Vācijas finanšu ministrs: Mums jāpārstāj sapņot par atteikšanos no oglēm līdz 2030.gadam 18

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 1.novembris 2023 12:19

Vācijas finanšu ministrs Kristiāns Lindners apšaubījis valsts spēju līdz 2030.gadam attiekties no oglēm kā enerģijas avota, lai arī par to pirms diviem gadiem vienojās valdība.

"Kamēr nebūs skaidrs, ka enerģija ir pieejama un par pieņemamu cenu, mums vajadzētu pārtraukt sapņot par atteikšanos no oglēm līdz 2030.gadam," intervijā laikrakstam "Kölner Stadt-Anzeiger" atzina Lindners.

Vācijas valdības koalīcija, ko veido sociāldemokrāti (SPD), zaļie un brīvie demokrāti (FDP), vienojusies, ka "ideālā gadījumā" atteikšanās no oglēm valsts enerģētikā tiks īstenota līdz 2030.gadam, nevis 2038.gadam, kā tika paredzēts iepriekš.

Tikmēr Lindners vēlas, lai Vācija vairāk paļautos uz iekšzemē iegūtas dabasgāzes izmantošanu. "Nepieciešams pastiprināt dabasgāzes ražošanu iekšzemē," norāda ministrs.

Turklāt viņš uzsvēris, ka jāpalielina atjaunīgo energoresursu izmantošanas iespējas.

Savukārt, atbildot uz jautājumu, vai Vācijai vajadzīgas jaunas ar dabasgāzi darbināmas spēkstacijas, kā rezerves variants, FDP politiķis norādīja: "Līdz tam nonāksim, bet jautājums ir, kā to izdarīt pietiekami efektīvi tirgus ekonomikas apstākļos, lai elektrības cenas vēl vairāk nepieaugtu."

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 1.novembris 2023 18:56
5 0 Atbildēt

Nē nu vispirms aizslēdz kodolspēkstacijas un tad brīnās ka ogles vajag. Āksti.

es 1.novembris 2023 19:24
3 0 Atbildēt

Lohi! Var taču riepas dedzināt!

Un 1.novembris 2023 13:03
2 0 Atbildēt

tas pats būs ar dīzeli.  Gretas zaļais sapnis izsapņots.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Traģisks negadījums rallija ātrumposmā Lietuvā - Latvijas rallija ekipāža iebrauc skatītājos 8

Lietuvas pilsētā Utenā piektdienas vakarā latviešu rallija ekipāžai iebraucot skatītāju pūlī, gājis bojā viens cilvēks un 14 ievainoti. Lasīt vairāk

 

Kad zīmes neredzam (+ FOTO) 13

Neredzam, nesaprotam vai ignorējam - iauto.lv lasītājs iesūtījis attēlus, kas uzņemti pie bērnu slimnīcas Rīgā. Lasīt vairāk

 

iAuto piedalās 24 stundu izturības sacensībās. Kā mums gāja? (+ foto) 5

20. un 21. septembrī Lietuvā, Panevežā tika aizvadītas “Enefit” 24 stundu auto sacīkstes elektriskajiem automobiļiem. Tajās piedalījās arī Latvijas auto žurnālistu komanda. Lasīt vairāk

 

Degvielas cenas turpina kristies, Staujupīte dīzelis 1.354, bet Neste 1.397 (+ VIDEO) 14

iAutolv nobrauc gar vairākām degvielas uzpildes stacijām, sākot ar Straujupīti un beidzot ar Neste, parādot video cenas, kādas tās ir 22. septembrī. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti