Jūrmalā notriekti četri gājēji | Kāpēc tas notika? (+ VIDEO) 21

 
iAuto | 29.janvāris 2019 14:05

Blogeris skaidro, kādēļ 29.decembrī, Jūrmalā notika traģiskais satiksmes negadījums, kad automašīna notrieca četrus gājējus

 
Visi komentāri
 
Vernons 29.janvāris 2019 15:20
7 2 Atbildēt

CSN 18. punkts: "Gājējiem aizliegts"! Un tālāk seko Nāves sods!!!

Vadot auto šie, gājējiem neapgūtie, nosacījumi paliek spēkā! No šķēršļa, nepārredzot joslu, vai tā ir un būs brīva pietiekamā attālumā! Gājējs nav radījis apstākļus būt redzamam, ar atstarojošām lentām ap potītēm!

druknais1 29.janvāris 2019 16:26
5 7 Atbildēt

Burta kalps,Tu laikam piedzimi ar CSN grāmatiņu rokās!?

Vernons 29.janvāris 2019 16:54
0 2 Atbildēt

Sporta veids! Tad kad smagajam, zem tiltiem, starp riteņiem, ar piekabi, pa apakšu tika izlaista cauri jaunkundze, radās doma izpētīt CSN kā tādus. Bet augstums MAZ-503 ir 28 cm! sprauga starp riepām 1 metrs! Palika dzīva.

650 29.janvāris 2019 20:14
5 1 Atbildēt

Man nav pretenziju pret šo Blogeri.Viņš stāstīja cilvēciski.Tāteikt, prieks, ka vēl atrodas "sociāli atbildīgi" indivīdi.Bet ir cits jautājums- Vai tiešām par drošību te būtu jāgādā konkrēti blogeriem un iAuto portāla iemītniekiem?

Jūrmalas avīzē nupat bija materiāls.Garš,izsmeļošs.G-pāreja pieturai pretim (tajā cilvēciski pareizajā vietā) bija ilgus gadus.Tā tika likvidēta.Iemesls- kāds "gudtrs p-inženieris" izgudroja, ka tas būtu droši.Lūk, lai "vadītāji" var braukt, lai tiem nav jābremzē,utt.Jautājums- vai tieši šajā (vienā no jūtīgākajām) kūrortpisētas vietām būtu jādod prioritāte braucējiem? Vai tomēr gājējiem?Vai pāreja ir jāuzliek formāli 800m/8min garā apvedceļā,vai tomēr pirms apšaubāmām darbībām ir pamats "papētīt" gājēju plūsmu?Avīze nupat "atzīst", ka tur tam visam neesot nedz norādes, nedz barjeras, nedz jēgas.Vajagot lūk nekavējoties ieviest šīs "norādes" utt.Jo- (izrādās..) cilvēki (bez norādēm..) nevarot iedomāties, ka vistaisnākais ceļš uz virtuāli priekšā/pretim esošu objektu būtu jāmēro otrā virzienā pa tiltapakšu vai tālredzīgi jāskatās kaut kur nezināmās tālēs ar 8min līkumu.

No otras puses- (pie bijušās norādes 70 uz paša tilta) zīme 50 karājās JAU tilta slīpumā,nobraucot no tā.Pie pilna prāta esošam vadītājam tur nezcik simts metru visu šo laiku bija "iespēja" sadzēsties uz tiem 50.Vai (?) tas negadījums notika tamdēļ, ka tieši tas iesaistītais vadītājs tur pārkāpa ātrumu?? Kur atzinums?

Vai tagad/šobrīd,kad uz tilta valda sociālā konflikta jūklis, ir drošāk? Kad vieni ievēro, citi tīšām nē, vēl citi lien tiem dibenā,maina joslas, utt? Kāda ir (reāla..) iespēja CP šobrīd tur tieši uz paša tā tilta piefiksēt pārkāpēju? Droši to apturēt,izrakstīt kvīti, patērēt katram pārkāpējam 15min,lai nosalušiem pirkstiem ar pildspalvu uzskribelēt "faktus"?

Kur tur vispār teorētiski ir droša vieta pārvietojamajam fotoradaram?Kur tur droša vieta pārkāpēja apstādināšanai? Kā nodrošināt tur pilna laika CP klātbūtni? Drons? Google Space? Varbūt Ilon-Maskam pajautāt padomu? Kur ir stacionārais fotoradars šajā nepārprotami svarīgajā vietā? Kā šis stacionārais fotoradars ar savu reāli smieklīgo 70m darbības attālumu varētu "nodrošināt" kārtību visa tā puskilometru garā tilta garumā? Varbūt tur 2-3-4 gab tos vajag?

Kāds ir sakars ar ātrumu 70 uz tilta un konkrētā vadītāja nespēju apbraukt ejošu šķērsli,jau metrus vismaz 200 esot zīmes "50" darbības zonā? Vai zīme 50 uz tilta tagad tur tieši tajā notikuma vietā "nodrošina" ikkatra vadītāja izmanību ievērot kustošu objektu 4-joslu kustības jūklī, pretimbraucošo starmešu bezjēgā un plus vēl tur tajā brauktuves puslīkumā? Pustumsā, ar sāli nošķiestiem knapi spīdošiem lukturiem,6g vecām loguslotām,plēvi velkošu maximas loguūdeni un ar reālu "sagatavotību jebkam" ?

Protams, to visu mums tur "vajag".Bet, nekādā ziņā ne atjaunot g-pāreju cilvēciski saprotamā vietā un veidā. Ar spožu mūsdienīgu apgaismojumu,ar pa gabalu saskatāmām un braucējiem acīskrītošām zīmēm, ar reāli atstarojošām baltām līnijām (ne ar meesla ūdenskrāsām krāsotām- kā gadiem ilgi pierasts šajā Pilsētā..)...

Palaidniex 30.janvāris 2019 7:04
3 0 Atbildēt

Gan jau ka pāreju likvidēja tieši Tevis nosaukto iemeslu dēļ, jo neregulejamas pārejas pār 2+ joslu ceļiem neveido.

Tādas gan daudz kur ir saglabājušās.

Vieglāk tak pulveri pirkt un šņaukt kā ierīkot luksoforu, kur nu vēl sasinhronizētu ar to otru, kas krustojumā (kaut sinhroni ieslēdzamu, ja nospiesta poga)

Un vēl - daudzi pieņēma, ka visi tāpat dosies uz Turaidas ielu, lai tiktu uz Jomas ielu, koncertzāli un pludmali.

Pieņēma, ka nevienam nevajadzēs uz Skujenes ielas turpinājumu un Dzintaru parku ...

Un jā - ja pie mums ceļa ifrasruktūru “projektē” un “uzlabo” tādi speciālisti, kurus vēl piesedz “lielāku čiekuri” kā zebras sižetā par pārbūvētu krustojumu “pēc vācu standarta” ar neiespējamu vienlaicīgu kreiso pagriezienu - esam, kur esam.

Visi saka ka mums miliči slikti. Nav tiesa ka visi! Un vēl vairāk tiesa ka mums kretīni ir jebkurā amatā un profesijā. Ja vēl pa ķēdītei sakrīt - tad tas izpaužas greizos veļos, negaršīgs produktos, pretīgā servisā vai apkalpošanā utt. Domāju arī tāpēc, ka >80% iedzīvotāju dēļ “naudas” nav savā vietā...

650 30.janvāris 2019 11:06
0 0 Atbildēt

Nu neregulējamā pāreja pār četrjoslu ielu mums joprojām atrodas turpat dažus simtus metru tālāk uz Lienes ielas. Gadiem ilgi tā tur ir. UN prasās pēc foto- jo tieši viskritiskākajā gājēja parādīšanās punktā tiešā brauktuves tuvumā no rīgas braucošie vadītāji redz divus tādus paresnus kopā saaugušas priedes stumbrus... Tur ir tikai jautājums par to, kā var sagadīties, ka vienīgajā atlikušajā LV kūrortā par drošību (līdz šim) lemj un atbild atklātā textā idioti. Jo kūrortā vai uz atpūtu tendētā vietā ir pavisam citi ļaužu masas pārvietošanās principi, nekā uz krastaielas. Nevajag idiotisma vārdā sagraut gadu gaitā sevi attaisnojušas lietas. Paskatīsimies kas vēl sekos ar pašu to balto līniju eksistenci pāreju vietās- tulinj jau martā sāls būs viņas nomazgājusi pa tīro un par drošību atbildīgie āksti viņas atjaunos rindas kārtībā labi ja vasaras otrajā pusē. Labi vel ka ir "sadzirdēta" kritika un pagājušgad viduslīniju savilkšana uz vienīgās Galvenās ielas bija sanākusi daudzmaz taisni- jo divus irpriekšējos gados tās vilka acīmredzami streipuļojot/rāpojoši alkoholiķi ar šķībām pindzelēm un atejā pasmeltām ūdenskrāsām. Vienkārši sirds sāp, kad gadiem ilgi staigā pa suudiem, bet visi izliekas neko neredzam. Tas ir labākā pislētas vizītkarte, kad jau pie paša caurlaides punkta tādu cūcību sataisa. Kur tur prāts un kur vispār sirdsapziņa, es būt aiz kauna zemē ielīdis un tos autorus bez biksēm ar kāju pa drirsu un jau nākamajā dienā nafig prom no ieņemamā amata.

Palaidniex 30.janvāris 2019 11:34
2 0 Atbildēt

Uz A1 daļu līniju nošķūrē šķūri ar nolaistu lāpstu...

Tā ka gabaliem izrautas...

Kristaps Graufelds 29.janvāris 2019 21:49
1 0 Atbildēt

Tiešām žēl ka valda tāda nesakārtotība. Vēlu visiem, gan vadītājiem, gājējiem būt uzmanīgiem!

k442 29.janvāris 2019 22:12
1 0 Atbildēt

Autors malacīts - parādījis un pastāstījis korekti un saprotami. Ja vēl pašvaldības atbildīgajiem šis sižets iekristu acīs/ausīs/prātā, būtu labi, varbūt pat lietas (satiksmes drošības) labā kaut kas tiktu izdarīts...

Sarkasms 29.janvāris 2019 22:36
1 3 Atbildēt

Tad jau krastā iela pretim lido arī vajag gājēju pāreju (nobrauktuvi) pāri visam joslām

Kādēļ ārzemēs cilvēki negrib kur rada deguns, kādēļ tur viņi spēj sagaidit zaļo gājējiem.. u.tml.

Nav bijusi reiar kad pie origo kāds nav jau izlidisi pirmajā joslā jo drīz jau būs zaļais..

Varbūt tomēr arī gājējiem jāmaina savā domāšana.. katras tantiņas gājiena trajektorija zimesim zaru?

650 29.janvāris 2019 23:22
1 0 Atbildēt

Nee, mēs "zīmēsim" attiecīgi katras pilsētas specifikai un nozīmei.Konkrētās Pilsētas Centrālajai izklaides vietai atbilstoši, īsākajā,cilvēciski saprotamākajā un gadiem pierastākajā gājēju (laipni gaidīto pilsētas viesu!) kustības masveida maršrutā- skatoties no stacijas,pa taisno virzienā uz pludmali, koncertzāli un izklaides parku.Iedziļinoties tēmā un "saprotot" atšķirību starp pirkstu un sardeli.Nedosim iespēju klajiem plānprātiņiem nonākt inženieru un pasaules "regulētāju" lomās.

janka 29.janvāris 2019 23:23
0 0 Atbildēt

ja krasta ielai pretī lido būtu padsmit deviņstāvenes, tad jā, vajadzētu gan tur gājēju pāreju.

Vernons 30.janvāris 2019 9:01
1 1 Atbildēt

Krasta ielu veiksmīgi sačakarēja! Juris Sils, kurš savu mūžu ir pavadījis Vācijā un Amerikā teica tā, vispirms Jūs uzbūvējat ātrgaitas ceļu un tad mērķtiecīgi ik pēc 100 metriem to krustojat ar lēngaitu, piemēram krustojums pie "Mola". Un tās Entās apgriešanās vietas, kur regulāri sitās?

650 30.janvāris 2019 11:11
1 1 Atbildēt

Jā, Uris Sils, kam p-umpis zils; p

kolumbs 30.janvāris 2019 14:27
2 0 Atbildēt

Bet situācijas risnājums ar pagaidām ir dīvains pašlaik.

Braucot virzienā uz Majoriem tilta sākuma zīme 50 km/h. Nu labi.

Savukārt virzienā no Majoriem uz Rīgu tilta sākumā aiz negadījuma vietas 50km/h. Savukārt pārbraucot pāri tiltam ir atļauts 70 km/h. Tātad uz tilta, kur ir barjera un nav iespējama gājēja parādīšanās 50 km/h, savukār aiz tilta uz Bulduru pusi braucot pa ielu, kur blakus abās pusēs ir ietves, nav barjeras u.c. ir atļauts 70 km/h.

Vai nav nedaudz dīvaini?

Jūrmalnieks 30.janvāris 2019 14:47
0 0 Atbildēt

Video diezgan liela neprecizitāte attiecība par tuvāko gājēju parejas attālumu no autobusa pieturas, jā , varbūt no Dzintaru dzelzceļa stacijas tas varētu būt 9 min., bet no autobusa pieturas ne vairāk par 3;4 min. Jūrmalā tā jau gandrīz uz katra krustojuma izvietoti luksofori, Dubultos piemēram trīs uz katra krustojuma, diemžēl uz Pumpuru un Mellužu robežas ( Upes ielas krustojums ar Mellužu prospektu un Upes ielas un Strēlnieku prospekta krustojumā) nav neviena luksofora, lai gan šeit ir ļoti dzīva gājēju pāreja it sevišķi vasarā, jo tas ir taisnākais ceļš uz pludmali, ziemā uz skolu bērniem. Rodas jautājums, vai Dubultos , Majoros un Dzintaros dzīvo savādāki cilvēki, ka luksofori jāizvieto uz katra krustojuma ? Diemžēl vienmēr atradīsies cilvēki, kuri šķērsos brauktuvi neatļautās vietās, bet vai tad tāpēc Jūrmalu jāpārvērš ,,luksoforu pilsēta" un brauktuves jānomaina uz gājēju ielām ? Protams izsaku visdziļāko līdzjūtību boja gājušo tuviniekiem.

Palaidniex 30.janvāris 2019 17:42
0 0 Atbildēt

Ja cilvēkam vajag Turaidas ielu, Jomas ielu vai koncertzāli, tad nav starpības kur tieši ielu šķērsot - neatļauti iet pa taisni vai iet līdz luksoforam...

650 30.janvāris 2019 20:15
0 0 Atbildēt

Starpības nav- bet ir 29.decembra Rezultāts pārdomātais inženierzinātniski/saimnieciskai darbībai.Tāda rezultāta nav ne Mellužos ne Pumpuros.Bet ir reāli debila pāreja pie asaru veikala.Ar vienu kāju ārā no veikala, ar otru jau uz pārejas.Vai ar vienu kāju ārā no kroga un ar otru pusmetru gar "pārdomātā stāvvietā" novietota hlama purnu- lai garāmbraucējam "labāk redzēt".Vai pie Hotel Kur.. Dubultos- kur viesnīcas iemītnieku transports sistemātiski stāv ar vienu riteni uz pārejas (nevis likumīgus tur kkādus 5 vai 10 metrus pirms/pēc).Blakus ēkā esošā Milicija to "neredz", nafig tai to vajag.Tas viss komplektā ar brīnišķīgo pārejas marķējumu- visu pagājušo pavasari pēc ziemas sāls Asaru veikala pārejai bij trīs baltās līnijas- pa vienai no katras ceļa malas un viena uz visusstrīpas.Tiiko pagāsgad pie dubultu stacija bēns cieta.Cik mēnešus pēc tam tur pēc ziemas "atjaunoja" tās līnijas?

Visreālākais luksofors, kur tu 2-3 naktī apstāsies- tas ir tas suuds tieši pie Domes.Tur nezcik km rādiusā neredzēsi dzīvu cilvēku.Bet luksofors drāžas pats savā nodābā augu diennakti. Un Dzintaros runa reāli ir par pilsētas "kultūras" centru- vietu, kur ir vislielākā realitāte sagaidīt no vilciena izkāpušu pilsētas viesi.Dzintaros reti kurš "dzīvo", bet tur ir vesela varza tikko no vilciena izkāpušo.Pirmoreiz,iespējams, tajā rajonā. Izlasiet to jūrmalas avīzi- tur beidzot ir normāli pateikts..

Kanibaals 30.janvāris 2019 21:43
1 0 Atbildēt

Bet vienalga nesaprotu kā zinot ka šķērso ceļu neatļautā vietā var sevi šādi ļaut sabraukt, kas bez gaismām tas tuvojās?

Vernons 30.janvāris 2019 21:57
0 1 Atbildēt

Starp tiem gājējiem un braucēju noteikti bija vēl kāds buss, liels džips, nu kaut kāds šķērslis. CSN 18. punkts!

Bradypus 31.janvāris 2019 9:50
0 0 Atbildēt

Lūk piemērs, kā pārejas ierīko Eiropā. goo.gl/maps/KznxXdHXtrN2

Teikšu godīgi - bija interesanti to šķērsot, jo Itāļi, atšķirībā no mums, patiešām ļoti nelabprāt stājas pie gājēju pārejām.

Bet... Tikai pie mums par katru nepieciešamību iespringt māk tik aizrautīgi čīkstēt un meklēt kādu vainīgo (un noteikti nekādā gadījumā nepieļaukt kaut daļēju savu vainu).

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti