Sēlijas poligona attīstībā vēl daudz neskaidrību (+ VIDEO) 9

 
LTV Ziņu dienests | 13.maijs 2024 12:05

Latvija pirms diviem gadiem nolēma veidot jaunu militāro poligonu Sēlijā. Lai procesu paātrinātu, Saeima pirms gada pat pieņēma īpašu likumu.

Šobrīd sākti pirmās kārtas projektēšanas darbi, bet būvdarbu veicējus sāks meklēt ap gadumiju. Un tas liek šaubīties, vai pirmo kārtu izdosies noslēgt kā iecerēts – līdz 26. gada sākumam. Nav skaidrs, kādas būs visa poligona izveides izmaksas, kā segs izdevumus. Kā arī tas, kad un kādus karavīrus uz Sēliju pārcels.

Nākamajam attīstības etapa plānam būtu jābūt gatavam līdz jūlijam. Un sešos gados būtu jātop noliktavām, kazarmām, ēdnīcai, medicīnas centram un citiem objektiem. Sēlijas poligonā teorētiski varētu darboties brigādes līmeņa NATO sabiedroto spēku militārā vienība. Taču karavīrus, kuri Latvijā ieradīsies tuvāko pāris gadu laikā, izvietos citur, ne Sēlijas pusē. 
 

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
wons 13.maijs 2024 13:10
7 0 Atbildēt

Dzīvoju Latvijā, uzskatu sevi par savas valsts patriotu un ja kādam Latvija izsauc nievas, tas var rast sev citu mītnes valsti.

Tas gan 13.maijs 2024 13:35
5 0 Atbildēt

"Atbrīvotāju" gaidītājiem vajadzētu youtubā paskatīties, kā notiek "atbrīvošana" un, cik pēc tās paliek pāri - cik var noprast, pirms uzlaist raķeti civilajam objektam krievi pirms tam neprasa vai tu biji par putinu, vai nē - to jau "gaidītāji" laikam nesaprot.

ra 13.maijs 2024 12:39
4 16 Atbildēt

Galvanais lai arī sēliju piemēslo ar radioaktīvu ,no urāna ražotu tanku un ne tikai, monīciju citādi tikai ādažu poligonu un apkārtni. Lai visa latvānija kļūst par natiņu lielu skaistu poligonu. Drošība pāri visam.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazāk par 25 000 eiro - Fiat atklāj elektriskā krosovera Grande Panda cenu

Fiat licis noprast, ka pilnīgi jaunā elektriskās piedziņas krosovera Grande Panda cena būs mazāka par 25 000 eiro, kas padara to par vienu no lētākajiem piedāvājumiem tirgū. Lasīt vairāk

 

Luka de Meo: elektriskā mobilitāte ir tikai “viens no risinājumiem” 14

Renault vadītājs dalījies domās par elektriskās mobilitātes nākotni. Lasīt vairāk

 

Salacgrīvas tilta būvnieki: Darbs ir izaicinošs (+ VIDEO) 2

Sācies aktīvs darbs pie gandrīz 15 miljonu vērtā Salacgrīvas tilta projekta īstenošanas. Lasīt vairāk

 

Ātrums, alkohols vai agresīva braukšana – kas ir pamatā satiksmes negadījumu skaita pieaugumam? 49

Jūlijs uz Latvijas ceļiem iezīmējies ar īpaši smagiem negadījumiem – piecas personas cietušas ceļu satiksmes negadījumā, ko izraisīja distances neievērošana, vēl cita sadursme notikusi, jo autovadītājs, izbraucot no mazāk svarīga ceļa, nedeva ceļu automašīnai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti