Vai tiešām Jūrmalas dome skaidro pareizi; bez maksas drīkstot iebraukt tikai ar noteiktiem auto 21

 
iAuto.lv | 6.oktobris 2017 21:00

Personas, kurām ir tiesības uz bezmaksas caurlaidi iebraukšanai Jūrmalas pilsētas maksas zonā, to drīkst darīt tikai ar noteiktiem, iepriekš norādītiem transporta līdzekļiem, pauž Jūrmalas pilsētas dome atbildes vēstulē portālam iAuto.lv

Jau iepriekš portāls iAuto.lv vērsa uzmanību uz to, ka personas, kuras ir deklarētas vai kurām pieder nekustamais īpašums Jūrmalas pilsētas maksas zonā, nevar izvēlēties transporta līdzekli, ar ko brīvi piekļūt savam īpašumam vai dzīvesvietai, ko apstiprina arī Jūrmalas domē.

Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2017. gada 12. janvāra saistošo noteikumu Nr.! "Par tansportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā" caurlaide tiek izsniegta konkrētiem automobiļiem, nevis personai:

  • Bezmaksas caurlaidi piešķir personu, kurām pieder nekustamais īpašums vai ir deklarēta dzīvesvietas adrese jūrmalā, īpašumā, valdījumā un turējumā reģistrētiem transportlīdzekļiem.
  • Ja persona lieto citām personām piederošu transportlīdzekli, tas saskaņā ar iepriekšminēto saistošo noteikumu 22. punktu no nodevas atbrīvo vienu lietošanā esošo CSDD reģistrēto transportlīdzekli, ja pastāv kāds no šiem diviem nosacījumiem:
    • par transportlīdzekli ir veikta uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa samaksa;
    • uz šīs personas vārda nav reģistrēti īpašumā, valdījumā vai turējumā esošie transportlīdzekļi un personai ir derīga vadītāja apliecība ar tiesībām vadīt atbilstošas kategorijas transportlīdzekli.
  • Caurlaidi ar nodevas atbrīvojumu nepiešķir lietošanā esošam ārvalstīs reģistrētam transportlīdzeklim.

Lai saņemtu caurlaidi ar nodevas atbrīvojumu lietošanā esošam transportlīdzeklim, personai jāpmaksā maksas pakalpojums 3.40 EUR apmērā.

Piedāvājam iepazīties ar Jūrmalas pilsētas domes atbildi par caurlaižu piešķiršanas kārtību iebraukšanai Jūrmalas pilsētas domē.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Portāls iAuto.lv ir lūdzis arī Latvijas Republikas Tiesībsarga vērtējumu par šo Jūrmalas pilsētas domes noteikumu atbilstību Latvijas Republikas Satversmei un citiem likumiem.

Ja Jūs esat saņēmis parkāpuma protokolu par Jūrmalas caurlaižu noteikumu pārkāpšanu un esat Jūrmalnieks, lūdzu atsūtiet mums ziņu uz e-pastu.

Lasi vēl portālā iAuto par Jūrmalas iebraukšanas caurlaižu tēmu:

 
Visi komentāri
 
mrtin 6.oktobris 2017 21:56
1 3 Atbildēt

Jā, tieši tā arī ir.

Es kā jūrmalnieks, palicis bez mašīnas, paņēmu nomā mašīnu. Lai tiktu līdz savai dzīvesvietai Jūrmalā, pieteicu auto marku un numuru Jūrmalas domes sitēmā un pēc dažām dienām atnāca apstiprinājums par to, ka piešķirta caurlaide konkrētajai mašīnai. It kā nekā pārdabiski sarežģīta, bet vienmēr jau gribētos, lai ir vēl vienkāršāk, jo, piemēram, ja aizņemos mašīnu no drauga, ir jābrauc pa apvedceļu un tad caur Sloku, jo nesagaidīšu tās 3–5 darbadienas, kamēr dome izvērtēs manu pieteikumu.

iAuto 6.oktobris 2017 22:44
11 1 Atbildēt

Šodien mēs saņēmām interesantu informāciju, proti, ka vismaz daži jūrmalnieki braucot mājās ar citu auto arī ir pirkuši iebraukšanas caurlaides.... iepriekšējā kontroles sistēmā to neprasīja darīt. Jā, Tevi varēja apturēt pašvaldības policists, tad uzrādot personas aplicinošu dokumentu tika konstatēts, ka esi jūrmalnieks un Laimīgu ceļu!

kolumbs 7.oktobris 2017 0:02
1 0 Atbildēt

Nez ko iauto grib panākt vēršoties pie Tiesībsarga?

Nu atzīs viņš, ka kauta kas tur varbūt nav kā vajag. Nu un?

Vienīgi publikāciju varēs vēl vienu uzrakstīt, bet tam atzinumam kā nav nekāda saistoša spēka kā zināms.

Būtu labāk apstrīdējuši/pārsūdzējuši tos apk protokolus un tur risinājuši jautājumu par saistošo noteikumu atbilstību augstākā juridiskā spēkā normām.

iAuto 7.oktobris 2017 7:02
0 0 Atbildēt

Apstrīdēt var (ir jēga) protokolus, kur jūrmalnieks (ir īpašums vai deklarēts) vadījis auto un tas tiek sodīts. Mūsu rīcībā tādu protokolu nav. Šobrīd vispār izskatās, ka ir izsūtīti tikai daži protokoli par caurlaidēm, jo ir pieejama ļoti maz informācijas. Visu to apjomu pašvaldības policisti apstrādā manuāli un jāsalīdzina ar vairākām datu bāzēm (Jūrmalas, Mobilly, Rīgas karte un vēl automāti). Taču sodu 50 eur var vēl izrakstīt 6 mēnešu laikā no pārkāpuma.

kolumbs 7.oktobris 2017 12:24
0 0 Atbildēt

Kāpēc?

Var tak pakasīties jebkurš par to, vai pašvaldības policija šādā veidā var konstatēt pārkāpumu, nenoskaidrojot vadītāja personību.

Man līdz šim bija zināmi 2 izņēmuma gadījumi, kad apk protokolu sastāda bez vadītāja klātbūtnes: 1) apstāšanās/stāvēšanas pārkāpumi "Plāksteris logā"; 2)fotoradari.

Neesmu pētījis, vai šis ir trešais gadījums.

650 7.oktobris 2017 0:05
5 0 Atbildēt

Tās cilvēciskās pielaides ar Jūrmalai piederīga dokumenta uzrādīšanu bijušas ir visos laikos, arī kad tādas Pp nebija un kontroli veica Cp. Šādi varēja izvairīties no soda pat ja lietoji kantora auto un nebiji Domē iegādājies caurlaidi- neskatoties uz to, ka vienmēr bijis teikts, ka iebraukšana ir "ar" caurlaidēm.Uz iezemiešu ikgadējām caurlaidēm arī bija mīksta pieeja- sākotnēji līdz pavasarim, beidzamajā laikā vismaz janvārī.Tad vispār atļāva ziemā iebraukt par velti un visa tā jezga pieklusa.

Bet Šobrīd formāli ir tikai divi jautājumi- vai tev ir, vai nav.Ja tev nav- nu tad nav. Ar to atšķiras videoautomāts no cilvēka.Un tā mums būs visur citur nākotnē. Ja nupat šobrīd ir skaidrs, ka tās kameras visos galos reāli darbojas- nu kurš tad muļķis vairs tur ies riskēt ar 50eur.Tāpēc daudzi izvēlas samaksāt labprātīgi. Taču skaidrs,ja kādu auto plānots uz ilgāku laiku "aizņemties", tad ir jānokārto oficiāla caurlaide.Te vairs nav diskusija- jo kameras tagad ir un tās darbojas- atšķirībā no iepriekšējās sarunas, kad viņas bija ne visur un kad tiešām radās aizdomīgi jautājumi par a/m numura ievadi biļešu automātos.Tā ka pašlaik ziemā brauc kas grib, bet ar Jaungada 1-mo aprīli klusu un mierīgi maksās visi par katru atsevišķo pārkāpumu.Un,sākot jau no pirmā nofilmētā aizliegtajā teritorijā nobrauktā centimetra.Ja ko tiesiski apstrīdēt- nu tad atliek vairs tikai to, kas ir jau melns uz balta skaidri pateikts tajā domes mājaslapā.Es vnk cilvēcīgi neticu, ka tur ko izdosies grozīt.

ja kas... 7.oktobris 2017 1:00
1 0 Atbildēt

Kāds taču varēt saņemties tikt līdz Satversmes tiesai...

Juris 7.oktobris 2017 8:59
0 0 Atbildēt

Pag. Ziemā ar kaut kas jāmaksā?

iAuto 7.oktobris 2017 9:13
1 0 Atbildēt

Tagad vairs nē, caurlaides Jūrmalā jāpērk no 1.aprīļa līdz 30.septembrim.

Peksis 7.oktobris 2017 9:39
1 0 Atbildēt

Man nav skaidrs kas cits.Uz kāda mārrutka pamata viena maza pašvaldiba iedomājas sevi pilnvarot UVTN nomaksu, ko dara CSDD un VIDs un tikai noteiktos gadījumos/ejot TA, veicot TL pārreģistrāciju, kāpec šīs iestādes klusē par šo pilnīiho patvaļu, nemaz nerunājot par gadījumiem, kad UVTN vienkārši NAV jāmaksā

te var balsot: 7.oktobris 2017 14:32
0 0 Atbildēt

ATCELT NEGODPRĀTĪGO MAKSU PAR IEBRAUKŠANU JŪRMALĀ UN CITĀS ĪPAŠA REŽĪMA ZONĀS! manabalss.lv/atcelt-diskri...ima-zonas/show

650 7.oktobris 2017 15:35
0 0 Atbildēt

....(c)...kas balstīti uz Ministru kabineta noteikumiem 2005. gada 28. jūnija Nr.480 11. punktu, kas ļauj pašvaldībām uzlikt maksu par iebraukšanu attiecīgajās teritorijās. Manuprāt, tas ir.......

-interesanti, kur visi cēlie patrioti bija 2005.g, kad MK šo pieņēma? Ko viņi darīja visus tālākos 12 gadus? Un kur viņi bija pirms 2005-tā iepriekšējos padsmit gadus, kopš tā caurlaižu sistēma kā tāda netraucēti darbojas?

Jūrmalas iezemiešus situācija pilnībā apmierina- nav nedz kur jāiet lūgties, ne kaut kāds meesls logā jālīmē, ne kas papildu jāmaksā vai kāds termiņš jāuzpasē.Ja tur tie protestētāji un tie apstrīdētāji gadiem ilgi nevelk juridiskā jomā tiešām nevienu argumentētu lietu pacelt, tad ko līdz šī tukšā prātajāšana ? Kāda tur nafig vairs atsevišķa protokola apstrīdēšana, kad noteikumi ir pieejami domes mājaslapā un tie pilnīgi likumīgi darbojas uz MK noteikumu pamata.

To tikai visādi fotoiekārtu apjūsmotāji naivie analfabēti ir iedomājušies, ka par katru tehnisko niansi kāds viņiem vislaik atskaitīsies un ka par katru individuālo pārkāpumu taisīs apcerējumus un izņēmumus.Sen jau viss jūsu vietā ir izdomāts un izlemts.Jautājumi "bija", bet tagad viņu vairs nav.Jo ir tagad skaidrs, kā strādā gan kameras, gan biļešu automāti gan kuri numuri ir "atļautie".Ja itin visus fiksē kameras un ja "izņēmumu" vairs nav, tātad ir ok. Domes mājaslapā ir aile kur ievadīt un pārliecināties par attiecīgo sev interesējošo a/m numuru. Tas viss tur no 15.marta darbojas, ja kāds to nemāk- nu ta ko...Ievadi a/m un tās reģ/apl numuru,ja ir- tad ir, ja nav- tātad nav.Ja tev kāds "iedod" braukt- drošvien tak dod kopā ar reģ apliecību. Ieej taj lapā pārbaudi, 2min zaudējums,izmaksas 0eur. Ko vēl?

PV 7.oktobris 2017 17:09
1 1 Atbildēt

Jau iepriekšējā rakstā par šo tēmu rakstīju - par ko šeit cepiens? Ir pieņemti noteikumi, lūdzu, ievērojiet! Ja neievērojiet, maksājiet paredzēto sodu! Ja šeit kas nepatīk, ejiet cīnieties par spēkā esošo noteikumu maiņu!

Un man domāt, ka pašvaldība ir gana labi padomājusi par saviem iedzīvotājiem, dodot tiem iespēju nemaksāt par caurlaidi.

Kā iedomājieties pie esošās kārtības, kad caurlaides esamība tiek kontrolēta ar kamerām, kas ir pilnīgi normāli šodienai, kad cilvēks tiek aizstāts ar automatizētām sistēmām, kā konstatēt, ka pie auto stūres sēž Jūrmalas iedzīvotājs, kuram būtu tiesības iebraukt bez maksas? Svītru kodu uz pieres uzdrukāt?

Ja ir idejas, sniedziet priekšlikumus, atkal rosiniet veikt grozījumus! Sūdzēties kādam par šo? Par ko? Neredzu pamata!

PV 7.oktobris 2017 17:27
0 0 Atbildēt

Un, komentējot raksta virsrakstu "Vai tiešām Jūrmalas dome skaidro pareizi; bez maksas drīkstot iebraukt tikai ar noteiktiem auto" - pat nelasot ne pašu rakstu, ne rakstā ievietoto skaidrojumu, bet, izlasot attiecīgos noteikumus, jau zinu, ka jā - atļaujas iebraukt Jūrmalā bez maksas tiek noformētas uz konkrētiem transporta līdzekļiem.

Kāpēc šāds virsraksts? Vai no noteikumiem tiešām izriet citādāk?

iAuto 7.oktobris 2017 17:52
0 0 Atbildēt

Tāpēc, ka mēs iAuto apšaubām Jūrmalas domes pieņemtos noteikumus un šo skaidrojumu. Ar lūgumu izvertēt to jau iesniedzām informāciju tiesībsargam.

650 7.oktobris 2017 18:32
0 0 Atbildēt

Šis ir interesanti- ņemot vērā, ka dome ir izdevusi to savu rīkojumu pamatojoties uz MK izdotajiem noteikumiem.Tātad, ja tiks apstiprināta nelikumība naudas iekasēšanā kā tādā- tad jau pilnīgi visi sodītie un arī visi labrātīgie maksātāji varēs prasīt, lai atdod viņiem viņu samaksāto? Bet maksāts tur tiek kopš 90-tajiem gadiem.Būs padaudz līdzekļu jāmeklē, kā arī jāsoda visi idejas autori un izpildītāji...

iAuto 7.oktobris 2017 18:59
0 0 Atbildēt

Mēs apstrīdam tikai šī gada soda piemērošanas kārtību - foto fiksācija un sods, ja numurs nav datu bāzē.

650 7.oktobris 2017 21:18
2 1 Atbildēt

Kāpēc pie viena neapstrīdēt arī stacionāro fotoradaru izdarītās numuru fiksācijas, ja numurs nav TA un Vinješu iegādes datubāzēs?

Šis kaut kā ļoti interesanti sanāk- ja plašai sabiedrībai bija zināmi gan nolūki ieviest visus šos meeslus, gan domes lēmums jau janvārī,gan valsts politika dažādai "ierobežotai pieejai" (kāds taču pieņēma to Likumu, uz kura pamata dome jums tagad atsaka izskaidrot to videoiekārtu uzbūvi un parametrus...), gan zināms ka dažās citās valstīs ir juridiskas grūtības ar izsekošanas iekārtu pielietojumu uttttt. Kur skatījās sabiedrība, plašsaziņas līdzekļi,žurnālisti un cilvēktiesību uzraudzības iestādes? Vai tik nebij tā, ka miljons plānprātiņi korī berzēja rokas un eiforijā sauca banzai tostus par to, ka tagd nu "beidzot" tiks visi pārkāpēji un bandīti izķerti un ka neviens nekad vairs neizspruks no Taisnības?

PV 7.oktobris 2017 18:03
0 0 Atbildēt

Skaidrojums, šķiet, atbilst spēkā esošajiem noteikumiem. Par skaidrojumu neredzu iemesla kādam ko lūgt izvērtēt.. Un raksta virsraksts joprojām izriet neatbilstošs.

Ja kas nepatīk pašos noteikumos, tādā gadījumā par to apstrīdēšanu neko neiebilstu. Lūdzu, uz priekšu, cīnieties!

650 7.oktobris 2017 18:19
2 0 Atbildēt

Virsraksts ir par to, ka ir cilvēki ,kuri ir tikuši šogad (viņuprāt) nepamatoti sodīti.Viņiem laikam nav citu rīku, tapc te tiek veidota "sabiedriskā doma".Viņi gaida, ka mēs sacelsim ažiotāžu.Ka viņu vietā piketēsim pie saeimas un MK. Nevis tā, ka vai nu samaksā par savu izdarīto tupumu (kuru tu dari, tobrīd domājot, ka esi tas visgudrākais...), vai nu iesaisties juridiskā jezgā tikai tad, ja esi tiešām tajā jomā pārliecināts par savām iespējām.

Gandrīz pusgadu tā sistēma strādāja ar trūkumiem un tiešām nevienam normālam pilsonim nebija skaidrs, kādā veidā vispār viņa strādā un kādā veidā vispār notiek tā kontrole.Kameru visur nebija,a/m numuri biļešu automātos ne visur tika ievadīti un visa tā propagandas kampaņa bija skaidrs, ka tas vismaz daļēji ir fufelis.Tie daži smagākie noziedznieki acīmredzot tika "atlasīti" ar kaut kādu super dedukcijas metodi.Nav skaidrs, cik pārkāpēju netika "ieraudzīti" un kāpēc citi jā un citi nē.Par to "bija" jautājums, bet "tagad" tak nupat tas ir sakārtots. Lai tagd raksta kaut kādam Eu-pērminderim kauč uz pašu Briseli.

wes 7.oktobris 2017 22:45
0 0 Atbildēt

Izeja, kā vienmēr ir radikāla- www.bixenon.lv/lv/shop/233_R...mju-slepsanai/

cena- 2 sodu izmērā...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti