Vai tiešām Jūrmalas dome skaidro pareizi; bez maksas drīkstot iebraukt tikai ar noteiktiem auto 21

 
iAuto.lv | 6.oktobris 2017 21:00

Personas, kurām ir tiesības uz bezmaksas caurlaidi iebraukšanai Jūrmalas pilsētas maksas zonā, to drīkst darīt tikai ar noteiktiem, iepriekš norādītiem transporta līdzekļiem, pauž Jūrmalas pilsētas dome atbildes vēstulē portālam iAuto.lv

Jau iepriekš portāls iAuto.lv vērsa uzmanību uz to, ka personas, kuras ir deklarētas vai kurām pieder nekustamais īpašums Jūrmalas pilsētas maksas zonā, nevar izvēlēties transporta līdzekli, ar ko brīvi piekļūt savam īpašumam vai dzīvesvietai, ko apstiprina arī Jūrmalas domē.

Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2017. gada 12. janvāra saistošo noteikumu Nr.! "Par tansportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā" caurlaide tiek izsniegta konkrētiem automobiļiem, nevis personai:

  • Bezmaksas caurlaidi piešķir personu, kurām pieder nekustamais īpašums vai ir deklarēta dzīvesvietas adrese jūrmalā, īpašumā, valdījumā un turējumā reģistrētiem transportlīdzekļiem.
  • Ja persona lieto citām personām piederošu transportlīdzekli, tas saskaņā ar iepriekšminēto saistošo noteikumu 22. punktu no nodevas atbrīvo vienu lietošanā esošo CSDD reģistrēto transportlīdzekli, ja pastāv kāds no šiem diviem nosacījumiem:
    • par transportlīdzekli ir veikta uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa samaksa;
    • uz šīs personas vārda nav reģistrēti īpašumā, valdījumā vai turējumā esošie transportlīdzekļi un personai ir derīga vadītāja apliecība ar tiesībām vadīt atbilstošas kategorijas transportlīdzekli.
  • Caurlaidi ar nodevas atbrīvojumu nepiešķir lietošanā esošam ārvalstīs reģistrētam transportlīdzeklim.

Lai saņemtu caurlaidi ar nodevas atbrīvojumu lietošanā esošam transportlīdzeklim, personai jāpmaksā maksas pakalpojums 3.40 EUR apmērā.

Piedāvājam iepazīties ar Jūrmalas pilsētas domes atbildi par caurlaižu piešķiršanas kārtību iebraukšanai Jūrmalas pilsētas domē.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Portāls iAuto.lv ir lūdzis arī Latvijas Republikas Tiesībsarga vērtējumu par šo Jūrmalas pilsētas domes noteikumu atbilstību Latvijas Republikas Satversmei un citiem likumiem.

Ja Jūs esat saņēmis parkāpuma protokolu par Jūrmalas caurlaižu noteikumu pārkāpšanu un esat Jūrmalnieks, lūdzu atsūtiet mums ziņu uz e-pastu.

Lasi vēl portālā iAuto par Jūrmalas iebraukšanas caurlaižu tēmu:

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iAuto 6.oktobris 2017 22:44
11 1 Atbildēt

Šodien mēs saņēmām interesantu informāciju, proti, ka vismaz daži jūrmalnieki braucot mājās ar citu auto arī ir pirkuši iebraukšanas caurlaides.... iepriekšējā kontroles sistēmā to neprasīja darīt. Jā, Tevi varēja apturēt pašvaldības policists, tad uzrādot personas aplicinošu dokumentu tika konstatēts, ka esi jūrmalnieks un Laimīgu ceļu!

650 7.oktobris 2017 0:05
5 0 Atbildēt

Tās cilvēciskās pielaides ar Jūrmalai piederīga dokumenta uzrādīšanu bijušas ir visos laikos, arī kad tādas Pp nebija un kontroli veica Cp. Šādi varēja izvairīties no soda pat ja lietoji kantora auto un nebiji Domē iegādājies caurlaidi- neskatoties uz to, ka vienmēr bijis teikts, ka iebraukšana ir "ar" caurlaidēm.Uz iezemiešu ikgadējām caurlaidēm arī bija mīksta pieeja- sākotnēji līdz pavasarim, beidzamajā laikā vismaz janvārī.Tad vispār atļāva ziemā iebraukt par velti un visa tā jezga pieklusa.

Bet Šobrīd formāli ir tikai divi jautājumi- vai tev ir, vai nav.Ja tev nav- nu tad nav. Ar to atšķiras videoautomāts no cilvēka.Un tā mums būs visur citur nākotnē. Ja nupat šobrīd ir skaidrs, ka tās kameras visos galos reāli darbojas- nu kurš tad muļķis vairs tur ies riskēt ar 50eur.Tāpēc daudzi izvēlas samaksāt labprātīgi. Taču skaidrs,ja kādu auto plānots uz ilgāku laiku "aizņemties", tad ir jānokārto oficiāla caurlaide.Te vairs nav diskusija- jo kameras tagad ir un tās darbojas- atšķirībā no iepriekšējās sarunas, kad viņas bija ne visur un kad tiešām radās aizdomīgi jautājumi par a/m numura ievadi biļešu automātos.Tā ka pašlaik ziemā brauc kas grib, bet ar Jaungada 1-mo aprīli klusu un mierīgi maksās visi par katru atsevišķo pārkāpumu.Un,sākot jau no pirmā nofilmētā aizliegtajā teritorijā nobrauktā centimetra.Ja ko tiesiski apstrīdēt- nu tad atliek vairs tikai to, kas ir jau melns uz balta skaidri pateikts tajā domes mājaslapā.Es vnk cilvēcīgi neticu, ka tur ko izdosies grozīt.

650 7.oktobris 2017 18:19
2 0 Atbildēt

Virsraksts ir par to, ka ir cilvēki ,kuri ir tikuši šogad (viņuprāt) nepamatoti sodīti.Viņiem laikam nav citu rīku, tapc te tiek veidota "sabiedriskā doma".Viņi gaida, ka mēs sacelsim ažiotāžu.Ka viņu vietā piketēsim pie saeimas un MK. Nevis tā, ka vai nu samaksā par savu izdarīto tupumu (kuru tu dari, tobrīd domājot, ka esi tas visgudrākais...), vai nu iesaisties juridiskā jezgā tikai tad, ja esi tiešām tajā jomā pārliecināts par savām iespējām.

Gandrīz pusgadu tā sistēma strādāja ar trūkumiem un tiešām nevienam normālam pilsonim nebija skaidrs, kādā veidā vispār viņa strādā un kādā veidā vispār notiek tā kontrole.Kameru visur nebija,a/m numuri biļešu automātos ne visur tika ievadīti un visa tā propagandas kampaņa bija skaidrs, ka tas vismaz daļēji ir fufelis.Tie daži smagākie noziedznieki acīmredzot tika "atlasīti" ar kaut kādu super dedukcijas metodi.Nav skaidrs, cik pārkāpēju netika "ieraudzīti" un kāpēc citi jā un citi nē.Par to "bija" jautājums, bet "tagad" tak nupat tas ir sakārtots. Lai tagd raksta kaut kādam Eu-pērminderim kauč uz pašu Briseli.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 54

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti