Sešu Rīgas maģistrālo ielu brauktuves pārstās apstrādāt ar pretslīdes materiāliem 6

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 31.janvāris 2019 11:51

No šodienas eksperimentālā kārtā sešās Rīgas maģistrālajās ielās netiks veikta brauktuvju apstrāde ar pretslīdes materiāliem, bet tās tikai attīrīs no sniega, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Eksperiments tiks veikts Grostonas ielā no Skanstes virsotnēm līdz Mālpils ielai, Krāsotāju ielā, Aizsaules ielā, Kuldīgas ielā no Vīlipa ielas līdz Slokas ielai, Bukaišu ielā, Ropažu ielā no Brīvības līdz Džutas ielai.

Lai pievērstu transporta līdzekļu vadītāju uzmanību, minētajās ielās ir uzstādīti informatīvi plakāti ar norādi, ka brauktuves netiek apstrādātas ar pretslīdes materiāliem.

Eksperiments tiks veikts, lai izvērtētu, vai ir nepieciešams veikt izmaiņas Rīgas transportbūvju uzturēšanas nosacījumos, skaidroja departamentā.

Pēc domes pārstāvju paustā, jau līdz šim Rīgā ar pretslīdes materiāliem tika apstrādātas tikai maģistrālās pilsētas ielas ar augstu satiksmes intensitāti un sabiedriskā transporta kustību, savukārt mazajās, rajonu nozīmes ielās, ikdienā kaisīšana netika veikta, bet caurbraucamība nodrošināta, sniegu šķūrējot.

Vienlaikus departamentā norādīja uz tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veikto aptauju, kurā atklājies, ka 43% iedzīvotāju vēlas, lai uz ielām tiek kaisīts smilts-sāls maisījums, 18% procenti domā, ka jākaisa tikai sāls, bet 14% ir par alternatīviem ķīmiskiem reaģentiem. Savukārt 12% pauduši, ka ielas nav jākaisa vispār.

Tāpat 45% aptaujāto uzskata, ka visas ielas ātri un pilnīgi jāattīra no sniega, nepieciešamības gadījumā atņemot naudu citu pašvaldības funkciju izpildīšanai, savukārt 43% uzskata, ka ielas jāattīra iespēju robežās, neatņemot naudu citām jomām.

Iepriekš Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) pauda, ka šosezon aptuveni desmit ielās, kurās novērojama mazāka ceļu satiksmes intensitāte, plānots veikt eksperimentu, kura laikā uz brauktuves netiks kaisīts sāls. Tā vietā šajās izvēlētajās ielās paredzēts tīrīt un izvest sniegu, kas, pēc Ušakova teiktā, ir krietni dārgāks darbs, taču rada apsaimniekotu ielu ainavu.

Taujāts par šo ielu ietvju uzturēšanu, mērs pauda, ka tās apsaimnieko namīpašnieki, un Rīgas domei nav tiesiska pamata aizliegt viņiem izmantot sāli kā pretslīdes materiālu.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ezis71 31.janvāris 2019 16:10
10 0 Atbildēt

Piedodiet,bet sāls nav pretslīdes materiāls, paldies.

as 31.janvāris 2019 14:10
7 0 Atbildēt

Ceru, ka uz šīm ielām aizbrauks un testiņus paveiks mediju pārstāvji!

Eksperimentu atbalstu!

Dzīvoju Rīgā, kur mani katru dienu pārsteidz kaisītājs traktors, kas mūsu mazo dzīvojamā zonā atrodošos ieliņu sakaisījis tiktāl, ka pat -10C tā ir slapja un sniegs kūst. Nav tas normāli!

robchix 31.janvāris 2019 20:52
4 0 Atbildēt

Incanti, kopsh kura laika Krasotaaju iela ir kljuvusi par magjistraalo? Un paareejaas pa lielam taapat?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO)

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti