Suņu attālinātie pieskatītāji pret skrējējiem u.c.

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Ar dažu dienu atkāpi varam ar vēsāku prātu apskatīties uz to, kas tad notika Biķernieku mežā un vai tas, ko atrisināja!

 
1 2
anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Ja viņam būtu mačete līdzi, tad tu brēktu - skriens viens ar kaujas mačeti? Ar to arī var nogalināt. Ar "kaujas cirvi" Fiskars X5 pat to var izdarīt.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Negribas iedziļināties formulējumos, bet fakts, ka cilvēks skrien treniņā ar pistoli, tas ir nudien

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Ja cilvēkam ir likumīgi izsniegta ieroču nēsāšanas atļauja tad tā vairs galīgi nav tava darīšana kur un kā viņš ar to ieroci pārvietojas. Ieroci, atšķirībā no suņa, 100% kontrolē tā īpašnieks un tikai viņš var izlemt izvilkt to vai ne. plēsīgs dzīvnieks nekad nebūs 100% paklausīgs, jo tas ir un paliek dzīvnieks, kuram instinkti ir daudz stiprāki par to mazo prāta kripatu.

Kad tev gribas skaļi bļaut, tad formulējums "kaujas ierocis" liekas ļoti labs situācijas uzkurināšanai, kad prasa paskaidrojumus - tad negribas iedziļināties. Tas gan ir "nudien"..

Pie tam konkrētajā situācijā ieroča īpašnieks nepārkāpa nevienu likuma pantu. Ko nevar teikt par huligāniem, kas viņu mežā brutāli piekāva.

Mizgrauzis Reģ.: 28.05.2014
0 0 Atbildēt

Tēmas virzienā - tā kā diezgan bieži braukāju ar veļļuku, ir reta, bet stresaina pieredze ar klaiņojošiem/slikti audzinātiem/nekontrolētiem suņalopiem. Izpētot interneta apcirkņus, kā iedarbīgu un par labu atzītu atradu suņu atbaidītāju - amurikāņu ražojuma ultraskaņas verķi Dazer II. Diemžēl vienīgā vieta, kas deklarē, ka šo verķi pārdod, ir ieroču veikals strēlnieks V. Sazinoties ar veikalu, meitene žēlīgā balsī informē, ka verķi beigušies, piegādes no ASV ilgas un tādēļ gaidiet - kaut kad jau būs! Cits verķis - ķīniešu analogs pieejams vienā citā interneta veikalā, bet nav īsti uzticības ķīniešu lētajiem know-how. varbūt kādam ir praktiska pieredze ar līdzīgu verķu pielietojuma efektivitāti?

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Tie verķi ir diezgan tā. Man ir gan dazzers, gan ķīniešu analogs. Dazzers ļoti bieži nedarbojas uz maziem kverpļiem. Un darbojas tie ļoti šaurā joslā. Braucot ar velo kā efektīvāko līdzekli esmu atradis elektrošoku un īsu, bet izturīgu, koka mietu. Ar elektrošoku tikai kā troksni padzen nost lielāko daļu. Kas nu tomēr tuvojas, tad no riteņa nost un mauc pa muti. Mukt nedrīkst nekāda gadījumā - nekas nesanāks. Ja ir iespējas, tad drīzāk jāpagriežas un jābrauc virsū, vēl rūcinot elektrošoku. tad lops saprot, ka šis nav viegls laupījums un pats tinas krūmos.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

anonimikis

Nebūs vis tā, pavisam nesen nācās dzirdēt vienu sarunu ieroča sakarā, principā, no likumsargu viedokļa ieroci drīkst nēsāt tad, ja tas vajadzīgs darba vajadzībām (arī dodoties uz darbu vai no darba), bet nekādā gadījumā - piemēram, skrienot pa mežu brīvdienā. Jebkuras strīdīgas situācijas rezultātā tāda veida konfliktā - sūdi būs noteikti visai nopietni arī ieroča (likumīgam) nēsātājam

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

tramvajā tantiņas arī daudz ko runā - likumā viss ir pateikts, izlasi to un nebūs jāpaliek par muļķi publiskā vietā.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Absolūti nesatraucos palikt par muļķi, katram ir iespējas izteikt savu viedokli publiskā telpā, nav uz pasaules tikai vienas taisnības. Bet, nu, paskaatīsiemies, ar ko tas gadījums beigsies. Man būs domāt, ka arī maratonists iekulsies ziepēc un ne mazās.

Lai gan absolūti neaizstāvu minētā veida "atbruņosanu".

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

anonimniks

Mizgrauzis

Arī mīlu velo / pastaigas/ pārgājieni .

Arī man doma iegādāties kādu "suņu" ierīci .

Ko sakat par gāzes baloniem ?

Kaut kad skatījos Nationalgeografiku . Tur raidījumā par lāčiem tika minēta "lāču gāze " kā absolūti nepieciešams atribūts ejot mežā .. tad jau sunim atliektiem galiem jāpietiek .

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

anonimniks

Pēdējā izstādē bija cīņas veidu steds . Eh laikam vajadzēa kādu sitamo iepirkt

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Sevi pieskaitu pie dzīniek mīļiem , vairāk gan kaķu .

Bet uzskatu ka dzīvnieka turēšana ir liela atbildība un tas nedrīkst būt lēts prieks .

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

kasinsh79

Man būs domāt, ka arī maratonists iekulsies ziepēc un ne mazās.

.......

Varēji jau uzreiz nomainīt vārdiņu _____domāt ____ pret cerams .

Tas kā elbakjans maina versijas liecina par zināmu sū... iespējamību ko viņam kāds pēcāk izskaidrojis .

Bet vispār te mazi miesas bojājumi gan jau nesēdinās . Redzēs vai abi vienosies . Ja nē tad ar kādiem pantiem viens otru sitīs . No šīs diskusijas un ne tikai šīs redzam ,ka vienaldzīgo maz , un atbalstītāji ir abiem ( man gan liekas elbim mazāk )

Tusis Reģ.: 23.10.2002
0 0 Atbildēt

1. Cik līkām rokām ir jābūt, lai no 30 m attāluma, nostājoties kaujas pozā, ar 2 šāvieniem netrāpītu sunim?

2. Neesmu redzējis, saticis nevienu suņu īpašnieku, kurš būtu teicis, jā, jā, mans suns ir agresīvs. VISI, atkārtoju VISI suņu īpašnieki, kuru četrkājainie draugi vazājas apkārt bez uzpurņa, apgalvo, ka mans sunītis jau nekož.

3. Ir pietiekami daudz precedentu, kad pat kinologi rausta plecus un brīnās - parasti jau šīs sugas suņi nav agresīvi. Tomēr, suns, lai cik miermīlīgs ir, var kļūt agresīvs un neprognozējams.

Izskatās, ka daudzus vajadzētu pieaicināt uz suņu sakostu cilvēku lāpīšanas operācijām, kad rokas, kājas un sejas pa gabaliņiem jālasa kopā un jāšuj. Un lielu daļu no cietušajeim ir sakoduši mājas mīluļi, pašu suņi, kas ir taču mīligi un nekad tā nav darījuši. Tad ko lai gaida no suņiem mežā? Negadījumu parasti ir vienkāršāk novērst, nekā pēc tam cīnīties ar sekām.

Un ja nu tas lops būtu iekodis tam skrējējam? Tad arī ne suns, ne saimnieks nebūtu vainīgi? Kāpēc ir jāgaida, kamēr kādu sakož?

P.S. Vai suņu saimniekam bija līdzi suņu sūdu savākšanas maisiņi?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Cik līkām rokām ir jābūt, lai no 30 m attāluma, nostājoties kaujas pozā, ar 2 šāvieniem netrāpītu sunim? -- Pagaidām mums ir 2 versijas, ko stāsta pretējās iesaistītās puses. Pēc Stradiņa versija tak bija "brīdinājuma šāvieni" . Jātaisa "tiesas eksperiments" ar Stradiņu, Elbakjanu un suni ;) Kur katrs stāvēja un kā rīkojās. Un jāmeklē lodes - ja šauts uz suni un nevis gaisā, vajag atrast lodes. Un pēc tam taisīt ekspertīzi, ir tās no Stradiņa pistoles, vai ne ;) Jo Elbakjans tak varēja pa šo laiku aizlienēt Makaru un iebliezt pāris reizes smiltīs. Re , kas par detektīvu sanāk.

BB Reģ.: 20.08.2003
0 0 Atbildēt

Šāviena pēdu meklēšana neko nedos, brīdinājuma šāviens var būt arī zemē, tas pat pilsētas apstākļos ir drošāk.

Tīri no juridiskā viedokļa, šāvējs drīkstēja izdarīt brīdinājuma šāvienu, lai atbiedētu suni, uzskatot, ka tas viņu apdraud. Savukārt kādu cilvēku sist, sasiet un atņemt ieroci tāpat, jo tā gribas, gan nedrīkst.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

brīdinājuma šāviens var būt arī zemē, tas pat pilsētas apstākļos ir drošāk. -- Protams, tikai tad šauj kaut kur pie kājām , nevis 30 m attālumā. Otrkārt , Stradiņš pats taču stāstīja, ka šāvis gaisā, tātad, lodēm nebūtu jābūt vispār. Es , protams, saprotu, ka netiks iesaistīti lieli policijas spēki ar grābekļiem un metāla detektoriem tikai , lai noskaidrotu, kurš no viņiem piemelo , un cik daudz ;)

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

rezumē: Elbakjans paliek nesodīts par suņa nepieskatīšanu

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) nolēmis izbeigt administratīvā pārkāpuma lietu pret ielu sporta un kultūras kustības "Ghetto Games" aizsācēju Raimondu Elbakjanu par suņa turēšanas prasību pārkāpšanu, līdz ar to martā notikušais incidents Biķernieku mežā noslēdzies bez soda piemērošanas kādai no iesaistītajām pusēm.

PVD pārstāve Anna Joffe aģentūrai LETA pastāstīja, ka Rīgas pilsētas pārvaldes valsts veterinārais inspektors, izvērtējot administratīvā pārkāpuma lietā esošos pierādījumus, pieņēma lēmumu par lietvedības izbeigšanu administratīvā pārkāpuma lietā pret Elbakjanu, jo vīrieša darbībā netika konstatētas administratīvā pārkāpuma sastāva pazīmes.

Lietas izskatīšanas gaitā tika konstatēts, ka Biķernieku mežā suns var atrasties bez pavadas pastaigas laikā īpašnieka vai turētāja uzraudzībā un redzeslokā tādā attālumā, kādā īpašnieks spēj kontrolēt dzīvnieka rīcību.

Lietas izskatīšanā netika konstatēts, ka suns pastaigas laikā ir apdraudējis kādu personu, tāpat netika konstatēts, ka suns atstāts bez uzraudzības vai atradās tādā attālumā, kādā personas, kas pastaigājās ar suni, nespētu kontrolēt dzīvnieka rīcību. Tāpat tika konstatēts, ka suns ir vakcinēts un identificēts.

Jau ziņots, ka Valsts policija nesen nolēma izbeigt administratīvās lietvedības par iespējamu ieroču nēsāšanas noteikumu pārkāpšanu un par miesas bojājumu nodarīšanu.

Policija secinājusi, ka šaujamieroci izmantojušais bijušais "Vienotības" pārstāvis Centrālajā vēlēšanu komisijā Sigords Stradiņš ieroci pielietojis pamatoti, jo nevarēja zināt, cik bīstams ir klāt skrienošais suns, kuram nav ne uzpurņa, ne pavadas.

Policija secinājusi, ka Elbakjans attiecībā uz Stradiņu rīkojies aizstāvēšanas robežās, jo bija izdzirdējis šāvienus un meitas kliedzienus un devies aizturēt cilvēku, kurš, viņaprāt, bija uzbrucējs.

Valsts policija gan Elbakjanam noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu par suņa turēšanas prasību pārkāpšanu. Lēmums par to, vai personai piemērojams sods, bija jāpieņem PVD, kuram protokols ir aizsūtīts. Info no nozare.lv

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

Es esmu skrējēju pusē un atbalstu viņus!

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Pilnīgi piekrītu VW fanam,suņus bez uzpurņa ir jānošauj,it īpaši ja tu zini kas tā par sugu un uz ko viņa spējīga!Lieka piesardzība nenāk par sliktu veselībai

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Šoreiz gribas ieskatīties cita "maciņā " . Kā ,par cik vienojas, kurš vairāk piekāpās .

Diez kura spalvas vairāk lidotu ja ietu uz visu banku ...tiesa ..prese .... Domāju elbja

Es Stradiņa pusē .

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

interesanti, kā patlaban ir ar ieroču atļaujām. Latvijas ieroču aprites likums ( kurā intensīvi miksēta glabāšana un nēsāšana ) nenosaka , kādos gadījumos cilvēks vispār var dabūt ieroču nēsāšanas atļauju, praktiskā likuma realizācija atdota policijai. Ir lasīti teksti, ka ir jāpierāda , ka esi "nopietni apdraudēts" ,lai vispār tādu saņemtu. Pie kam bailes no huligāniem un suņiem pilnīgi noteikti nebūtu pietiekams iemesls. Tātad, no publikācijām, kam bija: Zikovam ( kādu laiku mācījies policijas akadēmijā ), Stradiņam ( bijušais policists), Latvijas galvenajam čečenam ( aizmirsu, kā sauc ) , resp. rodas iespads, ka tās atļaujas daļēji tiek dalītas "pa blatu".

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti