Augulis: LAU jābūt gataviem nodrošināt grants ceļu caurbraucamību un remontdarbus pēc ziemas sezonas 5

 

Foto: iAuto.lv

Satiksmes Ministrija | 22.marts 2018 15:57

Ceturtdien, 22.martā, satiksmes ministrs Uldis Augulis tikās ar valsts kapitālsabiedrības "Latvijas Autoceļu uzturētājs" (LAU) valdes priekšsēdētāju Raiti Nešporu, valdes locekli Vilni Vitkovski un padomes locekli Normundu Narvaišu, lai pārrunātu šogad ieplānotos ceļu uzturēšanas darbus.

Ministrs īpašu uzmanību pievērsa uzņēmuma gatavībai gaidāmajiem pavasara darbiem, lai uzņēmums operatīvi un kvalitatīvi likvidētu ziemas laikā radušās bedres un plaisas uz ceļiem.

Tāpat U. Augulis norādīja, ka LAU šogad jābūt gataviem novērst sarežģītās situācijas uz grants ceļiem, kā arī savlaicīgi un kvalitatīvi likvidēt laikapstākļu radītos bojājumus uz ceļiem.

Nešpors tikšanās laikā informēja, ka LAU šogad plāno veikt dubultās virsmas apstrādi uz grants seguma autoceļiem 30 km garumā, vienkārtas virsmas apstrādi teju 150 km autoceļu, kā arī grants ceļu sakārtošanu 30 km apjomā. Šogad bedrīšu remontu plānots veikt aptuveni 330 tūkst. kvadrātmetru platībā. Papildus tam šogad īpaša uzmanība tiks pievērsta grants autoceļu ūdens atvades sistēmu sakārtošanas darbiem, t.sk. grāvju tīrīšanai, nomaļu grunts uzauguma noņemšanai, caurteku nomaiņai, kam plānots novirzīt vairāk nekā 2 milj. eiro.

Kopumā 2017. gadā uz melnā seguma ceļiem bedres ir saremontētas 336 tūkst. m2 platībā, ceļa nomalēs krūmi izcirsti 89 ha platībā, tādējādi uzlabojot autovadītājiem pārredzamību ceļu krustojumos, kā arī nomainītas un sakārtotas bojātās drošības barjeras 5,3 km garumā, nodrošinot satiksmes drošību. Dubultās virsmas apstrāde pērn veikta 60 km garumā, bet vienkārtas virsmas apstrāde – autoceļiem 165 km garumā.

Tāpat Nešpors informēja, ka autoceļu slīdamības samazināšana šajā ziemas sezonā līdz vakardienai (21.03.2018.) veikta 455,5 tūkstošu km garumā. No sniega kopumā attīrīti autoceļi 78 tūkst. km garumā, bet vienlaicīgi šoziem tīrīti un kaisīti autoceļi 164,6 tūkst. km garumā.

LAU pārstāvji informēja, ka satiksmes dalībnieki atzinīgi novērtēja 2017.gadā ieviesto interaktīvo karti, kurā ceļu lietotāji var redzēt, kur konkrētajā brīdī strādā ceļu uzturētāji. Arī Waze aplikācijas lietotāji kopš pērnā gada var izsekot LAU tehnikas vienību darbam, kas savukārt ļauj būt pārliecinātiem, ka uzturētāji patiešām reaģē laikā un veic savu pienākumu.

Nešpors tikšanās laikā informēja, ka arī vasaras sezonas laikā LAU plāno veikt dažādus valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbus, kuri gan uz grants ceļiem, gan melnajām segām nodrošina drošākus braukšanas apstākļus, uzlabo pārredzamību ceļu krustojumos, kā arī novērš tālāku ceļa seguma stāvokļa pasliktināšanos.

 
Visi komentāri
 
Nortel 22.marts 2018 17:16
0 1 Atbildēt

Valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis, padomes loceklis. Jomajo, noteikti ir vēl kāds valdes loceklis, padomes priekšsēdētājs un padomes locekļi.

Ar tik daudz priekšsēdētājiem un locekļiem tiem ceļiem jau sen bija jābūt nopulētiem.

Pļurkt 22.marts 2018 17:40
3 0 Atbildēt

LAU šogad plāno veikt dubultās virsmas apstrādi uz grants seguma autoceļiem 30 km garumā, vienkārtas virsmas apstrādi teju 150 km autoceļu, kā arī grants ceļu sakārtošanu 30 km apjomā.

---------------------------

Šausmas cik vērienīgi darbi!! Tas viss Latvijas mērogā??

Garantēju ka vismazākajā pagastā grants ceļu kopgarums ir vismaz pāris reižu lielāks, ja ne vismaz par kārtu lielāks!

LAU 22.marts 2018 17:58
2 2 Atbildēt

Kāda mums daļa gar kautkādiem pagastu celiņiem? Lai pagasts nāk ar piedāvājumu, slēgsim līgumu un любое удовольствие за ваши деньги.

Inese 23.marts 2018 9:11
0 0 Atbildēt

Ļoti labi! Piesaku P94, no novembra ļoti gaidām! Priecāsimies un slavēsim, ja varēsim droši braukt!

usaexperc 24.marts 2018 13:46
0 0 Atbildēt

Retorisks jautājums:

Vai autosportisti ar šosejas sacīkšu auto brauc pa grants ceļiem?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti