Eļļas maiņa pēc 30 000 km vai tomēr biežāk?

Darba dēļ bieži sanāk dzirdēt abas puses. Ražotājs raksta, ka eļļu var mainīt reizi 30 000 km vai divos gados, bet daudzi mehāniķi pat ar pareizo pielaidi iesaka to darīt ik pa 10-15 tūkstošiem. Uz papīra eļļa tik garu intervālu iztur, bet dzīvē daudz kas atkarīgs no braukšanas: īsi gabali ziemā pa pilsētu un gari braucieni pa šoseju dzinējam ir pavisam dažāda slodze. Man pašam nav vienas pareizās atbildes. Kā darāt jūs, turaties pie servisa grāmatiņas vai maināt biežāk, un vai kāds ir redzējis reālu starpību, kad dzinēju atver?

Noteikti esmu tajā pusē, kas saka, ka normāli braucot eļļu vajadzētu mainīt ik pēc 10 000 km, nevis 30 000 km.

AI maini ik pa 5K un tur iekšā būs viss skaisti.

Tautas paruna - Viens muļķis var vairāk pajautāt, nekā simts gudrie spēj atbildēt.

Ražotājs eļļas maiņas un zobsiksnas laika intervālus satāda balstoties uz vidēji aprēķināto nobraukumu ar vidējo aprēķināto ātrumu 80km/h. Tas nozīmē - 80km=1motorstunda 25000 līdz 30000km=325 līdz 375 motorsundas. LV vidējais ātrums ĻOTI RETI kad ir vairāk par 30 līdz 35 km/st. Te arī loģiska atbilde kapēc mainīt eļļu biežāk nekā reglamentā, eļļas nolietojums iestājas ne jau no nobrauktiem km bet gan no stundām. Ar LV vidējiem ātrumiem eļļas nolietojums pie 30000km ir x3. Līdzīgs stāsts ir ar zobsiksnu un ar ķēdēm arī, dalam visu uz 3 un iegūstam reāli vajadzīgo mirkli maiņai. Cits stāsts ir man kā uzņēmējam kurš nopirka 50.gab jaunas lamatas, man pie kājas kas notiks ar to auto pēcgarantijas laikā, man nav izdevīgi lieki maksāt papildus eļļas maiņas, tapēc arī situācija ir tāda kāda ir, uzņēmumu auto parks ir gados jauns bet tehniski tās lamatas pēc 100000km ir daļa ar nokautiem dzinējiem.

Pats personīgi nobraucu MB Sprinter 313 pa DE līdz 600000km un šobalt dien var iziet skati ar dūmainību 0,3 un visu klātesošu ekoloģiju

Kaugurnieks. Atslēgas vārds pa DE un ar DE ražotu auto, kas domāts DE tirgum! Attiecīgi DE materiāli, eļļa, filtri, uc utt. DE.

Izlasi auto ražotāja instrukciju un sevišķi pievērs uzmanību sadaļai par smagiem braukšanas apstākļiem. 30k km intervāls neattiecas uz Latviju.

Kaugurnieks rakstīja:

Ražotājs eļļas maiņas un zobsiksnas laika intervālus satāda balstoties uz vidēji aprēķināto nobraukumu ar vidējo aprēķināto ātrumu 80km/h. Tas nozīmē - 80km=1motorstunda 25000 līdz 30000km=325 līdz 375 motorsundas. LV vidējais ātrums ĻOTI RETI kad ir vairāk par 30 līdz 35 km/st. Te arī loģiska atbilde kapēc mainīt eļļu biežāk nekā reglamentā, eļļas nolietojums iestājas ne jau no nobrauktiem km bet gan no stundām. Ar LV vidējiem ātrumiem eļļas nolietojums pie 30000km ir x3. Līdzīgs stāsts ir ar zobsiksnu un ar ķēdēm arī, dalam visu uz 3 un iegūstam reāli vajadzīgo mirkli maiņai. Cits stāsts ir man kā uzņēmējam kurš nopirka 50.gab jaunas lamatas, man pie kājas kas notiks ar to auto pēcgarantijas laikā, man nav izdevīgi lieki maksāt papildus eļļas maiņas, tapēc arī situācija ir tāda kāda ir, uzņēmumu auto parks ir gados jauns bet tehniski tās lamatas pēc 100000km ir daļa ar nokautiem dzinējiem.

Pats personīgi nobraucu MB Sprinter 313 pa DE līdz 600000km un šobalt dien var iziet skati ar dūmainību 0,3 un visu klātesošu ekoloģiju

Nevajag savus dzīves paradumus piedēvēt visiem.

Tie 30-35 km/h būs tādiem dižās pilsētas braucējiem. 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti