Putins uzdevis "Rosņeftj" izstrādāt plānu dabasgāzes piegādēm Eiropai 1

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 8.decembris 2021 9:34

Krievijas prezidents Vladimirs Putins devis rīkojumu valsts kontrolētajai naftas kompānijai "Rosņeftj" izstrādāt priekšlikumu dabasgāzes importam uz Eiropu, ar kuru varētu izbeigt "Gazprom" monopolu dabasgāzes eksportā pa cauruļvadiem.

Krievijas ziņu aģentūra "Interfax" otrdien vēstīja, ka Putins uzdevis "Rosņeftj" līdz 1.martam izstrādāt piedāvājumu Eiropai gadā piegādāt līdz desmit miljardiem kubikmetru dabasgāzes.

Gāzes piegāžu projektu "Rosņeftj" īstenos kopā ar Krievijas valdību un "Gazprom", kura akciju kontrolpakete pieder valstij. Par plāniem paziņots laikā, kad Eiropā krasi pieaugusi dabasgāzes cena, par ko daži vaino Krieviju, kura piegādā trešo daļu no Eiropā patērētās dabasgāzes.

Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs apstiprināja, ka tāds projekts tiek izstrādāts.

"Valdība tiešām izskata šo jautājumu," viņš sacīja žurnālistiem.

"Rosņeftj" valdes priekšsēdētājs Igors Sečins, kurš ir viens no Putina lojālākajiem līdzgaitniekiem, jau sen mudinājis Krievijas prezidentu atcelt "Gazprom" monopolu dabasgāzes eksportā un izmantot gāzes cenu kāpumu.

Eiropā, kur valstis cenšas atjaunot pandēmijas un ar to saistīto ierobežojumu iedragāto ekonomiku, saasinās enerģētikas krīze, gāzes cenai sasniedzot arvien jaunus rekordus, bet no atjaunīgiem resursiem ražotas enerģijaspiegāžu apjoms sarūk.

Rietumvalstis kritizē Krieviju par gāzes cenas pieaugumu, uzstājot, ka tā nepalielina piegāžu apjomu, lai piespiestu Eiropu parakstīt garāka termiņa līgumus un neiebilst pret pretrunīgi vērtēto gāzesvadu "Nord Stream 2".

Krievija šo kritiku noraida.
 

 
Visi komentāri
 
Žaņis 8.decembris 2021 19:00
0 0 Atbildēt

Izskatàs kamēr viņš eiropu, tikmer viņu kaukāza

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti