iAuto pirmie iespaidi par "Jaguar XF" pilnpiedziņu (+ video) 3

 
iAuto | 26.marts 2017 23:51

Biznesa klases limuzīns Jaguar XF konkurē ar tādiem automobiļiem, kā Audi A6, Mercedes-Benz E-klase vai BMW 5.sērija

iAuto testēja Jaguar XF ar 2,0 litru dīzeļdzinēju, kurš attīsta 180 ZS jaudu ar 8 pakāpju automātisko ātrumkārbu + pilnpiedziņa (AWD). Modelim XF šī ir vēl viena pilnpiedziņas izvēle papildus jau esošajai pilnpiedziņai ar benzīna dzinēju.

Jaguar XF pamatā ir pagarināta moduļu platforma, kas pirmo reizi tika izmantota, izstrādājot Jaguar mazāko sedanu XE.

Šobrīd šim modelim ir akcijas cena - 47 700 EUR ar PVN.

Jaguar XF cenu lapa

Atkarībā no versijas Jaguar XF aprīkots ar 8 vai 10,2 collu skārienjutīgu ekrānu, kas var atainot, tostarp arī vilkmes sadales momentu pa asīm, ļaujot izsekot Intelligent Driveline Dynamics darbam, kas normālos apstākļos novada vilkmi aizmugures riteņiem un tikai tad, kad tie vairs netiek galā ar 430 Nm, daļu griezes momenta nosūta priekšējai asij.

Jaguar XF 8 collu ekrāns Foto: iAuto.lv

Pilnpiedziņas sistēma, ko Jaguar nodēvējis par Torque on Demand (vilkme pēc pieprasījuma), cenšas nepieļaut riteņu izslīdēšanu, neatkarīgi no tā, kādi ir braukšanas apstākļi. Sausa šoseja, lietus, sniegs vai dubļi – katram XF ritenim tiks izdalīts tieši tik daudz griezes, lai nodrošinātu optimālo saķeri ar ceļa virsmu.

Jaguar XF Foto: iAuto.lv

75 procenti Jaguar XF detaļu izgatavotas no alumīnija, tādēļ tas ir par veseliem 190 kilogramiem vieglāks nekā tā priekšgājējs. Svara sadalījums ir gandrīz ideāls 50:50, bet aerodinamiskās pretestības koeficients (CD) samazināts līdz 0,26. Virsbūves izturība pret vērpi pieaugusi par 28 procentiem.

Jaguar XF Foto: iAuto.lv

Jaunās paaudzes XF garums samazinājās par septiņiem milimetriem (līdz 4954 mm), augstums – par trim milimetriem (līdz 1457 mm), turpretim garenbāzes lielums pieaudzis par 51 mm - līdz 2960 milimetriem, kas pēc Jaguar apgalvojuma ir labākais rādītājs segmentā, vērtējot brīvo vietu aizmugures pasažieru kājām.

Jaguar XF Foto: iAuto.lv

Jaunā Jaguar XF paaudze dienas gaismu ieraudzīja 2015. gada aprīlī un tā paša gada rudenī sākās tā tirdzniecība. Taču dīzeļdzinēja pilnpiedziņa kļuva pieejama tikai 2016. gada vidū.

PLUSI / MĪNUSI

+ Precīza vadāmība

+ Pilnpiedziņas darbība

+ Iegādes cena - biju domajis, ka tā būs augstāka

- Konkrētās komplektācijas apdare

- Tomēr BMW 2.0 L dīzeļdzinējs ar 190 Zs savienojumā ar automātisko ātrumkārbu uzrāda labākas gaitas īpašības

Jaguar XF Foto: iAuto.lv

Jaguar XF Foto: iAuto.lv

Jaguar XF Foto: iAuto.lv

Jaguar XF Foto: iAuto.lv

Jaguar XF Foto: iAuto.lv

Jaguar XF Foto: iAuto.lv

Jaguar XF atpakaļ skata kamera Foto: iAuto.lv

Jaguar XF navigācija Foto: iAuto.lv

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Koks 27.marts 2017 10:16
2 0 Atbildēt

Izskatās ļoti zolīds un atturīgs. Domāju, ka gan jau ir kāds pamatojums tam, ka neredz šos auto uz ielām.

Kanibaals 27.marts 2017 14:24
1 0 Atbildēt

Ekrāna izšķirtspēja: 800*480 dualview režīmā vispār vien nieka 400x480.

19.30 27.marts 2017 19:48
1 0 Atbildēt

britu specifika - taisīts, lai konkurētu ar BMW, bet kaut kas vienmēr pietrūkst... tagad arī - vai tiešām nevarēja modernāku multimediju sistēmu ielikt?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti