PAPILDINĀTS 21:36; Ukraina aizstāvās pret Krievijas iebrukumu (+ VIDEO) 3.diena 26.02 17

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv / iAuto.lv | 26.februāris 2022 8:59

Krievijas armijas uzbrukums Ukrainai turpinās nu jau trešo dienu. Abas puses cieš lielus zaudējumus, uzbrukumi notiek vairākos virzienus, ukraiņi savas pilsētas notur. Apkopojam svarīgāko par kara darbības gaitu.

Plkst. 3:18 Krievijas diversanti Ukrainas policistu uniformās nošāvuši ukraiņu karavīrus

LETA--UKRAINSKA PRAVDA. Krievijas diversanti, pārģērbušies Ukrainas policistu uniformās, ar policijas automašīnu piebrauca pie kontrolpunkta Kijevas apgabala Vasiļkivas pilsētas tuvumā un nošāva ukraiņukaravīrus, sestdien pavēstīja ziņu avots Ukrainas Bruņoto spēku pavēlniecībā. 

"Okupācijas diversiju un izlūkošanas grupas izmanto aizsegam Ukrainas policijas mašīnas un uniformas. Tā viņi rīkojās pie Vasiļkivas, kur mūsu pretgaisa aizsardzība nupat notrieca [lidmašīnu] IL-76 ar Krievijas desantniekiem," stāstīja ziņu avots.

"Piebrauca Ukrainas nacionālās policijas uniformās ar automašīnu, kurai bija gaismas sirēnas, nošāva mūsu karotājus kontrolpunktā, novērsa uzmanību. Tikmēr no citas puses piebrauca cita grupa ar kravas mašīnu." 

"Tieši šobrīd turpinās sīvas kaujas par lidlauku," viņš piebilda.

Sestdienas rītā Vasiļkivā notiek smagas kaujas, Krievijas okupācijas spēkiem mēģinot izsēdināt gaisa desantu. Pirms tam Ukrainas spēki šīs pilsētas tuvumā notrieca Krievijas iznīcinātāju IL-76 un divus helikopterus.

PAPILDINĀTS: plkst. 4:24 Ukrainas armija atkarojusi Hersonas pilsētu,, dodot triecienu Krievijas bruņutehnikai

LETA--UKRAINSKA PRAVDA. Ukrainas aviācija piektdienas vakarā deva spēcīgu triecienu Krievijas bruņutehnikai, kas bija koncentrēta Hersonas pilsētā, piespiežot ienaidnieku atkāpties, un pilsēta atkal nonācaUkrainas Bruņoto spēku kontrolē, lietotnē "Telegram" pavēstīja Odesas ziņu izdevums "Dumskaja".

Ukrainas Bruņotie spēki no piektdienas rīta smagās kaujās ar okupantiem cīnījās par Hersonu un pārceltuvi pār Dņepru. Svarīgā pārceltuve vairākas reizes pārgāja no vienām rokām otrās, bet pēc smagām kaujām Ukrainas spēki zaudēja kontroli pār to. 

Pa dienu tika ziņots, ka Hersonas pilsētu ieņēmuši Krievijas spēki, tomēr drīz situācija mainījās.

Izdevums publicēja fotoattēlus no kaujas lauka un blakus esošā Slavas parka memoriāla un Nezināmā kareivja pieminekļa fotogrāfijas. Virs memoriāla tika pacelts Ukrainas karogs.

PAPILDINĀTS plkst.4:24 Ukraina atvairījusi Krievijas uzbrukumu Uzvaras prospektā Kijevā

LETA--AFP. Ukrainas armija sestdienas rītā paziņoja, ka ir atvairījusi Krievijas bruņoto spēku uzbrukumu vienā no Kijevas galvenajām ielām - Uzvaras prospektā.

Krievija "uzbruka vienai no armijas vienībām Uzvaras prospektā Kijevā. Uzbrukums tika atvairīts", armija pavēstīja savā "Facebook" lapā.

Uzbrukums Uzvaras prospektā notika Beresteiskas metro stacijas tuvumā. 

PAPILDINĀTS plkst.5:26 Baltkrievijā pie Ukrainas robežas koncentrēti ap 150 militārā transporta helikopteru

LETA--UKRAINSKA PRAVDA. Baltkrievijas dienvidos apmēram 32 kilometrus no Ukrainas robežas ir koncentrēti aptuveni 150 militārā transporta helikopteri, kā arī sauszemes spēki, liecina "Maxar" satelītu fotouzņēmumi, kurus publiskojusi ziņu aģentūra "Reuters" .

Lielākā daļa no šiem helikopteriem atrodas pie Hojņiku pilsētas, kur uz ceļa rindā novietoti vairāk nekā 90 helikopteru un rinda ir vairāk nekā astoņus kilometrus gara.

Satelītattēli rāda arī lielu sauszemes spēku koncentrāciju ar vairākiem simtiem transportlīdzekļu kolonnā vairākos rajonos.

PAPILDINĀTS plkst. 5:38 Ukrainas pretgaisa aizsardzība atvairījusi uzbrukumus Nikolajevai

LETA--UKRAINSKA PRAVDA. Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēki ir atvairījuši Krievijas okupantu uzbrukumus Nikolajevas pilsētai, sestdien lietotnē "Telegram" paziņoja Nikolajevas apgabala administrācijas vadītājs Vitālijs Kims.

Viņš pastāstīja, ka tika atvairīta arī Krievijas desanta izsēdināšana Očakovā.

"Nikolajevu aizsargājām. Pretgaisa aizsardzība atsita uzbrukumus. Očakovā - neizsēdās (..) Desanta nav (..) Neviens pie mums nenāk," vēstīja Kims.

Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs piektdien bija paziņojis, ka Krievijas okupanti mēģina apiet Hersonu un īstenot uzbrukumu Nikolajevai.

PAPILDINĀTS plkst.7:09 Vairākās Ukrainas pilsētās izsludināta gaisa trauksme

LETA--UNIAN/UKRINFORM. Gaisa trauksme izsludināta vairākās Ukrainas pilsētās dažādās valsts vietās.

Sestdienas rītā ap plkst.6.35 gaisa trauksmi izsludināja Čerkasos un Čerkasu apgabalā valsts vidienē, paziņoja amatpersonas, īpaši piesardzīgiem būti aicinot Umaņas iedzīvotājus. Policija brīdina, ka Čerkasos var notikt gaisa trieciens.

Nedaudz vēlāk tāda trauksme tika izsludināta arī Polijas pierobežā esošajās Ļvovas apgabala pilsētās Červonogradā un Ļvovā.

Ap plkst.5.50 pat trauksme izsludināšanu Rivnes apgabalā valsts rietumos vietnē "Telegram" paziņoja apgabala centrālās pilsētas Rivnes mērs Aleksandrs Tretjaks.

Tajā paša laikā trauksme izsludināta arī Luckā valsts ziemeļrietumos, bet pllkst.5.35 gaisa trauksme izsludināta Vinnicā Ukrainas dienvidrietumos.

Ukrainas ziemeļu pilsētā Harkovā sestdien ap plkst.5.20 tika izsludināta gaisa trauksme. Krievijas okupācijas spēki piektdien Harkovā bija apšaudījuši Asins centru un mācību iestādi, un šie uzbrukumi prasīja upurus civiliedzīvotāju vidū.

Šobrīd vēl nav detalizētu ziņu par notiekošo. Iedzīvotāji tiek aicināti nekavējoties meklēt drošu patvērumu un netuvoties logiem.

PAPILDINĀTS plkst.8.35 Ukraina: Krievu dzīvā spēka zaudējumi pārsniedz 3500 karavīru

LETA--UKRAINSKAJA PRAVDA. Krievijas armija Ukrainā cieš ļoti smagus zaudējumus, un sestdienas rītā nogalināto krievu karavīru skaits pārsniedzis 3500, paziņojis Ukrainas prezidenta kancelejas vadītājs Mihailo Podoļaks.

Gandrīz 200 krievu karavīri krituši gūstā.

Savukārt aizsardzības ministra vietniece Anna Maļara pavēstījusi, ka saskaņā ar datiem uz sestdienu plkst.6 notriektas 14 krievu lidmašīnas un astoņi helikopteri, sašauti 102 tanki un 536 bruņutransportieri, iznīcināti 15 lielgabali, viena zenītraķešu iekārta BUK un 17 automašīnas.

Krievu dzīvā spēka zaudējumi saskaņā ar Maļaras sniegto informāciju sasnieguši 3000 karavīru. Viņa piebildusi, ka šie dati vēl tiek precizēti.

PAPILDINĀTS plkst.9:10 Krievu raķete trāpījusi Kijevas daudzstāvu dzīvojamajā namā

LETA--UKRAINSKAJA PRAVDA. Sestdienas rītā Krievijas iebrucēju raidīts šāviņš trāpījis vienā no Kijevas daudzstāvu dzīvojamajiem namiem, pavēstījis Ukrainas galvaspilsētas mērs Vitālijs Kļučko.

Saskaņā ar sākotnējām ziņām neviens no 18 stāvu nama iedzīvotājiem nav cietis.

Ukrainā iznīcināta kārtējā krievu armijas tehnikas kolonna (pie Hersonas)


 

Čečeni dodas veikt noziegumu pret cilvēci. Šodien no Baltkrievijas puses nelikumīgi iebrauca Ukrainas teritorijā.

Te daļa krievu okupantu armijas atrada pēdējos dzīves mirkļus neatkarīgajā Ukrainā.

 

JAUNĀKIE VIDEO NO UKRAINAS mūsu Telegram kanālā šeit >>> seko https://t.me/iAutolv 


 


 

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
he 26.februāris 2022 17:11
8 1 Atbildēt

nāvi krievu okupantiem!!!!

Karburators 26.februāris 2022 10:55
4 1 Atbildēt

Tāds ka līdz šai dienai vienīgās problēmas bija izvēlēties dzinēta tilpumu, degvielas veidu vai krāsu mašīnai.

Tagad visai pasaulei ir viena cita problēma, kad sāksies ātomkarš un vai ir iespeja to apturet.

kasinsh79 26.februāris 2022 16:19
4 0 Atbildēt

Tur reāli NUPAT dzīvoja cilvēki. Labrīt!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti