Dīleris ieved 22 jaunus ID.6 no Ķīnas, Volkswagen pieprasa tos iznīcināt 22

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 12.februāris 2024 14:55

Ievedot 22 elektroautomobiļus no Ķīnas, automašīnu tirgotājs no Vācijas plānoja labi nopelnīt, taču cerētās peļņas vietā uzņēmējam draud pamatīgi izdevumi.

Kā raksta izdevums efahrer, krievu izcelsmes uzņēmējs Gregorijs Brudnijs ir automašīnu tirgotājs ar starptautiskām filiālēm, tostarp Vācijā. Nesen Brudnijs Ķīnā iegādājās 22 pilnīgi jaunus Volkswagen ID.6 elektromobiļus, atveda uz Vāciju un izlika pārdošanā.

Biznesmeņa plāns balstījās uz to, ka Ķīnā ietilpīgais (līdz septiņiem braucējiem), jaudīgais (366 Zs) un tālu braucošais (līdz 588 km CLTC) folksvāgens maksā salīdzinoši lēti, tādēļ tikt pie labas peļņas nebūs sarežģīti.

Tiktāl viss pēc plāna, taču - kolīdz par to uzzināja Volkswagen, uzņēmuma juristi ātri panāca tiesas lēmumu, kas šos automobiļus aizliedz tirgot. Vēl vairāk – automobiļi ir konfiscēti un autoražotājs tos pieprasa iznīcināt, kas uzņēmējam izmaksātu 15 000 eiro par katru automobili. Klāt jāpieskaita izmaksas 800 eiro apmērā par transportlīdzekļu uzglabāšanu.

Volkswagen uzstāj, ka ID.6 ir paredzēts tikai Ķīnas tirgum un ar paplašināto riteņu bāzi un ievērojami lielāku vietu aizmugurē pielāgots šī tirgus specifiskajām prasībām. Volkswagen atsaucas uz noteikumiem, kas ir saistīti ar ES preču zīmju regulu un Vācijas preču zīmju likumu. Dīleris nedrīkst pārdot transportlīdzekļus tālāk bez Volkswagen piekrišanas, jo grupai uz tiem ir tā sauktais "dizaina patents". Volkswagen ceļ galdā arī citus argumentus, piemēram, Ķīnai ražotos ID modeļus nevar apstiprināt Eiropā to aparatūras un programmatūras konfigurāciju dēļ, norādot, ka pastāv būtiskas atšķirības augstsprieguma akumulatoru sistēmā, transportlīdzekļa programmatūrā, izklaides un ārkārtas zvanu sistēmās.

Brudnijs ir iesniedzis pretprasību, un Volkswagen rīcību skaidro ar to, ka uzņēmums vēloties viņu novest līdz bankrotam, lai atbaidītu citus. Patiesībā uz kārts ir liktas ne tikai 22 mašīnas, bet gan daudz kas vairāk – drīzāk VW grupa vēlas novērst Ķīnā lēti saražotu elektrisko transportlīdzekļu ienākšanu Vācijas tirgū, lai saglabātu varu pār pārdošanas un modeļu politiku, Volkswagen nevēlas nekādu konkurenci no savām aprindām, jo ​​zina, ka tad citi viņu modeļi zaudēs.

Strīds būs jāizšķir tiesai un kādu lēmumu tā pieņems, nav zināms.

 
22 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Viencexpercs 12.februāris 2024 15:47
20 5 Atbildēt

Atrada kur tirgot. Atvestu uz kādu citu valsti, neviens pat neuzzinātu.

Sipo 12.februāris 2024 15:27
19 9 Atbildēt

Tādā ziņā orku zeme šobrīd eldorado - ved ko gribi, pagrābs visu, lai tik nav vaz vai kamaz

0pis 12.februāris 2024 15:10
17 4 Atbildēt

Kupi-prodaj biznesmenis. A ja kāds avarētu ar to chainavāgenu, VW tak būtu jātērē miļjoni visādām eksprtīzēm lai pierādītu ka auto ir identisks EU tirgum domātajam. Nu, gandrīz.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti