Neesmu gan tieši M-tiku baxtījis, bet nu ir arī par kārtu sarežģītākas lietas stādītas un konfigurētas - gan jau tikšu galā. ;)
nu nezinu - man ir, esmu kā privātpersona, neko neesmu par to maksājis, nomainīja veco iekšējo pret jauno ārējo.
Varbūt Tele2 nedod, jo tas tiem tikai biznesa lapā parādās ar īri 12,ciktur mēnesī vai 302EUR, pērkot uzreiz...
Spriest vai pārmaksāts, vai nedamaksāts, par to vai citu dzelzi var tikai tad, ja abus var nolikt blakām un tieši salīdzināt! Nevis to "a priori" pieņemt kā neapgāžamu patiesību. Un, jā - visdārgākā lieta jebkurā šāda tipa verķī, kā reizi, ir nevis dzelži, bet prasme tos sakarīgi nokonfigurēt. Man to uzstādīja, sakonfigurēja. Ir ~2x-4x stabilitātes un ātruma pieaugums. Nav par ko sūdzēties.
P.S. Lai to pareizi nokonfigurētu, nenāk par ļaunu zināt to, ko zina tikai LMT vai Tele2 inženieri - savu tuvāko retranslatoru tehnisko speceni, frekvences, pavērsuma virzienu, signāla potenciālo kvalitāti, noslogotību. Un tas vairs galīgi nav tas pats, kas paša rūtera konfigurācija...
Nu ar nav tā pati lielākā problēma - varu dabūt info no tiem kas tās iekārtas ražo/piegādā ( nezinu vai arī paši uzstāda).
Rūteru ražotāji un piegādātāji var būt ļoti vāji, jeb ticamāk absolūti neinformēti par mobilā pakalpojuma sniedzēju torņu ģeogrāfiju, tajos uzstādītajiem raidītājiem, to frekvenču joslām, vērsuma virzienu un noslodzi...
Jo rūtera ražotāji ražo rūterus un zina to iestatījumus un ko var/vajag mainīt, nevis ir lietas kursā par dzelžiem, un noslodzi mobilo pakalpojumu sniedzēja pusē...
bez informācijas par torņa konfigurāciju, rūtera efektīva konfigurēšana varētu līdzināties melna kaķa bakstīšanai tumšā istabā ar aizsietām acīm, īsti nezinot vai kaķis tur maz ir...
nu es to biju domajis pat operatora gala iekartam, bet nu who cares. Tapat man ir intersanti paplašināt zināšanu loku kamer vēl vecuma marazms nav ķēris

Protams, protams var visu bakstīt "metodom naučnovo tika", tipa čālis pateiks, ka kur tur kā tur, tu tur kaut kā tur iestatīsi, neuzzinot vai ne līdz galam pārbaudot ka bija labāk utt...
Katram savs mērķis un savas vēlmes, bet no malas aizvien vairāk sāk likties, ka ir daudz brīva laika un vēlme pačakarēties ap iekārtu, nevis atrisināt situāciju (sakārtot pieslēgumu) un to vienkārši lietot...
p.s. nepārproti - manuprāt, nav slikti pārzināt kā lietas strādā. Tikai tiec galā kar to, kas ir svarīgāks - process vai rezultāts.
Man tāpat tāds darbs rakties tur kur neviens cits labprātīgi galvu nebāzīs, un tā kā strādāju pārsavarā tikai uz to lai novērstu citu kļūdas/nemācēšanas - jā paliek diezgan laika sev. Un jebkura jauna pieredze parasti vienmēr ir noderējusi vēl kaut kur. Viens tāds gadījums pacēla manu honorāru par gandrīz 1K.
P.S. bet tā kā es neesmu tur, kur ir problēma un tik ātri neaizbraukšu - teicu lai samaina to mazo USB verķi uz lielo LMT kasti, un paķer datorspecu līdz, ja ko vajag pieķimerēt, vai uzstiept uz otro stāvu. Tā kā vispirms tavs variants un tad jau redzēsim ar ko tas beigsies.
P.P.S. Paldies !
USB spraudnis attālinātā no torņa vietā var būt baigi skumji, pat tādi agrāk bija - uzb štekeris ar 2 m kabeli un galā antenu - arī baigā draza.
Bet ja gribās ko nopietni uzlabot - rūteris ar nopietnu ārējo antenu (ticamāk vērsto, kas arī nomērķēta uz vienīgo tuvāko torni) ir, manuprāt, pareizais risinājuma virziens...
Pie tam var pastiprināt cik gribi, bet ja tornis tālu un aiztures lielas tad tas internets ir diezgan nelietojams un nekadi iTV uz tāda neiet.
Runājot par antenām, kas tas par efektu, ka mājas TV antena pierīgā ik pa laikam drusku jāpakustina lai atjaunojas signāla kvalitāte? Mēģināts ir ar un bez pastiprimātāja, bet efekts vienāds. Tāda sajūta, ka antena uzkrāj lādiņu un io pa laikam jāpieskaras lai to izlādetu.
Ir tāds efekts redzēts pat ethernet tīklā ar kaut kādu sūdīgu patch paneli, pamēģini iezemēt !