Apdrošinātāju tops

jaaanis Reģ.: 29.06.2004

Ņemot vērā līdzšinējo pieredzi kāds būtu jūsu apdrošinātāju Top 3?

 
aigi Reģ.: 01.08.2005
0 0 Atbildēt

Ja pēc pieredzes tad

1. BTA

2. BTA

3. BTA

Jo abās avārijās Kasko sedza BTA.

DeAngelo Reģ.: 29.03.2016
0 0 Atbildēt

Man ar BTA pieredze nav tik laba. Saremontēja, bet ar nosacījumu, ka airbag vairs nebūs. Viņiem par dārgu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Un tu piekriti?

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

Nav pārāk bagāta pieredze, esi bijis uzticams klients tikai vienam apdrošinātājam.

Man ar Bta nebija tik pozitīva pieredze, bet tas bija pirms 11.gadiem.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

1. Balta

2. BTA

3. Gjensidige

vispār ar nevienu nav bijušas problēmas.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Vispār es jau kādu laiku gribēju izveidot līdzīgu topiku, bet mazliet vēlāk, jo forums pilns ar "... tests, atsauksmes un iespaidi" un šis ātri pazustu.

Es gribēju uzjautāt - pie kuriem apdrošinātājiem drošinaties un kāpēc? Ceru, jaaanis neiebildīs, ka pievienoju šeit.

Nezinu, kāpēc jaaanis to jautā, man ir tīri profesionāla interese - gribas zināt tautas viedokli.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Kur lētāk sanāk, tur drošinos. Octai neredzu iemeslu ņemt dārgos, bet Kasko gadījumā - pagaidām nav pieredzes ar avārijām, lai pateiktu, ka ar to labi, bet ar to slikti. Interneta atsauksmes arī tāds subjektīvs pasākums, jo ja kantoris daudz apdrošina, attiecīgi arī atsauksmju būs vairāk, bet labās atsauksmes jau neraksta, vien sliktās. Ā, nu par BAN laikam slikto gan bija stipri daudz, to Kasko laikam neņemtu. Citādi? Nav man iemesla uzskatīt, ka If būtu labāks par Baltu vai otrādi.

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

GB12, man nav iebildu.

Topiku izveidoju, jo kārtējo reizi jāizvēlas apdrošinātājs kasko apdrošināšanai. Pašam viedoklis ir tikai par divām kompānijām, jo tikai pie šīm divām ir bijuši apdrošināšanas gadījumi. Par citām nav viedoklis, jo nav bijušas izmaksas.

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

Varbūt kāds, kurš ir izstudējis "visu" apdrošinātāju kasko notekumus, varētu nokomentēt kuram tie ir visdraudzīgākie priekš klienta

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Esmu izstudējis, tāds darbs Katram noteikumi ar kaut ko atšķiras. Līdz ar to, jāskatās tavas vēlmes un cenas/nosacījumu atšķirība. Pa lielam, var ņemt visur, izņemot Baltikums un BAN. Baltikums ar putām uz lūpām tagad stāsta, ka, kopš viņus austrieši pārņēma, tagad viss esot uz tip top, bet reāli dzīvē nekādas dižās izmaiņas neredz. BAN, vismaz pagaidām dažas pazīmes liecina, ka drīzumā varētu piemeklēt Balvas liktenis.

Es vēl līdz vasaras viducim biju liels If apoloģēts - ap 60% portfeļa bija pie If un praksē viņi ir maksājuši par tik bezcerīgiem kasjakiem, kur jau pat klientam biju pateicis, ka diezgan bezcerīgi, bet, nu, mēģināsim. Diemžēl, ja vēl pusgadu atpakaļ varēju teikt - ja gribi, kai 99.4% viss būtu kārtībā, ņem If, tad tagad diemžēl tā teikt nevaru - If pēdējā laikā zaudē savu izslavēto kvalitāti. Pirmkārt, vairs tik ātri tāmes netiek apstiprinātas, kā agrāk, otrkārt, viņi sāk reāli dzīvē piemērot punktu, ko pirms 2 gadiem iestrādāja noteikumos - dosim maiņas auto tikai tad, ja remontēsi mūsu rekomendētajā servisā, tb., ja remontēsi, kur pats gribi un mūsu vēlmes nesakritīs, nedosim tev maiņas auto. Skaties pats, cik tev tas ir būtiski - ja tev ir savs serviss, kuram nav līguma ar if, vari nedabūt maiņas auto. No otras puses - man nupat arī bija diezgan strīdīgs gadījums vienam klientam, par ko citi apdrošinātāji nemaksātu, bet If izmaksāja.

No izmaksu kvalitātes viedokļa, labi atlīdzības maksā un pretimnākoši ir Seesam, pēdējā laikā ļoti labojušies ir BTA (agrāk viņiem bija diezgan bēdīgi).

Pa lielam, katram apdrošinātājam ir savi kasjaki noteikumos, jautājums, cik katrs kasjaks kam ir aktuāls. piemēram, Baltai, Seesam un Compensai ir atruna par ātruma pārsniegšanu virs 30 km/h, kas varētu būt aktuāli man, jo reizēm ārpus pilsētas tāds niķis ir. Gjensidige, BTA, Ifam šādas atrunas nav. Ja gribi pilnīgākos noteikumus, pēc idejas tev ir jāskatās t.s. visu risku segums, ko piedāvā Balta (par lielu papildus samaksu), Compensa un If.

AnK Reģ.: 06.10.2014
1 0 Atbildēt

Pirms trīs gadiem ļoti rūpīgi izpētīju vairāku uzņēmumu Kasko polises, bet negribu saukt konkrētas firmas, jo vairs neatceros, kurām bija tie nedraudzīgie noteikumi.

Iesaku rūpīgi ieskatīties, kuros gadījumos samazina/atsaka atlīdzību. Standartā visiem ir, ja ātrums pārkāpts virs 30 km/h, ja braukts dzērumā, ja braukts bez tiesībām u.tml. principā pašsaprotamu lietu. Tomēr dažiem apdrošinātājiem šis saraksts ir garāks - piemēram, atceros, ka vienam bija, ka ja avārijas brīdī šķērsota nepārtrauktā līnija.

Nebija formulējums "ja tiešais avārijas izraisīšanas iemesls ir apzināta, neatļauta nepārtrauktās līnijas šķērsošana" vai kas tāds, kas teorijā nozīmē, ka pie jebkādas avārijas varētu sākt kasīties, ja auto atrastos "nepareizajā" līnijas pusē. Bija ir cits apdrošinātājs, kur 30 km/h vietā noteiktais limits bija 20 vai pat 15 km/h. Un arī dažas citas protenciāli strīdīgas situācijas, kurās var atteikt/samazināt.

No personīgās pieredzes:

Balta - problēmu nebija, kad sieva saskrāpēja abas durvis un bija jākrāso.

If - mums ietriecās sānos, pieteicu kā KASKO gadījumu, problēmu nebija, auto izremontēja, atsūtīja e-pastu par izmaksāto summu dīlerim un nekas jāmaksā nebija, acīmredzot nokārtoja visu ar vainīgās puses OCTA apdrošinātāju.

BTA (laikam) - nav bijuši apdrošināšanas gadījumi.

Ergo (pašreiz ir) - nav bijuši apdrošināšanas gadījumi.

Ar problēmām neesmu sastapies. Par Ergo esmu dzirdējis, ka problēmas varot būt, lai gan tās tikpat labi var būt baumas - nezinu. Bet Ergo bija kaut kāda akcija, polise par vairāk nekā 100 EUR lētāka, nekā konkurentiem, un noteikumi bija OK.

Octa vienmēr ņemu lētāko.

AnK Reģ.: 06.10.2014
1 0 Atbildēt

Der arī atcerēties, ka ja ir KASKO, tad, visticamāk, ir arī prasība zādzības/bojāejas gadījumā spēt iesniegt tehpasi un visas atslēgas/pultis, citādi atsaka vai samazina. Šo der atcerēties, ja nu ir pārkāpts no vecas automašīnas, kurā pierasts turēt tehpasi salonā, vai arī ieradums tehpasi glabāt "kur pagadās".

zhuks Reģ.: 01.12.2005
1 0 Atbildēt

Octa- lētākais.

Kasko- pārsvarā BTA.

Pieredze ar avārijām- BTA viss saprotami un labi (kasko gadījumi 2x).

Octa gadījums- Baltikums 1x - vairāk kā labi- serviss, pārkrāsojot priekšējo bamperi, nolaida feileri ar krāsas toni, atrādot auto Baltikum ekspertam- serviss laboja savu kļūdu.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Kasko - ļoti laba ilggadēja pieredze ar Gjensidige.

Visu defektu novēršana (€ izmaksa) vienmēr noritējusi gludi.

Šogad bija pirmā reize mūžā, kad nozaga auto.

Balta izmaksāja kompensāciju pēc 25 (!) dienām Tiesa, ieturot gan pašrisku, gan mistisku "nolietojumu".

OCTA - kur lētāk, bet bieži - Compensa.

Gribu atzinīgus vārdus par Seesam uzrakstīt.

Pirms savas moto traumas biju apdrošinājis tur savu dzīvību un veselību. Par pamatu ņemot pierādījumus no slimnīcas, operatīvi izmaksāja man (ģimenei) apmēram 3k EUR Kas toreiz bija zelta vērtē, man esot slimnīcā...

Tā, lūk!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Zādzības vai totālā loša gadījumā apdrošinātājs maksā vai nu tirgus vērtību (uz negadījuma brīdi) vai arī no apdrošinājuma summas rēķina nolietojumu 1% (laikam) mēnesī. Tas nav nekas mistisks un ir noteikumos ierakstīts (bet kurš gan tos lasa, vai ne ).

opelis Reģ.: 03.10.2005
0 0 Atbildēt

Tikko bija pieredze ar BTA. Uzzvanīju uz info telefonu, tur meiča pierakstīja manu vēlmi nomainīt vējstiklu, pēc pusstundas īsziņas veidā saņēmu apstiprinājumu un servisa kontaktus. Ilgākais bija stikla piegāde uz servisu - trīs dienas.

Pirms gadiem bija līzingā Jetta un tad bija Parex-Gjensidiges periods. Praktiski katru gadu uz skati mainīju stiklu (tajā laikā dzīvoju miestā, kuru ar civilizāciju savienoja 25km sūdīga grants ceļa). Arī uz akmeņa pārsisto karteri bez problēmām mainīju pa Kasko.

Ā, bija Pareksā arī gadījums, ka man Francijā mellie izblieza durvju logu un nospēra somu ar drēbēm - atbraucot uz LV no apdrošinātāja dabūju naudu par skādi, pat ar uzviju sanāca, jo stiklu reāli DE šrotā pa lēto nopirku.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Kopš 2008 gada kad pirku jaunu ,izvēli uzticēju brokerim . Kad 2011 bija zagšanas mēģinājums ar salona papostīšanu uzzināju , ka man ir IF .

.Un kopš tā laika arī palieku uzticīgs ifam

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Qashqai KASKO ir Ifā, OCTA - Compensā. Volvo KASKO - Balta, OCTA - Gjensidige. OCTu skatos lētāko, jebkurā gadījumā izslēdzot Baltikums un BAN.

KASKO apdrošinātāja izvēlē Qashqai nospēlēja kvalitāte/segums plus labu ciparu iedeva, volvim galvenokārt nospēlēja tas, ka varēju saskaņot bez signalizācijas, par cik šim auto tās nav.

KASKO vienmēr ņemu ar pašrisku, jo gadījumi nenotiek bieži (SAABam gan 2 gadu laikā sanāca 2 kleimi) un uzskatu, ka nav jēgas pārmaksāt par nulles pašriskiem, jo, ja arī tas gadījums notiks, tad nebūs problēmas arī tos 70 euro Volvo gadījumā vai 140 euro QQ vajadzības gadījumā samaksāt.

Trampedah Reģ.: 01.12.2016
0 0 Atbildēt

Kad viens aprijies šmurgulis pilnīgi sagrāva manu ,,Škoda-Yeti'' un es kādu nedēļu lasīju stikla drumslas no ausīm, es pārliecinājos par divām lietām: 1) CASCO no if.lv darbojas, dēļ kā saņēmu pat rezerves mašīnu, ar ko aizbraucu uz Somiju, 2) Pārliecinājos par to, ka ,,Škoda-Yeti'' ir patiesi droša un lieliska mašīnīte.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Rezerves mašīnu šobrīd piedāvā teju visi apdrošinātāji, tiesa gan, par papildus samaksu, bet pārsvarā nelielu (līdz 20 euro). Ifam gan ir priekšrocība, ka to dod uz visu remonta laiku, pārējiem apdrošinātājiem ir limiti - pārsvarā 15-20 dienas.

AnK Reģ.: 06.10.2014
0 0 Atbildēt

Vēl pirms diviem gadiem, kad noslēdzu līgumu ar IF:u, bija 30 dienu limits. Stabili zinu, jo manu auto sasita neilgi pirms Ziemassvētkiem, kā rezultātā servisā pabija kādas 33 dienas - dabūju kaut kādus pārdesmit eiro piemaksāt par tām dienām virs 30.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

VIņi izmainīja noteikumus. Tagad 30 dienas ir zādzības/total loss gadījumos. Ja tiek remontēts - cik vajag.

opelis Reģ.: 03.10.2005
0 0 Atbildēt

GB12 rakstīja: Qashqai KASKO ir Ifā, OCTA - Compensā. Volvo KASKO - Balta, OCTA - Gjensidige. OCTu skatos lētāko, jebkurā gadījumā izslēdzot Baltikums un BAN.

KASKO apdrošinātāja izvēlē Qashqai nospēlēja kvalitāte/segums plus labu ciparu iedeva, volvim galvenokārt nospēlēja tas, ka varēju saskaņot bez signalizācijas, par cik šim auto tās nav.

KASKO vienmēr ņemu ar pašrisku, jo gadījumi nenotiek bieži (SAABam gan 2 gadu laikā sanāca 2 kleimi) un uzskatu, ka nav jēgas pārmaksāt par nulles pašriskiem, jo, ja arī tas gadījums notiks, tad nebūs problēmas arī tos 70 euro Volvo gadījumā vai 140 euro QQ vajadzības gadījumā samaksāt.

Cik tad tev Volvo kasko maksā? Manam V70 2013.g. bez pašriskiem BTA kasko ir 345 EUR (ja pareiz atceros, bet trīs simti ar kapeikām bija).

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Ļoti laba cena priekš 2013.gada Volvo, ja vēl bez pašriskiem. Bet BTA uz volviķiem vispār ir labi cipari.

Man sanāca 207 euro ar 70 euro pašrisku, bet es saliku pāris papildus fīčas (sadursme ar dzīvniekiem bez pašriska, nobraukšana no ceļa bez pašriska), plus ieliku bez lietotāju vecuma ierobežojumiem, jo šad tad mēdzu mašīnu kādiem draugiem aizdot. Man arī BTA sanāca lētāk, bet viņiem signalizācija ir obligāta prasība.

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

Mana personīgā pieredze ar kasko:

BTA - 2004.g. neliels skrāpējums (kāds stāvvietā bija apskādējis), izmaksāja bez iebildumiem.

BTA - 2005.g.bija mazliet nopietnāk (vienai dāmai uzšāvu pa pakaļu ), BTA tikai daļēji akceptēja servisa tāmi, nācās piemaksāt no savas kabatas.

Balta- 2013.g. bija neliels skrāpējums (kāds stāvvietā bija apskādējis). Serviss visaugstākajā līmenī. Dīlerservisa tāmi akceptēja bez iebildumiem, kaut arī mašīnai bija jau 6.g., papildus akceptēja maiņas auto uz 3.dienām, kaut arī līgumā tas nebija paredzēt. Diemžēl nākamajā gadā to visu centās atgūt palielinot maksājumu nākamajam gadam. Nācās izvēlēties citu apdrošinātāju.

Kopš 2014.g. izvēlos IF kasko. Arī jaunajam auto izvēlējos IFā, jo pārlasot un salīdzinot citu apdrošinātāju kasko noteikumus, manuprāt, IFā tie ir "visdraudzīgākie" priekš manis, kā klienta.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nupat pagarināju Volvim OCTu. Šoreiz sanāca BTA. Kā vienmēr, skatījos lētāko ar iekšējo atrunu, ka BAN un Baltikums neskaitās. Lētāks bija BAN, bet tikai 6 euro uz gadu. Kā saka, ja jau pienāks X brīdis, ka būs kādam skāde jānodara, tad labāk neieriebt viņam vēl vairāk, lai, pasarg die's, nav uz to krūmu kantori jābrauc.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti