LTE modemi + liela pastiprinājuma antenas

WALA Reģ.: 19.06.2002

Ir radusies vajadzība ( vai precīzāk ZB kā tas šobrīd strādā) piemeklēt āra LTE (4G) vēlams 1800MHz atbalstošu antennu ar modemu saviem laukiem, standarta LMT piedāvājums ir novedis līdz pilnīgam ZB. (Bite tur vispār podā, Tele2 maybe, bet bez garantijām tāpat kā LMT)

Ir kāds ar pieredzi vispār šajā jomā, ir doma par kaut ko šādu:

mikrotik.com/product/lhg_4g_kit#fndtn-testresults

Via ir cerības uzlikt tādu, un aizmirst par visām stulabjām 4G te ir te nav problēmām ???

 
Damn Reģ.: 07.12.2003
2 0 Atbildēt

Ja tornis pārslogots, tad antena nepalīdzēs, ja jāuzlabo signāla kvalitāte, tad vajadzētu palīdzēt.

Jautājums - kādi signāla līmeņi šobrīd?

p.s. boot.lv forumā šīs tēmas ir daudz apspriestas.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Pladies par virzienu => boot.lv

Šobrīd nevaru pateikt kā tur īsti ir - sievasmāte "pie ruļļiem", šobrīd lieto mazo USB 4G modemu, domāju ka blakus esošās antenas utml. jāj prātu. tāpēc

A) vajag lai būtu ārpusē

B) vajag ar pastiprinājumu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Antenas ar domu - 2 vai 3 satelīt šķīvji kas principā ir apmēram tajā virzienā kurā atrodas 4G tornis.

juriz Reģ.: 09.06.2001
1 0 Atbildēt

Un ko var no tāda gribēt. Vismaz atsevišķo wi-fi rūteri vajag paņemt, tad to nolikt kādā labākā vietā (pie loga, uz to pusi, kur tornis), arī jau varētu būt būtisks uzlabojums. Galu galā, LMT dod un uzstāda ārējās antenas. tas viss līguma ietvaros.

Ja nu tas ar LMT nesanāk, tad ar šādu vajadzētu pietikt

mikrotik.com/product/sxt_lte_kit

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
2 0 Atbildēt

šitādi ārējie rūteri ir gan LMT, gan TELE2 arsenālā (lmt tos neuzrāda, bet tele2 mājas lapā laikam pat ir ievietots)

www.marotec.it/en/router-wireless-3g/679-router-huawei-outdoor-b2368-66-4g-lte-cat12dl13ul-wifi-24-50-ghz-4-lan-gigabit-ata-voip.html

strādā daudz labāk kā iepriekš bijušais iekšējais LTE rūteris

LMT čaļi nevis vienkārši tādu iedod, bet aizbrauc, uzstāda un pamēra vai ir uzlabojums, kura torņa signālu (ja ir izvēle) un kurā frekvencē piesaistīt.

Izmaiņas bija kā diena pret nakti.

Viena lieta ir signāla stiprums, otra, daudz svarīgākā ir signāla kvalitāte, rūtera iestatījumu diagnostikas iestatījumos - parametrs SINR, tam jābūt ir pozitīvai vērtībai vismaz 10 db

Pieauga gan viens gan otrs

Damn Reģ.: 07.12.2003
0 0 Atbildēt

Imo, šo par brīvu nedod, vismaz privātpersonām ne.

302 eur ir stipri pārmaksāts attiecībā pret mikrotik dzelzi. Bet mikrotik dzelzim vēlāms kāds ar zināšanām par rūtera konfig.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Neesmu gan tieši M-tiku baxtījis, bet nu ir arī par kārtu sarežģītākas lietas stādītas un konfigurētas - gan jau tikšu galā. ;)

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

nu nezinu - man ir, esmu kā privātpersona, neko neesmu par to maksājis, nomainīja veco iekšējo pret jauno ārējo.

Varbūt Tele2 nedod, jo tas tiem tikai biznesa lapā parādās ar īri 12,ciktur mēnesī vai 302EUR, pērkot uzreiz...

Spriest vai pārmaksāts, vai nedamaksāts, par to vai citu dzelzi var tikai tad, ja abus var nolikt blakām un tieši salīdzināt! Nevis to "a priori" pieņemt kā neapgāžamu patiesību. Un, jā - visdārgākā lieta jebkurā šāda tipa verķī, kā reizi, ir nevis dzelži, bet prasme tos sakarīgi nokonfigurēt. Man to uzstādīja, sakonfigurēja. Ir ~2x-4x stabilitātes un ātruma pieaugums. Nav par ko sūdzēties.

P.S. Lai to pareizi nokonfigurētu, nenāk par ļaunu zināt to, ko zina tikai LMT vai Tele2 inženieri - savu tuvāko retranslatoru tehnisko speceni, frekvences, pavērsuma virzienu, signāla potenciālo kvalitāti, noslogotību. Un tas vairs galīgi nav tas pats, kas paša rūtera konfigurācija...

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Nu ar nav tā pati lielākā problēma - varu dabūt info no tiem kas tās iekārtas ražo/piegādā ( nezinu vai arī paši uzstāda).

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Rūteru ražotāji un piegādātāji var būt ļoti vāji, jeb ticamāk absolūti neinformēti par mobilā pakalpojuma sniedzēju torņu ģeogrāfiju, tajos uzstādītajiem raidītājiem, to frekvenču joslām, vērsuma virzienu un noslodzi...

Jo rūtera ražotāji ražo rūterus un zina to iestatījumus un ko var/vajag mainīt, nevis ir lietas kursā par dzelžiem, un noslodzi mobilo pakalpojumu sniedzēja pusē...

bez informācijas par torņa konfigurāciju, rūtera efektīva konfigurēšana varētu līdzināties melna kaķa bakstīšanai tumšā istabā ar aizsietām acīm, īsti nezinot vai kaķis tur maz ir...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

nu es to biju domajis pat operatora gala iekartam, bet nu who cares. Tapat man ir intersanti paplašināt zināšanu loku kamer vēl vecuma marazms nav ķēris

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
2 0 Atbildēt

Protams, protams var visu bakstīt "metodom naučnovo tika", tipa čālis pateiks, ka kur tur kā tur, tu tur kaut kā tur iestatīsi, neuzzinot vai ne līdz galam pārbaudot ka bija labāk utt...

Katram savs mērķis un savas vēlmes, bet no malas aizvien vairāk sāk likties, ka ir daudz brīva laika un vēlme pačakarēties ap iekārtu, nevis atrisināt situāciju (sakārtot pieslēgumu) un to vienkārši lietot...

p.s. nepārproti - manuprāt, nav slikti pārzināt kā lietas strādā. Tikai tiec galā kar to, kas ir svarīgāks - process vai rezultāts.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Man tāpat tāds darbs rakties tur kur neviens cits labprātīgi galvu nebāzīs, un tā kā strādāju pārsavarā tikai uz to lai novērstu citu kļūdas/nemācēšanas - jā paliek diezgan laika sev. Un jebkura jauna pieredze parasti vienmēr ir noderējusi vēl kaut kur. Viens tāds gadījums pacēla manu honorāru par gandrīz 1K.

P.S. bet tā kā es neesmu tur, kur ir problēma un tik ātri neaizbraukšu - teicu lai samaina to mazo USB verķi uz lielo LMT kasti, un paķer datorspecu līdz, ja ko vajag pieķimerēt, vai uzstiept uz otro stāvu. Tā kā vispirms tavs variants un tad jau redzēsim ar ko tas beigsies.

P.P.S. Paldies !

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

USB spraudnis attālinātā no torņa vietā var būt baigi skumji, pat tādi agrāk bija - uzb štekeris ar 2 m kabeli un galā antenu - arī baigā draza.

Bet ja gribās ko nopietni uzlabot - rūteris ar nopietnu ārējo antenu (ticamāk vērsto, kas arī nomērķēta uz vienīgo tuvāko torni) ir, manuprāt, pareizais risinājuma virziens...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Pie tam var pastiprināt cik gribi, bet ja tornis tālu un aiztures lielas tad tas internets ir diezgan nelietojams un nekadi iTV uz tāda neiet.

Runājot par antenām, kas tas par efektu, ka mājas TV antena pierīgā ik pa laikam drusku jāpakustina lai atjaunojas signāla kvalitāte? Mēģināts ir ar un bez pastiprimātāja, bet efekts vienāds. Tāda sajūta, ka antena uzkrāj lādiņu un io pa laikam jāpieskaras lai to izlādetu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Ir tāds efekts redzēts pat ethernet tīklā ar kaut kādu sūdīgu patch paneli, pamēģini iezemēt !

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

Virziendarbības antenai jābūt precīzi uz torni. 5 grādi nost un būs sliktāk kā tagad. Koks priekšā, un būs sliktāk kā tagad.

Ja tornis ir līdz 5km, liekam uz jumta omni directional antenu, normālu kabeli ar kvalitatīvi uzspiestiem galiem, un iekšā rūteri, kurš atbalsta ārējo antenu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Īsumā - LMT "lielā" 4G kaste uz šo brīdi ir atrisinājusi problēmas. Paldies visiem par virzienu norādēm, ja ne tagad tad vispār noderēs ! ;)

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Ķipa normāls LTE/WiFi rūteris, bet iekštelpu versija?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Šobrīd aizgāja tā "lielā kantainā" standarta telpu kaste, bet ņemot vērā iepriekšējos gadījumus - neņemos apgalvot ka tas ir gala risinājums. Pie kam precīzi vēl nezinu - moš tomēr uzvilka jamo 2.stāvā - tur mazāk problēmām by default būtu jābūt. Kad tikšu līdz turienei paeksperimentēs vairāk, jo bija brīdis kad tas USB štrunts ļoti labi strādāja.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Tam mazajam štrunta nebija pamaz frekvenču joslu, kuras pa lēnam no torņa pazuda?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu ja es zinātu labprāt padalītos, tas stāsts bija tāds ka vakara gatavo tur atskaites vai ko nu tur, slēdzas internetbankā un kur tyr (tipa zemnieku saimniecība) kaut ko kārtot un pigu - neiet nets. Ko tur sazvanijusi utt. bez rezultatiem, atbrauca tur vietejais kurs tur compjus pa tuvejo apkartni labo - baxtijis, baxtijis kamer aizgāja internets, bet no rīta atkal vecais stāsts - fig vam - neta ta nav! Nu tad palasiju boot.lv, apdomaju sejienes teikto - un teicu, lai pajem no LMT uz testu to lielako no standart rūteriem tieši tāda teksta + to dator specu (tipa ja nu ethernet ligzdas compim nav, tad vismaz bus cilvis kas tiks gala). Ta ka isti kas tika paņemts nemaz nezinu - dzivosim redzesim. Tehniski attālums līdz tornim nav lielaks par 3 km, pa taisno mos vispar zem 1km.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti