Rīgas centrā aizliedz kravas transporta kustību 51

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 18.janvāris 2024 20:39

Rīgā veiktas būtiskas satiksmes organizācijas izmaiņas, kas turpmāk aizliegs kravas transporta kustību cauri pilsētas centram, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā.

Turpmāk kravas transporta satiksme abos virzienos būs aizliegta uz Akmens tilta, Krasta ielas posmā no Salu tilta līdz Ģenerāļa Radziņa krastmalai, no Radziņa krastmalas līdz 13.janvāra ielai, 11.novembra krastmalas posmā no 13.janvāra ielas līdz Vanšu tiltam un Eksporta ielas posmā no Vanšu tilta līdz Hanzas ielai.

"Viens no pašvaldības mērķiem ir atbrīvot pilsētas centru no tranzīta kravas auto, uzlabojot vides stāvokli un pilsētvides kvalitāti kopumā. Tagad tas ir iespējams, jo, atklājot satiksmei Austrumu maģistrāli, varam novirzīt kravas transportu pa apvedceļu," skaidro Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV).

Viņš pauda, ka tādējādi Rīgas centrs kļūs gan videi, gan iedzīvotājiem draudzīgāks un pieejamāks. Tiks atslogota 11.novembra krastmala un pieeja Daugavai.

Kā ziņots, pagājušā gada 21.decembrī Rīgā satiksmei atvēra Austrumu maģistrāli.

Austrumu maģistrāles izbūve nodrošina Rīgas centra apbraukšanas iespējas un no kravas transporta atslogos Rīgas vēsturisko centru un Purvciema apkaimi.

Austrumu maģistrāles izbūves pirmo kārtu veica "ACB, TILTS", bet otro kārtu - piegādātāju apvienība "AM RĪGA".

Kopējā līguma summa ir 74,88 miljoni eiro, no kuriem 43 miljoni eiro ir Kohēzijas fonda finansējums.

Austrumu maģistrāles būvniecību sāka 2021.gada maijā, un tika īstenotas abas būvprojekta kārtas.

 
51 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Oj 18.janvāris 2024 23:12
17 1 Atbildēt

varu iedomāties tos sastrēgumus ap un pie "austrumu maģistrāles " no ostas uz Pārdaugavu.

Piemēram Sarkandaugava,  VEF rajons pie Brīvības ielas un uzbrauktuves uz Dienvidu tiltu  ....

anonimikis 18.janvāris 2024 21:25
14 19 Atbildēt

Ļoti labi. Nākošais solis vieglie dīzeļi zem EURO 5.

msh 19.janvāris 2024 3:07
13 2 Atbildēt

Nesaproti lēmumus, jo nesaproti globālistus. Apzināta satiksmes sačakarēšana notiek kā minimums visur eiropā, atrunājoties ar vienām un tām pašām modīgajām lietām. Mērķis ir skaidrs - panākt lai autovadītāji paši atteiktos no domas par braukšanu ar mašīnu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

TOP 3 finālistu auto "Latvijas Gada auto 2024 Dizaina balva" nominācijā (+ VIDEO)

Ik gadu “Latvijas Gada auto” konkursā tiek pasniegta arī dizaina balva, kad ārpus praktiskajām un tehniskajām īpašībām, tiek vērtēts auto izskats. “Latvijas Gada auto 2024” dizaina balvu ieguva Peugeot 508. Šīs nominācijas pirmajā trijniekā iekļuva Peugeot 408 un arī Hyundai Ioniq 6. Kādi ir žūrijas iespaidi? Lasīt vairāk

 

Riepas ir lieta, uz ko motociklā taupīt nevajadzētu (+VIDEO) 5

Autoriepu Nams mūsu skatītājiem labi pazīstams kā vieglā un komercauto riepu tirgotājs, riepu serviss ar atsevišķu VIP montāžu lieljaudas automašīnām, kā arī kā Continental oficiālais dīleris. Taču par spīti tam, ka Autoriepu Nama veikalā stāv divi atjaunoti mopēdi, motoriepu šeit gan nav bijis. Tagad šis trūkums ir labots. Lasīt vairāk

 

Hyundai pašbraucošais robotauto nokārto autobraukšanas eksāmenu ASV - ko tas nozīmē autovadītājiem Latvijā? 4

Pēdējos gados autoražotāji ir saskārušies ar visdažādākajām ligām, kas bremzējušas tehnoloģiju attīstību. Pandēmija, ģeopolitiskās krīze, ekonomikas lejupslīde un piegādes ķēžu traucējumi ir likuši visai nozarei cīnīties ar šķietami nebeidzamām likstām. Lasīt vairāk

 

3500 eiro: kamēr likumdevējs spriež, soda kvītis "pienāk kaudzēm" (+ VIDEO) 28

Raidījuma 4.studijas skatītājs nonācis neapskaužamā situācijā, viņam jāmaksā sods vairāku tūkstošu euro apmērā, bet vai tas ir taisnīgi? Kas jāmaina, lai pārvietojoties bez OCTA polises vai vinjetes vienas dienas laikā netiek piemēroti neskaitāmi sodi? Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti