Elektrisko automobiļu skaits Norvēģijā pārsniedzis ar benzīndzinējiem aprīkotu transportlīdzekļu skaitu

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 18.septembris 2024 7:05

Reģistrēto elektrisko automobiļu skaits Norvēģijā pirmo reizi pārsniedzis ar benzīndzinējiem aprīkotu transportlīdzekļu skaitu, liecina publicētā valsts automašīnu tirgu uzraugošās grupas OFV informācija.

No Norvēģijā privātīpašumā reģistrētajiem 2,8 miljoniem automobiļu 754 303 ir pilnībā elektriski, salīdzinot ar 753 905 automašīnām, kas aprīkotas ar benzīndzinējiem, norāda OFV.

Tikmēr visvairāk valstī joprojām ir ar dīzeļdzinējiem aprīkoti automobiļi, to skaitam esot teju vienam miljonam, taču to tirdzniecības apjoms strauji samazinās.

Jau ziņots, ka šī gada augustā 94,3% no Norvēģijā reģistrētajiem jaunajiem automobiļiem bijušas elektrtiskās automašīnas, kas ir jauns pasaules rekords.

Norvēģija piedāvā ievērojamas nodokļu atlaides, tādējādi elektriskajiem automobiļiem nodrošinot konkurētspējīgu cenu.

Tikmēr citviet Eiropā augstās cenas un nepietiekama infrastruktūra kavējusi elektrisko automobiļu pārdošanu, taču palielinājusies hibrīdautomašīnu tirdzniecība.

Salīdzinājumam, elektriskie automobiļi Eiropas Savienībā jūlijā veidoja 12,1% no reģistrētajiem jaunajiem automobiļiem, liecina Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas dati.

Norvēģija vēlas panākt, lai līdz 2025.gadam visas jaunās automašīnas valstī būtu bez kaitīgajiem izmešiem, proti, elektriski vai ar ūdeņradi darbināmi automobiļi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Diemžēl jaunā dzelzceļa tilta "Rail Baltic" pār Daugavu darbi turpinās - pirmais balsts 18.09.2024 (+ VIDEO) 2

iAutolv izsaka savas domas par Rail Baltica būvniecības turpinājumu, satiksmes ministru un vaksts pašreizējo situāciju ar finansēm. Lasīt vairāk

 

Traģiska avārija Vidzemes pusē - bojā iet četri pusaudži 13

Gulbenes novadā aizvadītajā naktī avārijā gājuši bojā četri pusaudži, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē. Lasīt vairāk

 

Vai Polijā prot salikt vadstatņus? (+ VIDEO) 2

Nisas pilsēta Polijā šobrīd piedzīvo pamatīgus plūdus. Video var redzēt, ka iedzīvotāji glābjot automašīnas, ir salikuši tās uz viadukta, savukārt mums ir iespēja pārliecināties kā Polijā saprot pie mums pēdējā laikā bieži apspriesto "vadstatņu tēmu". Lasīt vairāk

 

Lidostas stāvvieta P3 palikusi vēl dārgāka 10 eur par dienu, bet rezervējot ir lētāk (+ VIDEO) 6

Cena par Rīgas lidostas stāvvietas izmantošanu tagad ir 10 eiro par kalendāro dienu, taču veicot rezervāciju internetā, ir iespējams ietaupīt, turklāt cena ir par diennakti . Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti