KNAB sācis kriminālprocesu saistībā ar Rīgas domes iepirkumu par Barona ielas remontu (+ video) 2

 
Nozare.lv | 25.oktobris 2016 13:54

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu par, iespējams, veiktiem noziegumiem valsts institūciju dienestā, kas saistīti ar dokumentu viltošanu būvdarbu procesā Rīgā, Krišjāņa Barona ielas seguma atjaunošanā, aģentūru LETA informēja KNAB.

Iegūtie pierādījumi dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka Satiksmes departamenta rīkotajā iepirkumā "Rīgas pilsētas ielu seguma periodiskās atjaunošanas darbi 2015.gadā" iepirkuma daļā "Ielu seguma atjaunošana. Seguma atjaunošana Krišjāņa Barona ielā" valsts amatpersona veikusi dienesta viltojumu.

Kriminālprocess sākts oktobrī. Izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta, līdz ar to nav zināms, vai kādai amatpersonai jau ir noteikts aizdomās turētā vai personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statuss.

Krimināllikums par dokumenta viltošanu vai par viltota dokumenta izsniegšanu vai izmantošanu paredz brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

LETA jau ziņoja, ka kopumā brauktuves remontdarbi izmaksājuši 2,6 miljonus eiro, bet ietves - 900 000 eiro. Ielas remontdarbu kvalitāte vairākkārt izraisījusi sabiedrības sašutumu. 12.oktobrī tika apsekota visa Barona iela, un būvdarbu veicējiem divu nedēļu laikā bija jānovērš pēdējie defekti. Satiksmes departamenta vadītāja pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins aģentūrai LETA oktobra vidū atturējās vērtēt paveikto darbu ielas sakārtošanā un norādīja, ka tas būs tuvāko mēnešu process, kad norisināsies izvērtēšana un konkrētas procedūras, precīzi arī aprēķinot darbu apjomu.

Satiksmes departaments arī paziņojis, ka soda sankciju apmērs Krišjāņa Barona ielas remontdarbu veicējam būs zināms pēc būvdarbu pabeigšanas.

16.augustā saistībā ar Rīgas ielu remontdarbu lēno gaitu no amata tika atstādināts Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs. Viņa vietā par pienākuma izpildītāju iecelts Jakrins.

 
Visi komentāri
 
Ulass 25.oktobris 2016 17:40
2 0 Atbildēt

Nu tad beidzot KNABs pieķēries Rīgas SD!!!

iAuto 25.oktobris 2016 21:26
2 0 Atbildēt

Galvenais ir pacelt apakšuzņēmumu lomu šajā pasūtījumā

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti