Meklēju PHP programētāju!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Ir darbiņš ar datu bāzēm, interesentiem lūdzu rakstīt uz iAuto at iAuto . lv

 
juriz Reģ.: 09.06.2001
0 0 Atbildēt

PHP un darbiņš ar datubāzēm?!

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Es jau ar gribēju par to iebilst, bet nu skaidrs ka jebkuras kodēšanas jautājumi bieži grozās ap sasaisti ar datubāzēm ja ir runa par web lapām/aplikācijām utml. NU un ja tev pa lielam sanāk būt "cilvēkam orķestrim", tad nu DB būs jāzin ļoti labi ( vai aŗi jāapgūst līdz tādam līmenim).

juriz Reģ.: 09.06.2001
0 0 Atbildēt

Ja ir darbiņš ar datubāzēm, tur tomēr var būt vajadzīgas specifiskas prasmes, ko ne katrs (pat tiešām labs) programmētājs spēs nodrošināt.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Nu man kā sistēmu adminam iepriekšējā dzīvē DB pārzināt arī nācies diezgan labi pat līdz tam kā pareizi sadalīt tiesības, kaut SQL kā tādu pietiek ar minimumu.

Man reiz nācās diezgan profesionālu kantori mācīt (nez 5+ gadi atpakaļ) kā ar web/db cache nevajadzētu darīt, jo pie relatīvi mazas lietotāju noslodzes, bija liels noslogojums uz serveriem starp "web adminu + DB" un "klientu web purna daļu". Problēmas sakne bija alogritmā kā DB pieprasījumu cache tika sadalīts/glabāts - faktiski jebkurš HTTP requests ģenerēja vismaz 3 pieprasījumus starp "web purnu" un DB backendu . Tipa no "web purna":

1. bakendam - vai kešā ir ko vajag ?

2. ja nav tad prasam backend DB

3. ierakstam uz bakenda kešā

4. atgriežam kaut ko web lietotājam

Ka šito pareizi sadalīja ko un kur kešot, serveri spēj apmēram 10x vairāk klientu apkalpot, bet kamēr aizrakos, biju vispirms MySQLu pārjaucis visos iespējamos griezumos, līdz sāku pievērst uzmanību network trafikam.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

PHP ir diezgan normāla izvēle ne pārāk sarežģītiem darbiem, kur ātri vajag uz web tehnoloģijām bāzētu produktu. Freimworki (laravels utml..) ļauj tos izveidot puslīdz drošus un uzturamus.

Tomēr bieži valda maldīgs uzskats, ka PHP jāņem, jo programmētāji ir lēti. Tā nu gan nav taisnība. Lēti ir slikti programmētāji. Normāls programmētājs maksās tik cik tas maksās, neatkarīgi no valodas. Nu labi, dažas maksās vairāk, jo tās ir pa maz.

Students vai iesācējs uzceps lētu sūdu. Ja vajag kauna traipu, tad var ņemt tādu lētu programmētāju.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Tas mums mantojums no Draugiem grupas, vajag ZIP labojumus 170 stundu apjomā veikt!

Labojumi, XML importi un eksporti, CMS uzlabošana utt

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti