Neste Latvija 2022.gadā saglabā degvielas tirgus līderpozīcijas

 
Neste | 23.maijs 2023 9:50

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs SIA Neste Latvija neto apgrozījums 2022. gadā bija 566,85 miljoni eiro, kas ir par 47 % vairāk nekā gadu iepriekš un kas ir skaidrojams ar rekordaugstām naftas produktu cenām 2022.gada laikā.

Peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn bija 15,35 miljoni eiro, saglabājot uzņēmuma rentabilitāti 3% līmenī. Savukārt uzņēmuma investīcijas Latvijā pagājušajā gadā bija 1,8 miljoni. Valsts budžetā Neste Latvija pērn ieskaitīja 202 miljonus eiro. 2022. gadā uzņēmums saglabājis vadošās degvielas tirgotāja pozīcijas Latvijā.

“Par spīti izaicinājumiem, ar ko nozare saskārās Krievijas uzsāktā kara Ukrainā rezultātā – augstās naftas produktu cenas, eiro un dolāra kursa svārstības, atcelto obligāto biodegvielas piejaukumu benzīnam un dīzeļdegvielai, SIA Neste Latvija turpināja savas darbības nepārtrauktību, nodrošinot privātajiem klientiem un klientiem komercsektorā nemainīgi augstu produktu kvalitāti, ātru uzpildi, izdevīgu cenu, kā arī turpināja Latvijā attīstīt ilgtspējīgu produktu un pakalpojumu piedāvājumu, veicot arī svarīgus soļus pašu ilgtspējīgas darbības nodrošināšanā,” uzsver Armands Beiziķis, SIA Neste Latvija valdes priekšsēdētājs.

2022. gadā uzņēmums veiksmīgi turpināja uzņēmējdarbību visās darbības jomās, attīstot infrastruktūru un paplašinot automātisko degvielas uzpildes staciju tīklu, kurā šobrīd ietilpst 76 degvielas uzpildes stacijas visā valstī un 5 ātrās un gudrās apkalpošanas veikali Easy Deli. Pērn tika atvērta viena jauna degvielas uzpildes stacija Jelgavā, kas ir jau trešā Neste DUS Jelgavas pilsētā. SIA Neste Latvija turpinā veiksmīgi realizēt atjaunojamo resursu dīzeļdegvielu Neste MY, palīdzot ietaupīt 20 miljonus kg CO2e emisijas, kas ir pielīdzināms 7876 vieglajām automašīnām, kas veselu gadu tiktu izņemtas no satiksmes. Aizvadītajā gadā uzņēmums aktīvi turpināja vējstiklu šķidruma automātu uzstādīšanu, pateicoties kuriem tika ietaupīti vairāk nekā 120 tūkstoši plastmasas kanniņu.

Uzņēmums ļoti veiksmīgi strādājis arī jaunu klientu piesaistē gan komercsektorā, gan privātpersonu segmentā. Klienti arvien vairāk novērtē Neste degvielas nemainīgi augsto kvalitāti, ātro uzpildi, izdevīgo cenu, kas kopā veido labāko degvielas uzpildes pieredzi. Par nozīmīgāko aizvadītā gada notikumu ir kļuvis Neste mobilās aplikācijas ieviešana, kas strauji audzēja lietotāju skaitu.

Arī 2022. gadā uzņēmums turpinās investēt jaunu produktu, tehnoloģiju un pakalpojumu izstrādē un attīstībā, meklējot arvien ilgtspējīgākus risinājumus, kā arī stiprinot savu pozīciju kā Latvijas degvielas tirgus inovāciju līderis.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti