Jaunais Ceļu satiksmes noteikumu projekts 2015

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Satiksmes ministrija kopā ar iesaistītajām institūcijām un partneriem izstrādājusi jaunu Ceļu satiksmes noteikumu projektu, kas iesniegts izskatīšanai un apstiprināšanai valdībā.

Noteikumu mērķis ir uzlabot ceļu satiksmes drošību, jo īpaši mazaizsargāto satiksmes dalībnieku (gājēji, velosipēdisti) drošību, kā arī veicināt dažādu satiksmes dalībnieku savstarpēju līdzāspastāvēšanu.

 
iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss uzsver: „ Ceļu satiksmes noteikumi ir vienmēr attīstījušies līdz ar laiku. Kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju, profesionālajām un nevalstiskajām organizācijām esam nopietni strādājuši, lai sagatavotu jauno noteikumu versiju. Mums ir jārūpējas par mazaizsargātāko satiksmes dalībnieku drošību, un tieši tas ir viens no galvenajiem aspektiem, kurā iestrādātas plašākās izmaiņas.” www.iauto.lv/pie-stures/satiksmes-drosiba/19283-apstiprinasanai-valdiba-iesniegts-jaunais-celu-satiksmes-noteikumu-projekts

CSDD Reģ.: 06.09.2004
0 0 Atbildēt

Par 10. punktu!

Ievērojot juridiskās tehnikas prasības par to, ka normas nedrīkst dublēties, 10. Punkts no noteikumiem ir izslēgts, bet šī norma ir Ceļu satiksmes likuma 19.panta 3.daļā. Tur tā ir bijusi jau ilgstoši.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

linku uz pilnu projektu neviens tā arī neiedos?

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Lai CSDD nesmīdina tautu! Auto skolā Ceļu satiksmes Likumu nemāca! Ir jāmāca ceļu satiksmes Noteikumi tā, lai tie pat muļķim būtu saprotami un nebūtu iespējama dubultā morāle. CSDD nobijās no tā, ko es lieku priekšā.

Nobijās pati no savas bezdarbības vai attapās būt sodītai par bezdarbību, ka viss ir šķērsām!

Piemēram pēdējās izmaiņas par labu policijai neatbilst CSN 10. punkta uzstādījumam, "kā citai personai"!

Vai tiesnesim, prokuroram, vai vienkārši izmeklētājam ir nepieciešama auto vadītāja apliecība? Man šķiet ka nē. Un pie šādiem apstākļiem Jums būs diezgan jānopūlas, lai to visu juridiski korekti uzliktu uz papīra visiem saprotamā valodā un burta kalpi to saprastu!

Pēdējais Ērika Griģa komentārs ir vienkārši krimināls!

Ēriks Griģis 22. aprīlī 9:36

"Tas būs vēsturisks pagrieziens Latvijas Satiksmes drošībā!

Un Tev savas domas nāksies mainīt!

Ja vairums neievēro noteikumus ceļu satiksmē, tad vai nu ceļu satiksmē ir aplamības vai jāmaina noteikumi ... piemērojot tos vairākumam!

Tāpēc tiesību akta projekts paredz, ka satiksmes dalībnieki varēs neievērot un nepildīt ceļu satiksmes noteikumu prasības, neapdraudot citus satiksmes dalībniekus (25.3.p.).

Piebildīšu, ka tas būs valsts maksas pakalpojums."

Eriks_Grigis Reģ.: 25.02.2002
0 0 Atbildēt

Tas pats mans rakstītais, tikai mīkstais variants bez kriminālā:

Vernons

21.aprīlis 2015 16:13

10. punktu pildot katrs varētu paļauties, ka priekšā esošie, "priekšā braucošie bremzējot" varētu ieslēgt arī savlaicīgus virziena rādītājus! Palūkoties dekoratīvajā elementā, ko par spoguli sauc un ieņemt attiecīgu stāvokli uz brauktuves manevra izpildei!

Laikam vairs nebūs ne jāzin, ne jāpilda CSN prasības un tiesības paļauties, ka arī citi pildīs izpaliks!

Eriks_Grigis Reģ.: 25.02.2002
0 0 Atbildēt

Protams, ka CSL ir galvenais.

MK noteikumi tikai likumu paskaidro!

Un jāmāca ir vairāki likumi, tai skaitā OCTA un LAPK!

Te ir publicēts CSN projekts:

www.csdd.lv/lat/noderiga_informacija/normativie_dokumenti/dokumentu_projekti_un_diskusiju_dokumenti/?doc=2878

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

CSN regilē attiecības starp ceļu satiksmes dalībniekiem kas atrodas priekšā, aizmugurē un blakus.

Bet katram, priekšā esošam, satiksmes dalībniekam ar savu rīcību, darbību vai bezdarbību, ir jāgarantē drošība, sev un citiem!

Sadaāļas "Brīdinājuma signāli un to lietošana" vēl joprojām nav un viss ir miglā tīts! Brīdinājuma signāliem brīdinājuma zīmes statusu!

Vadītāja pienākums rūpēties par vismazāk aizsargāto, kurš konsekventi nepilda un nepildīs CSN prasības!

Vadītājs pats kļūstot "par vismazāk aizsargāto" ir priveleģētā stāvoklī 25.6.! Dubultā morāle!

Par ātruma režīmiem Noteikumu izstrādātājiem vispar nav saprašana!

Paldies par drosmi Griģa kungs! Bet gaidām jūs Nordekā uz pārrunām nebūs jāsarkst visas Latvijas priekšā, pietiks paklausīties ko saka autobusu vadītāji.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Pārsteidz, ka joprojām CSDD uzskata, ka satiksmes noteikumi ir jāapgūst no MK noteikumiem lasot juridisko leksiku, kā piemēram bija "ceļa garenprofila lūzuma vietas tuvumā, kur redzamība kaut vienā virzienā ir mazāka par 100 m" un tamlīdzīgi murgi. Kad beidzot tiks izdoti oficiāli CSDD satiksmes noteikumi ar skaidrojumiem...

kalfonso Reģ.: 27.03.2002
0 0 Atbildēt

tad, kad atcels pamatizglītību ar eksakto zināšanu apguvi par oligātu esam?

Chankaishi Reģ.: 11.07.2007
0 0 Atbildēt

Nekaa iipashi jauna nav - viss skaidrs! laikam sadalja par velosipeediem nedaudz garaaka, veel kaadi siikumi. Zheel, ka nav atjaunota senaa norma - nogriezhoties krustojumos pa kreisi, braukt taa, lai iedomaatais krustojuma centrs paliktu labajaa pusee. Jau pasen uz ielaam ar sadalosho joslu ir probleema - nezinu, kas to maaca, bet daudzi censhaas veidot sastreegumus, nogriezhoties pa kreisi. Un zheel, ka apdziishanas aizliegumam krustojumos ir iznjeemums - driikst apdziit krustojumaa, ja brauc pa galveno celju - ljoti biistams iznjeemums!

Eriks_Grigis Reģ.: 25.02.2002
0 0 Atbildēt

Paldies par uzaicinājumu!

Vienosimies un labprāt ieradīšos.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

>Zheel, ka nav atjaunota senaa norma - nogriezhoties krustojumos pa kreisi, braukt taa, lai iedomaatais krustojuma centrs paliktu labajaa pusee

Kad tad tāda ir bijusi? Vienmēr ir bijis, ka var izvēlēties kā izgriezties ar purniem vai sāniem. Kā reiz mazāk traucē izmainoties ar sāniem, ja vien nenogriežas vairāki. Griežoties purns/purnā viens otram aizsedz skatu.

Traucē tas ka daudzi "tuvredzīgie" sevišķi sievietes brauc līdz atdurei, tas nekas ka redz ka priekšā griežaa pa kreisi vai apgriežas.Bet nē turpina braukt līdz priekšā stāvošajam un tad apstājas, nobloķē krustojumu un skatās kā tagad pārkārtoties.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Velosipēdisti vairs nevarēs braukt pa ietvi, tikai pa ceļa braucamo daļu. Līdz šim varēja, kur nebija velo joslu.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Kārtējā mediju pīle

Protams, ka varēs to darīt arī turpmāk.

Tikai, cerams, ka ar prātu.

Es esmu tikai velo hobijbraucējs, braucu uzmanīgi un ar respektu pret gājējiem (uz ietves karaļi ir viņi), savam bērnam mācu to pašu. Pat zvaniņa nav in nevajag. Varu arī pavilkties aiz lēnāka gājēja, tiekot garām vēlāk.

Lai es ar bērnu riskētu līst uz braucamās daļas - nekad!

Turpināšu jebkurā gadījumā droši pārvietoties pa ietvēm

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Tā gluži nav!

CSDD skaidrojums : "Jaunais Ceļu satiksmes noteikumu projekts attiecībā uz velobraucēju pārvietošanos piedāvā noteikt, ka velobraucējam pēc iespējas vairāk ir jāizmanto pieejamā veloinfrastruktūra un jāiekļaujas pilsētas satiksmes plūsmā uz ceļa, nevis ietves, kur saasinās negadījumu risks ar gājēju iesaisti. Tas nebūt nenozīmē piespiedu kārtā likt velobraucējiem pārvietoties pa ceļu ar intensīvu satiksmi, kā tas aplami tiek interpretēts daļā sabiedrības. Velobraucēji joprojām varēs pārvietoties pa ietvi, ja tuvumā nav pieejama atsevišķa velojosla vai arī braukšanas apstākļi uz līdzās esošā ceļa apdraud viņu drošību.

Rūpējoties par jaunāko satiksmes dalībnieku drošību, bērniem līdz 12 gadiem un velosipēdu vadītājiem, kas tos pavada, joprojām būs atļauts pārvietoties pa ietvi jebkurā situācijā."

Te vēl www.iauto.lv/zinas/velo/19342-csdd-brauksana-ar-velosipedu-riga-pa-ietvi-bus-pielaujama-noteiktas-ielas

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ja velosipēdistiem aizliegtu braukt pa trotuāru, tas uzreiz vismaz pusi no velobraukšanas jēgas nolikvidētu. Man kaut kā negribētos pa vienvirziena ielu maukt pret spalvu pa braucamo daļu

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Pilnīgi piekrītu msh

Ļoti līdzīgi ir ar moto, ja braukt strikti pēc noteikumiem, jēgas vairs nav

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Par moto labs jautājums, vai drīkst braukt ar motociklu starp stāvošiem automobiļiem, kas vainīgs, ja notiek sadursme ar atvērtām durvīm?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Pēc latvijas realitātes man savulaik bija ļoti jocīgi vērot ačgārnajā salā motociklistu stumdāmies pa korķi kopā ar mašīnām

Atgriežoties pie velosipēdiem, palasot diena.lv tos raksteļus, rodas iespaids ka tas, ka daži velosipēdisti nemāk braukt, tiek padarīts visiem velosipēdistiem par problēmu. Es pat nevaru iedomāties kā velosipēda vadītājs, kurš normāli brauc, varētu izraisīt sadursmi ar gājēju - ja kāds gājējs no mājas aizsega izdur tieši uz šaura trotuāra, nerēķinoties ar to, ka tur kāds varētu braukt, tad tā nav velosipēdista vaina - bet visi tie, kas staigā pa trotuāriem, ir vairāk vai mazāk paredzami, un vai nu jāsadzēšāš, jāieštepselē pirmajā robā un jāpaminas no aizmugures, līdz rodas iespēja paiet garām, vai arī jāapbrauc pa brauktuvi vai zāli, atkarībā no situācijas. Mani gan vienīgi uzjautrina tie gājēji, kuri nāk pretī un ir aizsapņojušies - tie gan ir neprognozējami, jo tomēr liekas loģiski ka pretī nākošs gājējs redz velosipēdistu, kura lukturītis piedevām priekšā izbārsta tuvu tūkstotim lūmenu - bet tomēr reizēm neredz

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

>Par moto labs jautājums, vai drīkst braukt ar motociklu starp stāvošiem automobiļiem

Nē nedrīkst,

APK 149.7

Par nebraukšanu pa apzīmētu joslu (braukšana starp joslām) — izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam piecpadsmit euro apmērā.

Arturix Reģ.: 16.01.2015
0 4 Atbildēt

īsti gan nezinu vai tas jebkā ietekmēs ceļu satiksmes negadījumu skaitu: www.autoskola-presto.com/celu-satiksmes-negadijumi-visbiezak-izraisosie-faktori

burntheroad Reģ.: 26.05.2016
1 7 Atbildēt

Katru gadu arvien vairāk visādu izmaiņu, bet vai negadījumu skaits samazinās?

autoskola-eksperts.com/

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Vai tiešām šis salašņa vēl nav izmests no foruma?

Ļoti aicinu boikotēt šo nožēlojamo autoskolu.

torkjis Reģ.: 05.10.2013
0 0 Atbildēt

Vairāki paziņas šo kantori, kuri dēvē sevi par ekspertiem, ir pamēģinājuši.

Tīrākie uzmetēji un čakarētāji. Mūžīgi mekle visadus ieganstus, lai paprasītu papildus samaksu.

Par ekspertiem tiecas kļūt naudas izvilināšanā.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti