Avārijās cietušos ārstē OCTA.
Ne katrs to zin, bet OCTA apdrošināšana ne tikai auto, bet arī cietušo cilvēku.
lvportals.lv/skaidrojumi/212226-octa-un-kompensacijas-pec-negadijuma-2010
tūliņ atnāks Bradypus un izstāstīs, ka komunisms savā briesmīgākajā formā iestāsies, kad tādi ļaudis kā Tu pats izvēlēsies sev uzlikt rokudzelžus (lasi - melno kasti mašīnā):D
Bet es pilnīgi piekrītu, ka melno kasti būtu jāuzstāda tīši ļaunajiem pārkāpējiem!
Kā notiks "ļauno pārkāpēju" un "labo pārkāpēju" šķirošana?
jautājums nav man, tā ir tīri tehniska un apspriežama tēma. Pieļauju, ka var līdzīgi kā līdz šim, piešķirot t,s, soda punktus, kas summā rada priekšnoteikumu(s)
Es tikai PAR šādiem koeficentiem. Ar tāme elektriskajām mašīnām jaunieši lido kā negudri. Uz Brīvībenes man viens aizgāja garām kā stāvošam, kaut gan pašam ātrums bija virs plūsmas.
Šitentajām nomas/koplietošanas kastēm šim risinājumam ir pamatojums, tik acīmredzot tā sistēma bik jāpieregulē.
Elektriskajām mašīnām arī paātrinājums ir labs. Tiesa, dažiem spidometrs liekas tikai salona dekorācija.
Smaidīgais diezgan pareizi saka, tikai viņam par to nāk smiekli, bet man ne. Šī kaste, pirmām kārtām, pie attiecīgas politiskas gribas būtu lielisks izsekošanas instruments - galu galā, tā izmanto GPS lai noskaidrotu atrašanās vietu, un navigācijas datus, lai noskaidrotu uz cik attiecīgajā vietā drīkst braukt. Es neteiktu ka man sevišķi iet pie sirds tas kā visādi jauni kruti pseidodžipi lido, bet kāda NAHUJ iemesla dēļ kādam būtu ar šādu ierīci kaut kam jāmaksā? Kurā melnajā caurumā tā nauda paliks? Nerunājot nemaz par to ka viss paliktu pa vecam, vai, precīzāk sakot, izslāņotos vēl vairāk - turīgie kā lidoja tā lidos; tavā modelī tas vēl paliktu izteiktāks, jo neviens uz ātrumu vairs neķertu - pie attiecīga maka dziļuma un izcenojumiem, iespējams, atgrieztos tās ainas, ko es mazpadsmit gadus atpakaļ varēju novērot tepat uz A11 - kad nebija nekas sevišķs ja es paskatos spogulī, un tur nekā nav, paskatos mirkli vēlāk, a tur svaigs semaks man iet garām kā stāvošam - vai tas ir tas ko tu vēlies?
Vēl atcerēsimies ka šeit konkrētajā nomas mašīnas situācijā vēl arī G spēkus mēra. Vienvārdsakot - ja vēlies dzīvā satiksmē braukt pēc iespējas drošāk, radot mazākus riskus - tas ir maksas pakalpojums - teiksim, kā jau mēs noprotam, ja ar šito tačku brauktu pa šoseju, būtu jāapdzen uz 105 vai lēnāk, lai nebūtu jāmaksā - ja apdzītu kā es, trešais robs un pedālis grīdā [lai saīsinātu manevru un līdz ar to laiku kas pavadāms pretējajā joslā], ar beigu ātrumu 130+ - jāmaksā; ja dzīvā satiksmē lai nogrieztos tā lai nemaisītos aizmugurējajam, respektīvi, strauji nometot pa nažiem un asi nogriežoties - jāmaksā. Šajā variantā braucot tā lai nav jāmaksā, reāli tiktu traucēta satiksme un veidotas avārijas situācijas - vai tas ir tas ko tu vēlies?
P.N. Tā tava ideja par to ka braukšana ātrāk būtu par paaugstinātu maksu, ir realizēta dzīvē jau kopš automobilizācijas pirmsākumiem - gaisa pretestība pieaug eksponenciāli līdz ar ātrumu, attiecīgi braucot ātrāk pieaug degvielas patēriņš, jeb, taviem vārdiem - tiek maksāta paaugstināta maksa.