Mehānisks tarkšķis pie zemiem apgriezieniem

kirabog Reģ.: 10.12.2022

Labdien. Problēma ir sekojoša – noslogojot dzinēju, mašīnas aizmugurē parādās mehānisks tarkšķis. Šī skaņa parādās tieši tad, kad nospiežu gāzes pedāli pēc pārslēgšanās uz augstāku pārnesumu. Piemēram, es ieslēdzu otro pārnesumu un sasniedzu ātrumu 29 km/h un pārslēdzos uz trešo pārnesumu. Sāku spiest gāzes pedāli un šis mehāniskais tarkšķis parādās un pēc tam pazūd, palielinoties motora apgriezieniem. Tas pats notiek, ja es, piemēram, braucu ar trešo pārnesumu un pārslēdzos uz ceturto pārnesumu, braucot ar ātrumu 39 km/h.

Veiktie darbi:

1) pārbaudīti visi izplūdes caurules stiprinājumi un jebkuri citi kustīgie savienojumi no automašīnas apakšas; 2) nomainīts sajūga komplekts un spararats.

Pēc sajūga komplekta un spararata nomaiņas mehāniskais tarkšķis nepazuda. Izplūdes caurule ir labi nostiprināta, kā arī citas kustīgās daļas no automašīnas apakšas.

Vai varat, lūdzu, pastāstīt, kam bija šī problēma? Kur meklēt? Kas jāmaina?

Audi A5 2012. gads, 2.0 dīzelis, priekšpiedziņa, mehānika.

 
Nortel Reģ.: 16.03.2007
5 0 Atbildēt

Pirmais ieteikums - izkrāmē pilnīgu tukšu auto (arī rezerves riteni, instrumentus) un tad pārbaudi. Lai izslēgtu kautkādu nenostiprinātu kravu.

Otra lieta - iedod kādam izbraukt, pats apgulies bagāžniekā un klausies. Mēģini saprast, no kuras vietas tas troksnis nāk. Vēl var pacelt priekšu gaisā (vai uz pacēlāja) un tad paslēgāt ātrumus.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 1 Atbildēt

Rādža ir jāmaina. Vajag ielikt jaudīgāku, tad nedzirdēs visādus stulbus tarkšķus.

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
0 0 Atbildēt

Rodas iespaids, ka mācību uzdevumā ieviesusies kļūda. Pārāk jau uzkrītoši precīzs tarkšķa parādīšanās ātrums...

Tā vien uzprasās joks, ka trokšņo aizmugurē esošais bembis vai renis, ja vien tomēr audis nav ar atvienotu kvatru un pakaļas bundulī nav atlūza.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Nu bet... ja pamēģina pārslēgties pie drusku lielākiem apgriezieniem/ ātruma? Tad tas tarkšķis nav?

kirabog Reģ.: 10.12.2022
0 0 Atbildēt

Ja pie lielāka ātruma pārslēdzas, tad nav tā tarkšķa. Dažreiz uzsākot kustību no vietas arī parādās šī skaņa.

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
0 0 Atbildēt

CR dīzelis ar delphi sprauslām ziemā, kamēr uzsilst, aptuveni šādi arī bieži vien tarkšķ, kā raksti. Tikai skaņa viennozīmīgi tad nāk no motora...

No Audi gan neviens nav dzirdēts uztarkšķam.

kirabog Reģ.: 10.12.2022
0 0 Atbildēt

Skaņa nāk no auto aizmugures. Tas nav saistīts ar ziemu, vasarā ar tas pats bija. Skaņa tieši parādās kad pārslēdzies uz nākamo ātrumu un spied gāzi un ir tik ilgi kamēr dzinējam apgriezieni nepalielinās.

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

Labdien.Kas (mehānisks) var tarkšķēt/aizmugurē.Kas tur (vispār) tāds mehānisks ir (izņemot tautā populāro Audi sinhronās interpolarizācijass reanāro aizmugures Tarkšķētāju).Kuru (parasti) pieredzējušākie Audi lietotāji pārdod (par daargu naudu, kopā ar pašu mašīnu) tādiem mazāk pieredzējušajiem Audi lietotājiem.Jā.

Gribētos te kopējiem spēkiem sarakstīt kādu LohLietotāja EnciKlopēdiju.Lai (mums) ir/kur katr reiz passkatīties.

Aizmugurē fwd mašinai (parasti) ir tikai izpūtējs un (iespējams,2gab) riteņi.Vairāk tur ne kuja nekā tāda interesanta nav.

Skaņa (parasti,mums) nāk no kaut kurienes.Un, bieži vien (izrādās/ka) no hvz kurienes.Nāk no priekšas, taču atskan pakakaļā.Jā.

Kad (ja) dzinēju noslogo, tur piedalās sprauslas, sajūgs,vārsti un/vai.Dzinējs karājas uz spilveniem.Radot stresu (slodzi), tas pakarinātais smagais sūuds drusku kustās.

Iespējams, ka pie pārāk lielas spilvenu ļurkāšanās sāk pārāk kustēties arī izpūtējs.Ja gadījumā spilvenam ir puiz-daa, tad vispār vibrē viss iespējamais.

Ja izpūtēja bundulī ir iekšā gabalos sadalījies katalizators vai pusizkusis kvēpufiltrs, arī tas (suuds) citreiz var vibrēt un/vai grabēt.Iespējams, pie kādiem specifiskiem motora apgriezieniem.

Ja (JA) ir kāds vecāks specifisks Audi Tdi motors,tam var būt specifiski ieplūdes kolektori (!).Kolektoram ir redzams vienlaidu bleķis no ārpuses, taču ir arī neredzamas metāliskas trubas no iekšpuses.Tās var būt iekšpusē salūzušas un plaisājuma vietās tupi grabēt.

Ja Audi motors ir jaunāks (modernāks/dārgāks;), tam grabēt var nojāatas/sadegušas ieplūdes kolektora elektriskās klapes.Jebkura graboņa no motora pa izpūtēja trubu var nonākt tālāk un izpausties mistiskā citā vietā! Pletj,un galu galā arī izstaipīta motora Ķēde arī var nograbēt pie kāda straujāka uzspiediena.

Ja ir braukts/pa sūudiem, uz izpūtēja bunduļa augšpusē var būt iestrēdzis kāds Suuds.Piem kāds pus/ķieģelis vai tml.Vēl kāds (cits) līdzīgs suuds var būt pielipiss riteņu diskam no iekšpuses.Un vēl var būt (vai nebūt) viss kaut kass Cits.Jā.

-ā,jā, up dats- arī (vnz) nummura loh paliktnis var grabēt pie noteiktiem rpm ;P

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Es teiktu pacel aizmuguri gaisā un ar roku izgrozi riteņus ...

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Var jau arī pakustināt riteņus, bet gultnis parasti pie noteikta ātruma sāk gaudot.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Es šoreiz vairāk lieku uz to ka kaut kas un kaut kur ir iekritis kretīniskā vietā, un palielinoties ātrumam centrbēdze to piespiež pie ārējas sienas un tas "klusē" .

Ja būtu riepu spiediena sensori, tad varētu izteikt minējumu par tiem.

Man ex-kolēģim reiz Mazdai akmentiņš bija kretīniski iekritis kaut kur bremžu suportam tā ka pat serviss ne ar pirmo atrada ...

Bračkam bremžu disku aizsargs uz pasvaiga VW ar ir brīnumus taisījis, tik neatceros vai bija norūsējis vai jams kādas skrūves bija pazaudējis , kamēr lēni jams epizodiski pret disku trinās, kā ātrums tā laikam jau gaisa plūsma jamo "ieregulēja un piespieda" - un tip nekā ...

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Man šogad pirms TA tas bleķis nopuja, bet bija konkrēts troksnis, kā šmirģelim. TA laikam neredzēja.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
2 0 Atbildēt

kirabog rakstīja: Skaņa nāk no auto aizmugures. Tas nav saistīts ar ziemu, vasarā ar tas pats bija. Skaņa tieši parādās kad pārslēdzies uz nākamo ātrumu un spied gāzi un ir tik ilgi kamēr dzinējam apgriezieni nepalielinās.

varbūt fwd vietā iesmērēts quattro?

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti