Toyota prezentē jauno Land Cruiser: First Edition un standarta modelis (+ FOTO) 5

 

Toyota Land Cruiser First Edition

iAuto | 2.augusts 2023 12:40

Toyota iepazīstinājusi ar jauno Toyota Land Cruiser, kas pasūtīšanai First Edition versijā kļūs pieejams šī gada oktobrī.

Jaunākais izlaidums balstīts uz Toyota GA-F platformu, kopējā konstrukcijas stingrība palielināta par 30%, šasijas stingrība – par 50%. Automobilis ir 4,92 m garš, 1,87 m plats un apveltīts ar 2,85 m riteņu garenbāzi.

Eiropā to sākumā piedāvās tikai vienā versijā - ar 204 ZS 2,8 litru turbodīzeli un 8 pakāpju automātisko pārnesumkārbu, savukārt 2025. gadā pievienosies vēl viena dīzeļversija, kur motors būs apvienots ar 48 voltu vieglā hibrīda piedziņu.

Land Cruiser būs pieejams piecu vai septiņu sēdvietu versijās, apvienojumā ar ciparu mērinstrumentiem, skārienjutīgo multivides ekrānu un elektroniskajiem palīgiem, kas ietver tādas sistēmas kā aktīvo joslu saglabāšanu, adaptīvo kruīzkontroli, automātisko avārijas bremzēšanu.

Pirmoreiz tiek izmantots atvienojams stabilizators SDM (Stabiliser with Disconnection Mechanism), kas ļauj mainīt stabilizatora statusu, nospiežot pogu. Sarežģītākos pārvietošanās apstākļos palīdzēs visu riteņu piedziņa ar aizmugurējo diferenciāļa bloķēšanu, Multi-Terrain Monitor un Multi-Terrain Select tehnoloģijas, kas automātiski pielāgo daudzu jaunā Land Cruiser sistēmu iestatījumus, lai pēc iespējas efektīvāk pieskaņotos katrai konkrētai situācijai.

Ceļu pie pircējiem Land Cruiser sāks ar First Edition, kas Eiropas tirgum iedalīts vien 3000 eksemplāru skaitā. Vēlāk kļūs pieejams arī standarta modelis, taču cenas ne vienam, ne otram ražotājs vēl neatklāj.

Toyota Land Cruiser ir viens no japāņu markas populārākajiem modeļiem, kas kopš 1951.gada atradis vairāk nekā 11 miljonu pircēju.

 

 

Toyota Land Cruiser First Edition

Toyota Land Cruiser First Edition

Toyota Land Cruiser First Edition

Toyota Land Cruiser First Edition

Toyota Land Cruiser First Edition

Toyota Land Cruiser

Toyota Land Cruiser

Toyota Land Cruiser

Toyota Land Cruiser

Toyota Land Cruiser

Toyota Land Cruiser

Toyota Land Cruiser

Toyota Land Cruiser

 
Visi komentāri
 
UZ 2.augusts 2023 18:48
2 7 Atbildēt

Ak Dievs, kas par mēslu! Kā var nolaisties līdz kautkam tādam? Bija taču reiz LC200 2UZ no kura visi baidījās un respektēja. Ar kuru tu varēji izbraukt gandrīz visur un vienmēr. Un kas tagad? Kautkāda atrauga - skārda spainis ar ķīnas elektroniku.

Realitāte 2.augusts 2023 21:33
7 1 Atbildēt

Ru tādu ne lietoru, ne jaunu nevari atļauties, tādēļ aizver žaunas ubag.

Ok 3.augusts 2023 8:15
1 0 Atbildēt

Ta kurš sliktāks- First Edition vai standarts?

L150 3.augusts 2023 7:09
0 0 Atbildēt

Domas dalītas, itkā interesents, bet no otras puses pārāk atgādina ford sliktās kvalitātes auto. Salons fordisks/dacia stila, virsbūve tāda oldskool mūsdienīga, bet izskatās tāda “vāja”, protams arī iepriekš landruizeriem tie saloni bija, vai nu novecojuši l200, vai sliktas kvalitātes L150 (pats nobraucu 4gadus ar 2016 gada 150to), bet nu jāredz dzīvē, var jau būt ka nebūs tik traki, principā svarīgi, lai tas salins nebūtu, kā fordam, tad gan viss slikti.

0pis 3.augusts 2023 12:11
1 0 Atbildēt

Bobiks kas bobiks. Bet tantēm kas grib izskatīties pēc onkām, liels bobikveidīgs auto ir pirmais līdzeklis, pie kā ķerties.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 7

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti