Datu drošību? Vai apsēstību ar tieksmi pēc iedomātas drošības? Telefonu specifikā neesmu iedziļinājies, bet datoru situācijā mani fascinē tie cilvēciņi kas dzied "ja operētājsistēmai vairs nav atjauninājumi, tā ir nedroša" - jā, bļin, pastāstiet to manam winxp x64 kurš tiek lietots gadiem ilgi, bez ielāpiem un bez antivīrusiem, un kura vietā ir doma uzlikt win7 tikai dēļ tā ka visādās purnagrāmatās problemātiski lietot tik vecus interneta pārlūkus. Jā, protams, jebkurā programmatūrā kaut kādi caurumi ir, bet uzbrucējs bez tavas palīdzības tos tāpat nevar izmantot - tev tāpat ir jāatslēdz ugunsmūris, jāatver kāda lapa, jāpalaiž kāds fails vai kaut kas tamlīdzīgs.
Protams, kaut kādai Māra lāpstai kura visu laiku atrodas internetā un kurā atrodas visa viņa dzīve tas varētu būt bik saistošāk, bet pati tā situācija - kur visādi svarīgi dati atrodas telefonā - ir nedroša pēc noklusējuma, jo to var pazaudēt vai nozagt... 
Tavs viedoklis par šo sfēru man izraisa vieglu smīnu, reiz (pirms gadiem 20) biju atstājis vienu serveri ar vecu Linux OS tīklā, tīri interese pēc cik ātri tas "tiks apgūts", šķiet ka pēc gada tajā kāds bija patvaļīgi "iehostējis" savu filmu apmaiņas sFTP, un vēl pēc pusgada, vēl kāc cic bija salauzis to pavisam, ka nebija atdzīvināms ...
Kādu laiku skatījos vācu "sahostētās" filmas ...
Pff... Es galddatoram biju uzinstalējis win7 bet, tā kā vistveidīgie jau ir pietiekami nostulboti, uzķēros uz jautājuma vai esmu pieslēdzies māju tīklam vai publiskajam un paņēmu "māju", lai arī bija jāņem "publiskajam" [man kā vecam telekoma klientam ir Thompson rūtermodēms ar divām IP adresēm, un galddators ir piesprausts pie modēma, līdz ar to tam ir ārējā IP] - dators ar atslēgtu ugunsmūri relatīvi neilgu laiku padzīvojās internetā, vairs neatceros, dažas stundas max, kad jau tam virsū radās esam uzlikts bitkoinu racējs... Viss atkarīgs no tā vai ugunsmūris noslēdz visu ko vajag vai nē.