāki materiāli, piemēram, govs ādas sēdekļu pārvalki vairs netiek piedāvāti, aizstājot tos ar sintētisko materiālu, kas iegūts no pārstrādātām plastmasas pudelēm.

Atkarībā no versijas Karoq uzstādīts ciparu mērinstrumentu panelis ar 8 vai 10,25 collu ekrānu, vadītājam palīdzēs avārijas bremzēšanas sistēmu komplekts, adaptīvā kruīza kontrole un joslu kontroli, kas spēj atpazīt ceļa zīmes un pagaidu marķējumus. Sliktākajā gadījumā nāksies paļauties uz deviņiem drošības spilveniem un Multi Collision avārijas bremzēšanas sistēmu, kas novērš otru sadursmi pēc negadījuma.

Aprīkojumu var papildināt ar aktīvo pasažieru drošības sistēmu. Gadījumā, ja sensori konstatē sadursmes vai pēkšņas bremzēšanas draudus, sistēma automātiski aizvērs logus un panorāmas jumtu, ieslēgs avārijas gaismas un pievilks drošības jostas.

Dzinēju klāstā ir pieci agregāti: benzīna turbo dzinēji ar 1,0, 1,5 un 2,0 litru tilpumu un samazinātu berzes koeficientu, pateicoties aizsargājošai plazmas kārtiņas izsmidzināšanai cilindros. Tāpat jaunajam Karoq ir pieejami divi 2.0 turbodīzeļi ar modernizētām kloķvārpstām – arī degvielas taupīšanas un kaitīgo izmešu samazināšanas nolūkos. Benzīna motoru jauda 110, 150 un 190 Zs, dīzeļi attīsta 150 un 190 Zs.

Škoda Karoq tiek ražots Čehijā, Krievijā un Ķīnā. Šajā dzīves ciklā (līdz 2025.gadam) tam nav paredzēts nedz hibrīds, nedz pilnībā elektriska versija.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
reku 1.decembris 2021 22:47
4 0 Atbildēt

Augstākais sasniegums būs pilnīgi 100% ražots no atkritumiem,ar" brenguļu stiprā"smaržu.Vajag mācēt pārdot tukšās pudeles par labu cenu.

Onsis 2.decembris 2021 8:19
2 0 Atbildēt

Tad jau kad noplīsīs varēs nodot atkritumos!

Pļurkt 2.decembris 2021 11:26
1 0 Atbildēt

Plazmu izsmidzina!!! Nu gan jaunatklājums!! Taisni vai apvērsums zinātnē.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti