Jūrmalā notriekti četri gājēji | Kāpēc tas notika? (+ VIDEO) 21

 
iAuto | 29.janvāris 2019 14:05

Blogeris skaidro, kādēļ 29.decembrī, Jūrmalā notika traģiskais satiksmes negadījums, kad automašīna notrieca četrus gājējus

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vernons 29.janvāris 2019 15:20
7 2 Atbildēt

CSN 18. punkts: "Gājējiem aizliegts"! Un tālāk seko Nāves sods!!!

Vadot auto šie, gājējiem neapgūtie, nosacījumi paliek spēkā! No šķēršļa, nepārredzot joslu, vai tā ir un būs brīva pietiekamā attālumā! Gājējs nav radījis apstākļus būt redzamam, ar atstarojošām lentām ap potītēm!

druknais1 29.janvāris 2019 16:26
5 7 Atbildēt

Burta kalps,Tu laikam piedzimi ar CSN grāmatiņu rokās!?

650 29.janvāris 2019 20:14
5 1 Atbildēt

Man nav pretenziju pret šo Blogeri.Viņš stāstīja cilvēciski.Tāteikt, prieks, ka vēl atrodas "sociāli atbildīgi" indivīdi.Bet ir cits jautājums- Vai tiešām par drošību te būtu jāgādā konkrēti blogeriem un iAuto portāla iemītniekiem?

Jūrmalas avīzē nupat bija materiāls.Garš,izsmeļošs.G-pāreja pieturai pretim (tajā cilvēciski pareizajā vietā) bija ilgus gadus.Tā tika likvidēta.Iemesls- kāds "gudtrs p-inženieris" izgudroja, ka tas būtu droši.Lūk, lai "vadītāji" var braukt, lai tiem nav jābremzē,utt.Jautājums- vai tieši šajā (vienā no jūtīgākajām) kūrortpisētas vietām būtu jādod prioritāte braucējiem? Vai tomēr gājējiem?Vai pāreja ir jāuzliek formāli 800m/8min garā apvedceļā,vai tomēr pirms apšaubāmām darbībām ir pamats "papētīt" gājēju plūsmu?Avīze nupat "atzīst", ka tur tam visam neesot nedz norādes, nedz barjeras, nedz jēgas.Vajagot lūk nekavējoties ieviest šīs "norādes" utt.Jo- (izrādās..) cilvēki (bez norādēm..) nevarot iedomāties, ka vistaisnākais ceļš uz virtuāli priekšā/pretim esošu objektu būtu jāmēro otrā virzienā pa tiltapakšu vai tālredzīgi jāskatās kaut kur nezināmās tālēs ar 8min līkumu.

No otras puses- (pie bijušās norādes 70 uz paša tilta) zīme 50 karājās JAU tilta slīpumā,nobraucot no tā.Pie pilna prāta esošam vadītājam tur nezcik simts metru visu šo laiku bija "iespēja" sadzēsties uz tiem 50.Vai (?) tas negadījums notika tamdēļ, ka tieši tas iesaistītais vadītājs tur pārkāpa ātrumu?? Kur atzinums?

Vai tagad/šobrīd,kad uz tilta valda sociālā konflikta jūklis, ir drošāk? Kad vieni ievēro, citi tīšām nē, vēl citi lien tiem dibenā,maina joslas, utt? Kāda ir (reāla..) iespēja CP šobrīd tur tieši uz paša tā tilta piefiksēt pārkāpēju? Droši to apturēt,izrakstīt kvīti, patērēt katram pārkāpējam 15min,lai nosalušiem pirkstiem ar pildspalvu uzskribelēt "faktus"?

Kur tur vispār teorētiski ir droša vieta pārvietojamajam fotoradaram?Kur tur droša vieta pārkāpēja apstādināšanai? Kā nodrošināt tur pilna laika CP klātbūtni? Drons? Google Space? Varbūt Ilon-Maskam pajautāt padomu? Kur ir stacionārais fotoradars šajā nepārprotami svarīgajā vietā? Kā šis stacionārais fotoradars ar savu reāli smieklīgo 70m darbības attālumu varētu "nodrošināt" kārtību visa tā puskilometru garā tilta garumā? Varbūt tur 2-3-4 gab tos vajag?

Kāds ir sakars ar ātrumu 70 uz tilta un konkrētā vadītāja nespēju apbraukt ejošu šķērsli,jau metrus vismaz 200 esot zīmes "50" darbības zonā? Vai zīme 50 uz tilta tagad tur tieši tajā notikuma vietā "nodrošina" ikkatra vadītāja izmanību ievērot kustošu objektu 4-joslu kustības jūklī, pretimbraucošo starmešu bezjēgā un plus vēl tur tajā brauktuves puslīkumā? Pustumsā, ar sāli nošķiestiem knapi spīdošiem lukturiem,6g vecām loguslotām,plēvi velkošu maximas loguūdeni un ar reālu "sagatavotību jebkam" ?

Protams, to visu mums tur "vajag".Bet, nekādā ziņā ne atjaunot g-pāreju cilvēciski saprotamā vietā un veidā. Ar spožu mūsdienīgu apgaismojumu,ar pa gabalu saskatāmām un braucējiem acīskrītošām zīmēm, ar reāli atstarojošām baltām līnijām (ne ar meesla ūdenskrāsām krāsotām- kā gadiem ilgi pierasts šajā Pilsētā..)...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti