Drons nofilmē avāriju un kautiņu pie A7 Rimi (+ video) 55

 
iAuto.lv | 30.oktobris 2017 9:11

Viens no ”sāpju bērniem” Rīgas autovadītājiem ir ceļa posms uz A7 šosejas. Virzienā no Dienvidu tilta uz Baložiem, Ķekavu. Ik dienas simtiem autovadītāju ir spiesti nīkt ilgos sastrēgumos, kaut arī virzienā un izbraukšanu no galvaspilsētas ir divas joslas.

Labā malējā josla tiem, kuri brauc taisni, kreisā tiem, kuri vēlas apgriezties braukšanai pretējā virzienā. Satiksmes organizācija uz šosejas A7, par kuru šķendējas ne viens vien šoferis.

Kamēr liela daļa vadītāju nīkst garā rindā, gaidot uz izbraukšanu no pilsētas, daudzi šoferi pa kreiso joslu brauc tiem garām un joslas galā cenšas ”ielīst” labajā malā.

Tik dūrē ir spēks?
Bez Tabu filmēšanas grupa ir aculiecinieki tam, kas nereti notiek šādās situācijās. Redzams, kā zilas krāsas busiņš jau pāri nepārtrauktajai baltajai līnijai vēlas pārkārtoties pa labi.

Viņš spraucas iekšā blakus joslā un aizķer citu auto. Spēkrati nobrauc ceļa malā un tad notiek kas neiedomājams. Busiņa šoferis iesit otra automobiļa vadītājam. Pēcāk, apskatījis savu dzelzs zirgu, iekāpj tajā un pamet notikuma vietu. Absolūta un brutāla uzspļaušana likumam.

Tiek izsaukta policija, vainīgajam noslēpties neizdosies. Tā ir tikai viena, šāda sadursme, šajā vietā tās nav retums. Viena no iespējām, kā uzlabot satiksmi, iespējams, būtu joslas pagarinājums, kā tas ir citviet. Tad pārkārtošanās būtu drošāka, tik jāievēro rāvējslēdzēja princips.

Kā atrisināt?
”Te vislabāk būtu, ja izbūvētu vēl vienu joslu. Bet tālāk uz priekšu, luksofora vietā, vajag apli. Tas “pa lielam’ atrisinātu sastrēgumu problēmu.”

Tā uzskata vairāki Bez Tabu uzrunātie autovadītāji, kuri ik dienas brauc pa šo maršrutu. Par šo posmu atbild Latvijas Valsts ceļi.

Viņu mājaslapā ir lasāms, ka esošais autoceļš posmā Rīga-Ķekava ir viens no visnoslogotākajiem Latvijā un pēdējo 15 gadu laikā satiksmes intensitāte pieaugusi vairākas reizes, pārsniedzot 17 000 transportlīdzekļu diennaktī.
Līdz ar to jau pašlaik satiksmes intensitāte trīskārt pārsniedz to autoceļa noslodzi, kādai tas bijis projektēts, turklāt tas ir vienīgais divu joslu brauktuves izvads no Rīgas pilsētas. Ir paredzēts, ka tiks būvēts jauns Ķekavas apvedceļš.

Projekts paredz arī četrus divlīmeņu krustojumus, četrus tuneļus, vienu tiltu, septiņus rotācijas apļus un paralēlos ceļus. Vienīgais, ka darbi, ja melns kaķis nepārskries pār ceļu, varētu uzsākties 2020.gadā. Līdz tam laikam te nekādas pārbūves nav paredzētas un šoferiem nekas cits neatliks, kā respektēt vienam otru.

 
55 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 30.oktobris 2017 15:22
42 1 Atbildēt

Zilā busiņa braucējam tagad pamatīgs lauznis. Viss nemanāmi nofilmēts. Ielidojis par avārijas vietas neatļautu pamešanu. Cietušā vietā labprāt vēl arī krimināllietu baurim ierosinātu, uhh, cik tas būtu jautri tādam lielceļu karalim (idiotam, kretīnam, mēslam utt.)

driveris 30.oktobris 2017 10:53
32 1 Atbildēt

Zilajam varētu iestāties kriminālais. Agresīva braukšana, avārijas izraisīšana, uzbrukums un aizbēgšana no notikuma vietas.

driveris 30.oktobris 2017 10:51
28 0 Atbildēt

Zilā busa stilā ļoti brieži tur brauc Nordeka autobusi. Tādēļ Vernons atbalsta pārkāpēju.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti